Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !!!

 Η Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  αντιδρά στη μη καταβολή χρημάτων στην Ε.Π.Ο. από το υφυπ. Αθλητισμού, για να δοθούν στα σωματεία και προτείνει το αυτονόητο. 

                                
  
ΕΠΣΜ: Επιστολή στον Υφυπουργό κ.Ανδριανό για τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων  

Προς
Τον κ. Ιωάννη Ανδριανό,
Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Κύριε Υφυπουργέ,
Πληροφορούμαστε, εδώ και μήνες, από τα Μ.Μ.Ε. πάντοτε, δηλώσεις σας περί του ότι θα χαθεί η επιχορήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, από υπαιτιότητα της Ε.Π.Ο.. Στον αντίποδα, η Ε.Π.Ο. ισχυρίζεται ότι με ευθύνη δικής σας δεν καταβάλλεται η επιχορήγηση του Κράτους προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Όμως, κ. Υφυπουργέ, ειλικρινά δεν κατανοούμε την αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργείου και Ε.Π.Ο., πολύ δε περισσότερο την εμμονή σας να διαθέσετε το ποσό των επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, μέσω της Ε.Π.Ο.. Εφόσον, λοιπόν, η Ε.Π.Ο. δεν είναι φορολογικά ενήμερη, καλώς δεν εκταμιεύεται η επιχορήγηση, μέσω αυτής. Εσείς, όμως, έχετε την ευχέρεια να διαθέσετε το ποσό των επιχορηγήσεων των σωματείων μέσω των κατά τόπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Aλλωστε και στο παρελθόν η συγκεκριμένη επιχορήγηση εκταμιεύονταν σε λογαριασμό των Ε.Π.Σ., οι οποίες και απέδιδαν προς τα σωματεία – μέλη τους τα αναλογούντα ποσά, σύμφωνα με την ονομαστική κατάσταση των σωματείων που κοινοποιούσε προς τις Ενώσεις η Γ.Γ.Α. . 
Κύριε Υφυπουργέ, τα ερασιτεχνικά σωματεία συντηρούνται πλέον αποκλειστικά και μόνον από το φιλότιμο και, βεβαίως, από το υστέρημα των ερασιτεχνών παραγόντων. Χωρίς την αρωγή της Πολιτείας δεν θα αντέξουν, με τραγικό επακόλουθο το πιο αγνό και όμορφο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να εξαφανιστεί.
Γι΄ αυτό κ. Υφυπουργέ, σας παρακαλούμε να προχωρήστε ΑΜΕΣΑ στην εκταμίευση των επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσω των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, γιατί αύριο θα είναι αργά. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι αδιανόητο να χαθούν οι επιχορηγήσεις των σωματείων, επειδή η Ε.Π.Ο. στερείται φορολογικής ενημερότητας.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στην παράκλησή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΑΛΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1. Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
2. Ε.Π.Σ. 
3. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
4. Μ.Μ.Ε.


πηγή: http://www.epsm.gr/news/article.asp?code=7664

3 σχόλια: