Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση-σταθμός και... δεδικασμένο!!!

Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους. 

Από την  Τετάρτη έχει γίνει γνωστή μια απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. που σχετίζεται με κάτι που συμβαίνει τελευταία και στη Χίο. Μια απόφαση που δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να εκφράζουν ελεύθερα ( μέσα σε όρια)  τα "παράπονα" τους.Η   Επιτροπή , με αφορμή την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. που της είχε επιβάλει χρηματικό πρόστιμο και υποχρέωση ανάκλησης  των κρίσεων της για την ΕΠΟ, δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

 Η συγκεκριμένη απόφαση έχει άμεση  σχέση με τη νέα τάση που επικρατεί στη Χίο και την Π..Ε.  της Ε.Π.Σ. που ζητάει από ομάδες να ανακαλέσουν δηλώσεις και ανακοινώσεις που κατά την κρίση τους είναι δυσφήμιση για κάποιους.
Η ουσία του θέματος είναι πως η  Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές ( που κάποιοι χρόνια δεν τους ήθελαν) δικαίωσε την ΠΑΕ Α.Ε.Κ. για μια ανακοίνωση που μπροστά της οι ανακοινώσεις των ομάδων μας για μια κακή διαιτησία είναι εκθέσεις παιδιών δημοτικού. Εν συντομία,  ένα τμήμα της ανακοίνωσης :
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την επιθυμία της να συμβάλλει με την επιστροφή της στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος ανταγωνιστικού, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ισονομίας και του fair play. H AEK θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα διεκδικήσει ακριβώς ό,τι της αναλογεί με βάση τις εντός γηπέδου αγωνιστικές της δυνατότητες. Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».
Και η ουσία της απόφασης:
μετά την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. πλέον, και με δικαστική βούλα, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ και ο χαρακτηρισμός «πλήρως απαξιωμένη» για την ηγεσία της ΔΕΝ θεωρείται δυσφήμιση. Επίσης, πλέον έχει και δικαστική σφραγίδα η άποψη ότι υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/151371/irthe-i-ora-kai-gia-taktikoys-diaitites
Στο δια ταύτα τώρα:
 Βάλτε αντί της ΑΕΚ  οποιαδήποτε ομάδα, και αντί  Ε.Π.Ο. την κάθε  Ε.Π.Σ.  έτοιμη η ανακοίνωση, χωρίς το φόβο της Π.Ε.  και μάλιστα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.
Τώρα μένει να δούμε τι θα υπερισχύει. 
Το σκεπτικό και μια απόφαση τακτικών δικαστών ή ο εγωισμός κάποιων; 
Θα καλέσουν ομάδα να ανακαλέσει αν πει για «πλήρως απαξιωμένη» Ε.Π.Σ. και για έλλειψη εμπιστοσύνης στη διοίκηση και σε διαιτητές;
Αναμένουμε.
                                       
Το θέμα το προβάλλει σύσσωμος ο τύπος γραπτά και ηλεκτρονικά και ενδεικτικά παραθέτουμε το παρακάτω για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Κανείς δεν θα μπορεί να φιμώσει μαι ομάδα όταν αυτή κόσμια και τεκμηριωμένα  καταγγέλλει κάτι στραβό. 


Απόφαση-συντριβή του ποδοσφαιρικού παρακράτους!

Απόφαση-σταθμός και... δεδικασμένο

Η ετυμηγορία της νεοσύστατης Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν είναι ακόμα μία... απόφαση. Είναι απόφαση-σταθμός, δεδομένου ότι την πήραν τακτικοί δικαστές και μπορεί να λειτουργήσει ως δεδικασμένο για τη συνέχεια. 
Πλην της απόφασης, βέβαια, το «ζουμί» βρίσκεται στο σκεπτικό της Επιτροπής, όπου σημειώνεται πως: «η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημιστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενο της, αν και οξύτατο, δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ». 
Αλλά και ότι: «προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζόμενων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά, μάλιστα, σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης».
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/epitelous-apofasi-kai-dikaiwsi-tis-aek/3131542

Εμείς τα ξαναλέμε,Καλή Χρονιά πάλι σε όλους, καλή επιτυχία στις μικτές  και ξέρετε εσείς:

1 σχόλιο: