Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

" ΧΑΜΕΝΕΣ " ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ;

Μειώνεται η δύναμη των Ενώσεων, αυξάνεται της Super League!


Μειώνεται η δύναμη των Ενώσεων, αυξάνεται της Super League! SoccerPlus.gr - Θέμα

Σε αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των ποδοσφαιρικών Ενώσεων και των ερασιτεχνικών σωματείων και υπέρ των ΠΑΕ-μελών της Super League δύναται να οδηγήσει το νέο καταστατικό της ΕΠΟ.
Ειδικότερα, στο Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 11/4 θα συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία της ΕΠΟ έγιναν συζητήσεις που κατά πληροφορίες κατέληξαν να τεθεί προς ψήφιση από την πλευρά της διοίκησης, πρόταση, σύμφωνα με την οποία η εκλογική δύναμη της Super League στις Γενικές Συνελεύσεις θα αυξηθεί από μια ψήφο που είναι τώρα σε 18, όσες είναι οι ΠΑΕ-μέλη της.
Αυτό, εφόσον τελικά δεν αλλάξει κάτι κατατεθεί ως πρόταση και περάσει από το Δ.Σ. της Παρασκευή, διαταράσσει τις εσωτερικές ισορροπίες υπέρ της Super League, αφού δυναμώνει τη δική της παρουσία στην εκλογική διαδικασία για το ΔΣ της ομοσπονδίας και αδυνατίζει την παρουσία των Ενώσεων, για τις οποίες δεν προβλέπεται ανάλογη αύξηση των ψήφων τους. Όπως επίσης δεν προβλέπεται ούτε για τα ερασιτεχνικά σωματεία-μέλη των Ενώσεων.
Όσον αφορά τις ΠΑΕ-μέλη της Football League και εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισάγεται περιορισμός-τρικ, προκειμένου να μην δοθεί σε όλες δικαίωμα ψήφου. Ο περιορισμός έγκειται στο ότι για να έχει δικαίωμα ψήφου μια ΠΑΕ της Football League θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία διαδοχικά χρόνια μέλος της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, σε μια κατηγορία που διαρκώς αναδιαρθρώνεται (πέντε αναδιαρθρώσεις μέσα σε έξι χρόνια) ο αριθμός των ομάδων που παραμένουν για τρία χρόνια στην ίδια κατηγορία μειώνεται δραματικά. Για παράδειγμα, εάν αυτό ίσχυε από φέτος, σε ένα πρωτάθλημα που συμμετέχουν 28 ομάδες, δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ θα είχαν μόλις επτά (7)! Οι οποίες είναι Πιερικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών από τον 2ο Όμιλο και Ηρακλής Ψαχνών, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Φωκικός, Φωστήρας από τον 1ο Όμιλο.
Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ένωσης διαιτητών (από την οποία αποκλείονται όσοι δεν έχουν δώσει εξετάσεις στην ΕΠΟ και δεν έχουν αναγνωριστεί από αυτήν), προπονητών και ποδοσφαιριστών, που θα έχουν από μια ψήφο.
πηγή:http://www.soccerplus.gr/article/45443-meionetai-dynami-ton-enoseon-ayksanetai-tis-super-league

1 σχόλιο:

  1. Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας δικά μας....ούτε τα προσχήματα δεν κρατούνται πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή