Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Από μικροί στο… στοίχημα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές

Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς: Από μικροί στο… στοίχημα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές

Ημερομηνία: 25 Μαρτίου, 2014 22:11

Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς: Από μικροί στο… στοίχημα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές SoccerPlus.gr - Θέμα:
Η πρώτη έρευνα σχετικά με την συμπεριφορά νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League, παρουσιάστηκε από το εκπρόσωπο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, Νίκο Θεοδώρου, στο συνέδριο της Super League FootbAllabout.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε ποδοσφαιριστές των πρωταθλημάτων Κ17 και Κ20 της Super League διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός παικτών οι οποίοι, είτε δεν γνωρίζουν του κανονισμούς και τις δεσμεύσεις που ισχύουν για έναν  ποδοσφαιριστή σε σχέση με το στοίχημα, είτε θα συζητούσαν μια προσέγγιση από τρίτο πρόσωπο για παράνομο στοιχηματισμό.  
Ο εκπρόσωπος της Διαφάνειας Ελλάδας αναφέρθηκε και στην ΕΠΟ λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργήσει δίκτυο υποδοχής και επεξεργασίας  ανώνυμων καταγγελιών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Super League Κ-17 και Κ-20 προέκυψε ότι:
- Το 29% θα συζητούσε σε περίπτωση που θα προσεγγιζόταν για χειραγώγηση.
-  Το 13% στο πρωτάθλημα Κ-17 και το 12% στο Κ-20 απάντησε ότι θα στοιχημάτιζαν οι ίδιοι, ή μέσω τρίτων, ενώ φάνηκε ότι αγνοούν τον κώδικα της ΕΠΟ περί απαγόρευσης στοιχηματισμού.
-  Το 32% στο Κ-17 και το 41% στο Κ-20 απάντησαν ότι δεν θα γνωστοποιούσαν οποιαδήποτε πληροφορία ή προσέγγιση για χειραγώγηση, επειδή πιστεύουν ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με την καταγγελία τους.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεόδωρου στην Ελλάδα δεν υπάρχει μηχανισμός ανώνυμων καταγγελιών που να διαχειρίζονται με εμπιστευτικότητα και πρόσθεσε ότι πρέπει να μεριμνήσει η ΕΠΟ και ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
Η EPFL (πανευρωπαϊκός σύνδεσμος επαγγελματικών λιγκών) καλεί τα μέλη της να φτιάξουν μηχανισμό για την υποδοχή και τη διαχείριση αυτών των πληροφοριών.
Πηγή:SoccerPlus.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου