Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οι LEADERS από την Κέρκυρα.


Επιστολή  έστειλε η ΕΠΣ Κέρκυρας ζητώντας λύσεις και κάνοντας προτάσεις για θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
'Όχι  μόνο για θέματα της ΕΠΣ αλλά ζητούν και βοήθεια προς τον Δήμο Κέρκυρας για να γίνουν παρεμβάσεις στα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες. 
Αν μη τι άλλο αυτοί δείχνουν ότι ενδιαφέρονται!! 
Αυτά κάνουν οι LEADERS!!
Κάποιοι άλλοι...... σκέφτονται που θα πάνε  το τριήμερο των καρναβαλιών.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κύριε Υφυπουργέ,
Γνωρίζετε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική κρίση, που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο του και την ευχέρεια να συνεχίσει απερίσπαστα το σημαντικό έργο που επιτελεί στις μικρές, ιδιαίτερα, κοινωνίες.
Ολόκληρες περιοχές, μικρά χωριά, όπου η νεολαία μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα απομόνωσης, ανεργίας και ψυχαγωγίας το ποδόσφαιρο προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συναναστροφής με άλλες κοινωνίες, ανταλλαγής επισκέψεων και δράσεων, παρέχει στα παιδιά μια διέξοδο υγείας, βιολογικής και ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για πολλά χρόνια βιώνει την υστέρηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού και προσπαθεί μέσα από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίσει τη διαχρονική εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.
Μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στερείται βασικά πράγματα για να μπορέσει να βαδίσει στη νέα εποχή, που για άλλες περιοχές της χώρας μας αποτελούν ήδη διεκδικήσεις του παρελθόντος, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες ανάγκες.
Κύριε Υφυπουργέ,
Οι μικρές κοινωνίες μας, οι άνθρωποι του μόχθου στον Πετριτή, στον ’γιο Ματθαίο, στη Στρογγυλή, στη Λευκίμμη, στους Αυλιώτες, στην Κασσιόπη, στους Λιαπάδες, στους Παξούς και στα άλλα χωριά μας περιμένουν από εσάς να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος τους και να δώσετε μια ακτίνα ελπίδας πως η παραμελημένη Κέρκυρα θα μπορέσει επιτέλους να βρει μια προοπτική λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός της.
Θα σας καταθέσουμε αυτά που θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας, πιστεύοντας ότι η βοήθειά σας θα συμβάλλει στην άμεση επίλυσή τους, για το καλό του τόπου μας, των κερκυραίων πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας μας:
1. Καταβολή επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. 
Είναι κοινή απαίτηση όλων των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να ενεργήσετε, ώστε να καταβληθούν, επιτέλους αξιοπρεπείς επιχορηγήσεις προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που σταμάτησαν εδώ και χρόνια, παρά τη συνταγματική επιταγή. Η απόφασή σας για επιχορήγηση 100.00 ευρώ στο σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, αφού το ποσό των 22 ευρώ που αναλογεί σε κάθε σωματείο είναι αστείο και φυσικά δεν αποτυπώνει την υποχρέωση της πολιτείας να υποστηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, παρά την περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αφορά τη γενικότερη στάση της πολιτείας απέναντι στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, που τελικά έχει ως θύματα τους παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μόνο.
Κύριε Υφυπουργέ,
Η κατάσταση που βιώνουν τα σωματεία μας είναι τραγική. Δεν μπορούν πλέον, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά λειτουργικά έξοδά τους, γεγονός που σταδιακά θα οδηγήσει στο μαρασμό του αθλητισμού στα σωματεία, που σήμερα αποτελούν ενεργούς πνεύμονες, μικρές οάσεις αντίστασης στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, στους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν και απειλούν τα παιδιά μας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι αγωνιστικές δράσεις και η συμμετοχή των σωματείων σε θεσμοθετημένες διοργανώσεις είναι έντονες και συνεχόμενες και δεν αφήνουν το περιθώριο να προκληθεί οποιοσδήποτε ισχυρισμός για την ύπαρξη σωματείων - σφραγίδων που επιχορηγούνται αδικαιολόγητα. ’λλωστε οι δραστηριότητες αυτές είναι γνωστές στη Γ.Γ.Α και στην Ε.Π.Ο, αφού υποβάλλονται υποχρεωτικά αγωνιστικοί απολογισμοί από τις διοργανώτριες αρχές του ποδοσφαίρου.
Η επίλυση αυτής της εκκρεμότητας είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τους χιλιάδες ποδοσφαιριστές, τα μέλη των Δ.Σ, τους προπονητές και τους διαιτητές που η πολιτεία έχει παραμελήσει και αφήσει ανυπεράσπιστους μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά τους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον και μέριμνα από την κυβέρνηση να ξέρετε ότι σταδιακά ένα κρίσιμο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας που ασχολείται και απολαμβάνει τα οφέλη του αθλητισμού θα οδηγηθεί στην αδράνεια και την οπισθοδρόμηση.
Σας καλούμε, λοιπόν, επιδεικνύοντας την αναγκαία ευαισθησία να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που σας αναλογούν για τη λύση αυτού του προβλήματος.
2. Κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου.
Παρά τη θεαματική βελτίωση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της περιοχής μας είναι απολύτως απαραίτητη η κατασκευή νέων γηπέδων, ιδιαίτερα σε περιοχές που στερούνται με κριτήριο τον τοπικό πληθυσμό και τη δραστηριότητα σωματείων. Θα πρέπει, λοιπόν, να ενισχύσετε τις πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών, με όποια θεσμική μορφή έχουν, ώστε:
Να ολοκληρωθεί η κατασκευή των γηπέδων στον ’γιο Νικόλαο (έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες περίφραξης, κατασκευής αποδυτηρίων και υποδομής του αγωνιστικού χώρου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα) και στην ’νω Κορακιάνα (όπου έχουν δαπανηθεί από τη Γ.Γ.Α 500.000 ευρώ περίπου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα).
Να σχεδιαστεί η παρέμβαση κατασκευής νέων γηπέδων, τα οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, αλλά εξαιρέθηκαν από την αγωνιστική δραστηριότητα εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκονται σήμερα. Τα γήπεδα αυτά βρίσκονται: Στο Σπαρτύλλα, στον Κάτω Γαρούνα, στους Κανακάδες και στον Αγιο Μάρκο. 
Ταυτόχρονα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κατασκευών αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα χωριά, σε όλες τις περιοχές, σε όλους τους ελεύθερους χώρους σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Γήπεδα 5Χ5, 8Χ8, γήπεδα - αλάνες, όπου θα μπουν μικρά παιδιά, θα συνυπάρξουν, θα κοινωνικοποιηθούν, θα ενσωματωθούν και θα αφομοιώσουν τις αξίες του αθλητισμού. Αυτό πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού, ανάπτυξης ακαδημιών - σχολών σε όλα τα αθλήματα, για να εμπλουτιστεί το αθλητικό ανθρώπινο δυναμικό μας, να φτιάξουμε μια πιο υγιή κοινωνία.
3. Οικονομική βοήθεια στο Δήμο Κέρκυρας.
Στο νομό Κέρκυρας λειτουργούν αρκετά γήπεδα, τα οποία, όμως από την πυκνή χρήση, αλλά και τη φυσική φθορά τους χρειάζονται συνεχώς φροντίδα και παρεμβάσεις λειτουργικότητας.
Την ευθύνη αυτών των παρεμβάσεων έχει ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος όπως αντιλαμβάνεστε στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον δεν έχει την ευχέρεια να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή του.
Σας καλούμε να φροντίσετε για την οικονομική στήριξη του Δήμου Κέρκυρας, ώστε να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στα γήπεδά μας (ιδιαίτερα σημαντικές και απολύτως αναγκαίες είναι οι απαιτήσεις στα γήπεδα Κοντοκαλίου και Λευκίμμης, αλλά όλα σχεδόν τα γήπεδά μας χρειάζονται, πλέον, παρεμβάσεις).
4. Οικονομική υποστήριξη στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
Το Αθλητικό Κέντρο της Ένωσής μας, που κατασκευάστηκε με έξοδα της Ε.Π.Ο χρειάζεται σημαντικές εργασίες για την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του και τη διευκόλυνση των σωματείων, των αθλητών και των φιλάθλων που το χρησιμοποιούν, με δεδομένο ότι η έντονη χρήση του οδήγησε στην πρόωρη φθορά του.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να φροντίσετε για την επιχορήγηση της Ένωσής μας με το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε σε έναν χώρο πραγματικό κόσμημα για τον αθλητισμό της Κέρκυρας, που επισκέπτονται και χρησιμοποιούν εκατοντάδες κερκυραίοι κάθε εβδομάδα.
5. Οικονομική ενίσχυση της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
Το Δ.Σ της Ένωσής μας αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία με σημαντικά αποτελέσματα: φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενίσχυση απομακρυσμένων χωριών, ανάπτυξη ποδοσφαιρικών διοργανώσεων για όλες τις ηλικίες κ.ά.
Η οικονομική κατάστασή μας, όμως, δεν επιτρέπει τη διατήρηση αυτών των ενεργειών και τελματώνει κάθε διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Παρακαλούμε, να επιχορηγήσετε, την Ε.Π.Σ Κέρκυρας με το ποσό των 30.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας και να βρούμε μια διέξοδο στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Κύριε Υφυπουργέ,
Σας καταθέτουμε το πλαίσιο των βασικών ιεραρχήσεων που έχει ανάγκη το τοπικό ποδόσφαιρο. Τα προβλήματα και τα αιτήματά μας, όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά, όσες και οι ανάγκες της παραμελημένης περιοχής μας, όσες και οι προσδοκίες των κατοίκων του. Επιλέξαμε να σας εκθέσουμε αυτά που θεωρούμε απολύτως ρεαλιστικά και εφικτά, ώστε σε επόμενο στάδιο να προχωρήσετε στη ριζική επίλυση των προβλημάτων, που ταλανίζουν τον κερκυραϊκό αθλητισμό, αν και έχουμε συνείδηση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τόπο μας σήμερα.
Αίτημα και επιθυμία μας είναι να εντάξετε τα ειδικότερα αιτήματά μας στο γενικότερο πλαίσιο προβλημάτων που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας και απαιτούν την ενεργοποίησή σας (προστασία υγείας και ασφάλειας ποδοσφαιριστών, οικονομική στήριξη του αθλητισμού κ.ά). 
Περιμένοντας την ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας και με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Παναγιώτης Ποζίδης Γιώργος Νάος
πηγή: http://www.epskerkyras.gr/news/article.asp?code=1823

1 σχόλιο:

  1. να φύγετε να πάτε στην Κέρκυρα και όπου αλλού μας λέτε ότι είναι όλα καλά. Αμάν πια με τα μπλοκ σας. Εμάς μας αρέσει αυτό που έχουμε και θα συνεχίσουμε για πολλά ακόμα χρόνια να το κρατάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή