Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ποδόσφαιρο και κοινωνική αλληλεγγύη.

 Λίγο ασυνήθιστος ο τίτλος μας σήμερα, κυρίως για εμάς εδώ στη Χίο.
Πολλές φορές έχουμε πει για κοινωνικές δράσεις άλλων Ενώσεων ( έχουμε δεσμευθεί εξάλλου ότι αυτό θα είναι μέσα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν από τον Φεβρουάριο).
Ε.Π.Σ. Κέρκυρας λοιπόν για σήμερα. Δείτε τι κάνουν όσοι πιστεύουν ότι ερασιτεχμικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι αγώνες. 
 Διαβάστε, σκεφτείτε, προβληματιστείτε και τα ξαναλέμε!

Απρίλιος 2016: Μήνας κοινωνικής αλληλεγγύης από την ΕΠΣ Κέρκυρας

Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο στη χώρα μας, η οποία έχει ως θύματα πολλές οικογένειες και ιδιαίτερα μικρά παιδιά. Την ώρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και αλληλεγγύη, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ζούμε στην καθημερινότητά μας.
Η κοινωνία του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά σε αυτό το πρόβλημα. Παρά τις δράσεις που αναπτύσσει στο εσωτερικό της με διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να διευρύνει τις δυνατότητές της και να αγκαλιάσει όλη την κοινωνία.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας αποφάσισε να κηρύξει τον Απρίλη μήνα κοινωνικής αλληλεγγύης, για την υποστήριξη οικογενειών της Κέρκυρας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, όλος ο κόσμος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα συμμετάσχει σε μια κινητοποίηση συγκέντρωσης τροφίμων, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Κέρκυρας και ειδικότερα την υποστήριξη 900 περίπου οικογενειών της Κέρκυρας, που αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα διαβίωσης.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους παράγοντες, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και όλους τους φιλάθλους το επόμενο εικοσαήμερο με επίκεντρο τα Σαββατοκύριακα που διεξάγονται αγώνες σε όλα τα γήπεδα να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των παρακάτω προϊόντων:
Ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, ντοματοχυμό, ρύζι, όσπρια, μπισκότα, μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, γάλα μακράς διάρκειας. Γενικά προϊόντα που δε χρειάζονται ψυγείο.
Ιδιαίτερα κατά τη διεξαγωγή των αγώνων των δύο τελευταίων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων μας θα είχε αξία και για συμβολικούς λόγους να αναπτυχθεί αυτή η δράση και στα γήπεδα, ώστε να περάσουν και τα μηνύματα που είναι αναγκαία σήμερα σε όλο τον κόσμο. 
Όλα αυτά τα τρόφιμα με ευθύνη των διοικήσεων των σωματείων μας, θα συσκευασθούν σε χαρτοκιβώτια και θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας (λεωφ. Αλεξάνδρας 1-3), όπου θα γίνει η τελική τακτοποίηση και προώθησή τους.
Πιστεύουμε ότι τη δύσκολη αυτή ώρα όλοι θα συναισθανθούν την ανάγκη να πετύχει αυτή η προσπάθεια, να αναδειχτούν τα αισθήματα αλληλεγγύης που διακατέχουν την κοινωνία μας και να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστεί η δυστυχία και η ανέχεια που πλέον βρίσκεται στη διπλανή πόρτα μας.
Το συντονισμό όλης αυτής της προσπάθειας εκ μέρους τη; Ε.Π.Σ Κέρκυρας ανέλαβαν ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κουλόπουλος και ο ταμίας Κώστας Σουλάνης, στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για κάθε συνεννόηση και συνεργασία.


πηγή: http://www.epskerkyras.gr/news/article.asp?code=1891

2 σχόλια:

  1. δεν βαρεθηκες τόσο καιρό που τους τα γράφεις; Χεστήκανε αυτοί για τέτοια θέματα.
    Εδώ τους γραψατε για τα Ιωάννινα και το προσφυγικό κάτι που το βιώνουμε καθημερινά και δεν συγκινήθηκαν.
    Μακάρι να τα αλλάξετε αλλά δεν νομίζετε πως πρέπει να φανερωθείτε κάποια στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είσαι άσχετος τελείως. Ξέρεις πόσο κοινωνική αλληλεγγύη έχουν δείξει οι δικοί μας με ούζα τσίπουρα και ποτά; Τα μαγαζιά εστίασης και τα μπαρ δεν έχουν ανάγκες; μόνο οι άποροι έχουν; ΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή