Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ταμείο Αρωγής και Αποκατάστασης τραυματισμένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Νο2


Σχεδόν δύο μήνες μετά την αναφορά μας για τη δημιουργία του "Ταμείου Αρωγής και Αποκατάστασης τραυματισμένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών" και εφόσον  πλησιάζει η Γ.Σ. της Ε.Π.Σ. Χίου θα επανέρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα.
Σκοπός είναι να το θυμίσουμε σε μερικούς και να κάνουμε την πρόταση μας. ( η οποία φυσικά δεν είναι η τέλεια πρόταση οπότε με καλή θέληση και συζήτηση βελτιώνεται ).
Ταμείο Αρωγής και Αποκατάστασης τραυματισμένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών λοιπόν και πρώτο και σημαντικότερο θέμα η εύρεση χρημάτων για τις ανάγκες του.
Είπαμε από την πρώτη φορά μερικούς τρόπους:
1) Επιπλέον 5-10 € στα έξοδα  αγώνα 
2) Απόδοση ενός ποσοστού από ποινές και πρόστιμα από την Ε.Π.Σ.
3) Απόδοση ενός μέρους από τις εισπράξεις του  τελικού Κυπέλλου.
4) Κατάθεση στο ταμείο της αμοιβής που - προς τιμή τους - δεν παίρνουν μερικοί παρατηρητές.
Τώρα προτείνουμε: 
 Διοργάνωση αγώνα μεταξύ επίλεκτων από όλες τις ομάδες, αγώνας των πρωταθλητών όπως εφέτος , κάποιο τουρνουά, αγώνας  SUPER CUP  με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ταμείο.  
Γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά όλων των Ενώσεων δεν είναι και στα καλύτερα τους είναι λογικό η  Ε.Π.Σ. να μην μπορεί να επιστρέψει μεγάλο ποσοστό από τις " εισπράξεις " της χρονιάς. Πιστεύουμε όμως ότι θα συμβάλλει όσο μπορεί.
Επομένως βασικός χρηματοδότης θα είναι οι ομάδες. Με 10 € ανά αγώνα που είναι γηπεδούχος μιλάμε για ένα ποσό περίπου στα 150€ που θα δοθεί στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Απριλίου. 
Με βάση τα όσα ακούγονται ότι δαπανιούνται πάλι αυτήν την μεταγραφική περίοδο είναι αστείο να συζητάμε για το ποσό των 150€.
Φυσικά και δεν ξοδεύουν όλες οι ομάδες τα ίδια αλλά πιστεύουμε ότι όλες θα συμφωνήσουν 
Επίσης είναι αυτονόητο  πως αν  ομάδα ή ομάδες δεν συμφωνούν με τη δημιουργία του ταμείου μπορούν κάλλιστα να μην συμμετέχουν και να μην έχουν μετά δικαίωμα για τη βοήθεια. 
Αυτά για τη χρηματοδότηση. 
Τα οργανωτικά του ταμείου τώρα.
Υπεύθυνη για την είσπραξη θα είναι η Ε.Π.Σ. 
Με συνεννόηση   Ε.Π.Σ. - ομάδων θα δημιουργηθεί η επιτροπή που θα εξετάζει τις αιτήσεις για βοήθεια.
Τα κριτήρια για το ποιοι θα δικαιούνται βοήθεια θα μπουν μετά από συζήτηση μεταξύ των ομάδων, της Ε.Π.Σ. και της επιτροπής του ταμείου. Ταπεινή  γνώμη μας είναι ότι βασικό κριτήριο εκτός του καθαρά Ιατρικού θα πρέπει να είναι το τι ασφάλεια έχει ο ποδοσφαιριστής. Διαφορετικό να είσαι ασφαλισμένος Δημοσίου ( πολλοί είναι στο Στρατό Λιμενικό Αστυνομία ) με κάποιον που είναι π.χ. στο Ι.Κ.Α.  ή να είναι κάποιος νεαρός άνεργος.
Ψάχνοντας βρήκαμε τι ίσχυε στην Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  το 2006-2007.
Πολλά χρόνια μπροστά εκεί πέρα, είχαν - εκτός του βοηθήματος - σύμβαση με ορθοπεδικό ,διαγνωστικό κέντρο, και φυσιοθεραπευτές.    

  

ΘΕΜΑ :
Ενημέρωση  για την παρεχόμενη από  την   Ε.Π.Σ. M.  ιατρική περίθαλψη στους  ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές κατά την αγωνιστική περίοδο 2006 – 2007.

Κύριε Πρόεδρε,

            Σας ενημερώνουμε παρακάτω για τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετούνται οι τραυματίες ποδοσφαιριστές σας και σας παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες μας για να μην υπάρξει κίνδυνος σύγχυσης ή παρερμηνείας. Ιδιαίτερα, σας παρακαλούμε να προσέξετε ποιες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν  (με έξοδα της ΄Ενωσης) και ποιες όχι, ώστε να γνωρίζετε ποια έξοδα θα βαρύνουν το σωματείο ή τον ποδοσφαιριστή.
            Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που θα συμβεί τραυματισμός ποδοσφαιριστή που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά του έξω από τον αγωνιστικό χώρο και την αντικατάστασή του, θα πρέπει οι υπεύθυνοι της ομάδας, έστω και αν ο τραυματισμός δεν φαίνεται πολύ σοβαρός (που μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια),  να ζητήσουν οπωσδήποτε από τον διαιτητή του αγώνα να αναγράψει τον τραυματισμό και την αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή στις παρατηρήσεις του στο φύλλο αγώνα με ό,τι σχετικό γνωρίζει (στοιχεία ποδοσφαιριστή, μεταφορά σε νοσοκομείο κλπ.).
Σε περίπτωση  δε που έχετε οποιαδήποτε απορία, σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην Υγειονομική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Μ. ή στη γραμματεία της ΄Ενωσης (κ. Ιωάννα Κίτσου).


Α.         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

1.        ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
          Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα νοσήλειας (εκτός των φυσιοθεραπειών) των ποδοσφαιριστών  που τραυματίζονται μόνον σε αγώνες Α1, Α΄, Β΄, Γ΄ κατηγοριών, Πρωτάθλημα  «ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ», Παιδικών Πρωταθλημάτων καθώς και σε αγώνες Κυπέλλου (όχι φιλικούς αγώνες ή προπονήσεις),  και ο τραυματισμός τους έχει αναγραφεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο Φ.Α. .
2.         ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 Η κάλυψη των νοσηλείων του ποδοσφαιριστή αφορά μόνον σε περιπτώσεις τραυματισμών στη διάρκεια επίσημων αγώνων αρμοδιότητάς μας.
2.         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (κατατίθονται στη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Μ.)
Α. Αίτηση του σωματείου (υπόδειγμα νο 1), η οποία θα εξετάζεται από την Επιτροπή Ασφάλισης Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Σ.Μ. .
Β. Ιατρική γνωμάτευση
Γ. Πρωτότυπες αποδείξεις ή τιμολόγια
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην στερηθεί ο ποδοσφαιριστής τις παροχές και τις καλύψεις του προγράμματος της ομαδικής ασφάλισης είναι να έχει αναγραφεί ο τραυματισμός του στο Φ.Α. του αγώνα της ομάδας του.


Β.         ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

            Ποδοσφαιριστής που τραυματίζεται στη διάρκεια προπόνησης (ή και αγώνα) θα προσέρχεται (εφόσον, βέβαια, το περιστατικό δεν είναι σοβαρό, ώστε να αδυνατεί) στα γραφεία της ΄Ενωσης, στις ώρες λειτουργίας τους, προσκομίζοντας υποχρεωτικά σχετικό σημείωμα του σωματείου του  (υπόδειγμα νο 2). Αφού διαπιστωθεί η ιδιότητά του ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστή, θα εφοδιάζεται με σημείωμα της Ε.Π.Σ.Μ. με το οποίο θα επισκέπτεται τον ορθοπεδικό γιατρό για διάγνωση και θεραπεία ή παραπέρα παραπομπή του, ανάλογα με το είδος του τραύματος και τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει.
            Τονίζεται ότι δεν θα γίνεται δεκτός ποδοσφαιριστής από τον ορθοπεδικό γιατρό, αν δεν έχει τηρηθεί η προηγούμενη διαδικασία (κατάθεση σημειώματος σωματείου στην Ε.Π.Σ.Μ. - σημείωμα παραπομπής στο γιατρό από την Ε.Π.Σ.Μ.).


--  2  --

1.         ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

            Ο χειρούργος ορθοπεδικός κ. Παντελής Παντελιάδης (Εγνατία 96, 4ος όροφος, τηλ. 2310280342)     θα δέχεται για να εξετάζει τραυματίες ποδοσφαιριστές που θα του παραπέμπονται μέσω της Ε.Π.Σ.Μ. καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και κατά τις ώρες   5.30 - 8.30 μ.μ. .
            Ο κ. Παντελιάδης θα καλύπτει την κλινική εξέταση, συντηρητική θεραπεία και παρακολούθηση, την παροχή συνταγών για φάρμακα και την οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να παρασχεθεί στο ιατρείο του. Αυτός και μόνον θα παραπέμπει για ακτινογραφίες ή φυσιοθεραπεία στις περιπτώσεις που κρίνει απαραίτητο.
            Σημειώνουμε ότι δεν καλύπτονται από την Ε.Π.Σ.Μ. και, επομένως, βαρύνουν τον αθλητή ή το σωματείο του τα έξοδα για υλικά (γυψοταινίες, νάρθηκες κλπ.) και φάρμακα, καθώς και τα έξοδα για εργασίες εκτός ιατρείου (χειρουργικές πράξεις, ανατάξεις καταγμάτων, αρθροσκοπήσεις, αρθρογραφήματα), τις οποίες το σωματείο ή ο ποδοσφαιριστής μπορούν να κάνουν σε οποιονδήποτε γιατρό της προτίμησής τους.

2.         ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ

            Το πρότυπο διαγνωστικό κέντρο «ΠΛΑΤΩΝ»  (Θεμ. Σοφούλη 14, τηλ. 2310425901) θα δέχεται τραυματίες ποδοσφαιριστές καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις ώρες 7.30 π.μ. - 8.30 μ.μ., για ακτινολογικές - υπερηχογραφικές εξετάσεις.
            Τονίζουμε εδώ ότι δεν θα γίνεται δεκτός ποδοσφαιριστής για ακτινολογικό - υπερηχογραφικό έλεγχο, αν πρώτα δεν επισκεφθεί τον ορθοπεδικό γιατρό (κ. Παντελιάδη)  που θα κάνει τη διάγνωση και, εφόσον χρειαστεί, θα τον παραπέμψει με σχετικό δικό του σημείωμα για ακτινογραφικές - υπερηχογραφικές εξετάσεις. Το διαγνωστικό κέντρο θα προβεί στο είδος του ελέγχου που αναφέρει στο παραπεμπτικό του ο ορθοπεδικός γιατρός. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να επιστρέψει την ακτινογραφία στον ορθοπεδικό για έλεγχο και παραπέρα συμβουλές από  αυτόν.


3.         ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
           
            Για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των σωματείων μας και των ποδοσφαιριστών τους, συμβληθήκαμε με το φυσιοθεραπευτικό εργαστήριο του κ. Χρυσόστομου Κερμενίδη, στην οδό Τσιμισκή 31 (3ος όροφος, πάνω από τα γραφεία της ΄Ενωσης, τηλ. 2310286100).
            Το ωράριο για τη φυσιοθεραπεία ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Σ.Μ. είναι καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τις ώρες 13.00 μέχρι 20.00 μ.μ.
            Επίσης, οι ποδοσφαιριστές των σωματείων  της περιοχής Χαλκηδόνας μπορούν να   εξυπηρετούνται από το φυσιοθεραπευτικό εργαστήριο της κ. ΄Αννας Γεωργαντάκη – Χασάπη, το  οποίο βρίσκεται  στη Χαλκηδόνα (Φ. Μισκάκη 60, τηλ. 2391022080).
Την προτεραιότητα, το είδος, τη διάρκεια κλπ. της θεραπείας, θα προτείνει αποκλειστικά και μόνον ο ορθοπεδικός κ. Παντ. Παντελιάδης και σύμφωνα με τη δική του γνωμάτευση θα προχωρούν  τα φυσιοθεραπευτικά εργαστήρια που έχει συμβληθεί η Ε.Π.Σ.Μ. . 
Στα παραπάνω αναφερόμενα φυσιοθεραπευτικά εργαστήρια θα καλύπτονται όλες οι προτεινόμενες από τον ορθοπεδικό κ. Παντελιάδη  θεραπείες με μοναδική επιφύλαξη τις περιπτώσεις που προέρχονται από μακροχρόνια ακινητοποίηση.
            Επισημαίνουμε στα σωματεία μας πως οι φυσιοθεραπευτές θα δέχονται τους τραυματίες μόνον μετά από προηγούμενη επίσκεψή τους στον ορθοπεδικό και με την απαραίτητη προσκόμιση παραπεμπτικού σημειώματος από αυτόν.

Με αθλητικούς  χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κλείνοντας ελπίζουμε στις 9 Ιουλίου να κατατεθεί αυτή η πρόταση στη Γ.Σ. από όποιον θέλει να βοηθηθούν τα σωματεία.
Ας είναι μέλος της Ε.Π.Σ. ,ας είναι παράγοντας ομάδας ,ας είναι ποδοσφαιριστής. 
Καιρός να γίνει επιτέλους κάτι για το καλό των σωματείων. 

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ντροπή να την κατεβάζει την πρόταση ο Πρόεδρος οποιασδήποτε ομάδας. Μακάρι.να το κάνει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή