Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εκεί που η Ε.Π.Σ. υπάρχει μόνο για τα σωματεία

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για άλλες Ενώσεις και  το τι κάνουν για να βοηθήσουν τα σωματεία μέλη τους. Σίγουρα σε όλη τη χώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα των σωματείων είναι το οικονομικό και εκεί προσπαθεί η Ένωση να βοηθήσει. Όπου Ένωση φυσικά υπεύθυνο  είναι το Δ.Σ. τα μέλη του δηλαδή, που από τι στιγμή που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά του ποδοσφαίρου πρέπει πρωτίστως να ενδιαφέρονται για τα σωματεία και μετά για προσωπικές φιλοδοξίες.
Αλλά αυτά είπαμε γίνονται αλλού!!!
Τη στιγμή λοιπόν που εδώ, ακούσαμε επίσημα για αποστασίες και μεσολαβήσεις για παράνομες μεταγραφές, μάθαμε ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για το ποιος θα πάει να ψηφίσει τον Οκτώβριο στην ΕΠΟ περισσότερο από το την σωστή λειτουργία της ΕΠΣ  και άλλα πολλά που τα γνωρίζουμε όλοι, κάπου αλλού το τα μέλη του Δ.Σ. ενδιαφέρονται πραγματικά για τα σωματεία. 
Ξανά η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και η νέα διοίκηση της. Πριν λίγες μέρες είχαν φροντίσει για τη νομική υποστήριξη των σωματείων. Τώρα προσπαθούν να βοηθήσουν οικονομικά τα σωματεία για την επόμενη χρονιά.
Διαβάστε, σκεφτείτε, προβληματιστείτε  και δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί εμείς είμαστε τόσο πίσω. 
Υπομονή και έντεκα μήνες έμειναν.       


Ανακοίνωση για χορηγίες

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, μετά από εισήγηση της επιτροπής οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων, που συγκρότησε πρόσφατα, αποφάσισε για το σκοπό αυτό:

• Τη διαμόρφωση χορηγικής πρότασης προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, για το σύνολο των διοργανώσεων, που σχεδιάζονται για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017: Πρωταθλήματα Α1’, Α’ και Β’ κατηγορίας, κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, πρωταθλήματα παιδικής και προπαιδικής κατηγορίας και πρωταθλήματα Τζούνιορς και προτζούνιορς Κατηγορίας.
Τα κίνητρα που υπάρχουν για τους χορηγούς εστιάζονται στα εξής:
• Στη μεγάλη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στον τόπο μας, αφού προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών σε κάθε περιοχή της Κέρκυρας.
• Ό τι το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι το πιο αξιαγάπητο και λαοφιλές στη χώρα μας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις τοπικές κοινωνίες.
• Η σύνδεση των χορηγών θα ενισχύσει την καλή εικόνα της επιχείρησής τους σε ολόκληρη την Κέρκυρα και τους Παξούς και θα αποκτήσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
• Η προσφορά της χορηγίας είναι ο καλύτερος τρόπος διείσδυσης επιχειρήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της Κέρκυρας, όπου δραστηριοποιούνται ποδοσφαιρικά σωματεία.
• Μέσα από τη χορηγία διαφημιστούν στο κοινό - στόχο τους με λιγότερα έξοδα από ότι για διαφήμιση και πιο ουσιαστικά, αφού θα διαφημίζονται σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
• Η προβολή των δράσεων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, που θα γίνεται ψηφιακά και διαδικτυακά εκτός Κέρκυρας θα δώσει τη δυνατότητα προβολής και εκτός του νησιού μας, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξέλιξη της επιχειρήσεων.
Το πακέτο παροχών αφορά σε:
? Μετονομασία της διοργάνωσης με συμπερίληψη του ονόματος του χορηγού.
? Τηλεοπτικές προβολές στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
? Δικαίωμα χρήσης της φράσης «αποκλειστικός χορηγός».
? Δικαίωμα χρήσης του λογότυπου της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
? Αποκλειστικότητα στην κατηγορία του προϊόντος/ υπηρεσίας.
? Διαφήμιση στο δικτυακό τόπο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας και σύνδεση στην ιστοσελίδα της.
? Διαφήμιση σε όλο το έντυπο υλικό της Ε.Π.Σ Κέρκυρας (ανακοινώσεις, έγγραφα κ.τ.λ).
? Δελτία τύπου και συνεντεύξεις τύπου για ανακοίνωση της συνεργασίας.
? Καταχώρηση στο έντυπο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.
? Προωθητικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.
? Διάθεση καρτών ελεύθερης εισόδου σε όλα τα γήπεδα που θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.
? Σταθερή μόνιμη παρουσία πινακίδας στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. 
? Ετικέτες ΅ε την ονομασία της επιχείρησής σε κύπελλα και μετάλλια της διοργάνωσης κ.λπ
Η αρχική κοστολόγηση της χορηγίας είναι:
• Πρωτάθλημα Α1’ Κατηγορίας: 1.500 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: 1.000 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: 1.000 ευρώ.
• Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος: 1.000 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Παιδικής Κατηγορίας: 800 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Προπαιδικής Κατηγορίας: 700 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Τζούνιορς Κατηγορίας: 500 ευρώ.
• Πρωτάθλημα Προτζούνιορς Κατηγορίας: 500 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός εσόδων αυτής της δράσης είναι 7.000 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα σωματεία της Ένωσής μας, με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες τους.
1. Τη διοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων μελών της με την κλήρωση ενός (1) αυτοκινήτου. 
Για το σκοπό αυτό θα τυπωθούν και θα κυκλοφορήσουν 80.000 λαχνοί ονομαστικής αξίας πέντε (5) ευρώ ο καθένας.
Η λαχειοφόρος αγορά έχει μοναδικό σκοπό να ενισχύσει με πόρους τα ερασιτεχνικά σωματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας για την εκπλήρωση των καταστατικών σκοπών τους. Το σύνολο, σχεδόν, των λαχείων θα διανεμηθούν στα σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ, τα οποία και θα αναλάβουν καθολικά όλη τη διαδικασία διάθεσής τους. Για τη συμμετοχή του σε όλη αυτή τη διαδικασία κάθε σωματείο της Α1’ και Α’ θα καταβάλλει το ποσό των 280 ευρώ συνολικά (την αξία 56 λαχνών), για την κάλυψη όλων των εξόδων αυτής της διαδικασίας (αγορά αυτοκινήτου, εκτύπωση λαχνών, διαφήμιση κ.λπ). Σε κάθε σωματείο της Α1’ και Α’ κατηγορίας θα διατεθούν 2.000 λαχνοί, συνολικού ποσού 10.000 ευρώ, εισπράξεις που θα αποτελούν αποκλειστικά έσοδα κάθε σωματείου. Στα σωματεία της Β’ κατηγορίας θα διατεθούν εντελώς δωρεάν 1.350 λαχνοί αξίας 6.750 ευρώ. Οι υπόλοιποι 1.050 λαχνοί θα διατεθούν από την Ε.Π.Σ σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής των σωματείων της Β’ κατηγορίας και τα γενικότερα έξοδα πραγματοποίησης της δράσης. Αν προκύψει πλεόνασμα θα διατεθεί στα σωματεία της Β’ κατηγορίας.
Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτήν τη δράση οι λαχνοί που του αντιστοιχούν θα διανέμονται στα υπόλοιπα, κατά τη βούλησή τους, ενώ το κόστος συμμετοχής του στα έξοδα θα καλύπτεται από τη διάθεση αντίστοιχων λαχνών από την Ε.Π.Σ.Κ ή το επωφελούμενο σωματείο. 
Οι λαχνοί που θα μείνουν (αν μείνουν) αδιάθετοι θα μένουν στα σωματεία, τα οποία θα μπορούν να κερδίσουν το δώρο της λαχειοφόρου αγοράς.
Οι ειδικότεροι όροι διεξαγωγής της λαχειοφόρου θα ανακοινωθούν σύντομα.
Το Δ.Σ προετοιμάζει, ήδη, αυτή την πολύ επωφελή για τα σωματεία δράση.
Καλούμε όλους τους παράγοντες των σωματείων, τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας και όλη την κερκυραϊκή κοινωνία να υποστηρίξει αυτές τις δράσεις, που αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας να ανατείλει μια νέα ημέρα στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

πηγή:http://www.epskerkyras.gr/news/article.asp?code=1875

Εμείς τα ξαναλέμε και το γνωρίζετε πλέον:

3 σχόλια:

  1. ασε ρε μεγάλε πάλι λόγια λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε τεράστιε, εμείς από εδώ μέσα μπορούμε μόνο λόγια και ιδέες για το καλό των σωματείων και του ποδοσφαίρου.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα έργα είναι δουλειά και υποχρέωση άλλων και το ξέρουμε όλοι ότι αυτοί οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν και δυστυχώς δεν ακούνε.
      Εμείς θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε ιδέες και αν με το καλό και τη θέληση των σωματείων έρθουμε στη θέση του να κάνουμε εμείς τα έργα και δεν κάνουμε τίποτα τότε πες μας για λόγια λόγια λόγια (ψεύτικα που λέει και το άσμα).

      Διαγραφή
    2. ψιλα γράμματα για την δική μας ΕΠΣ

      Διαγραφή