Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ

Πριν ένα μήνα περίπου το ChiosGoals είχε την εξής απορία:

Τώρα... ή αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη ή εμείς.....!!!

http://chiosgoals.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html

Τελικά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεγαλύτερη ακόμα και από την απόσταση μεταξύ των δύο νησιών.
Οι περισσότεροι  θα θυμάστε τις περιπτώσεις ρατσιστικής φραστικής βίας σε βάρος ποδοσφαιριστών που είχαμε εδώ, στους αγώνες Βαρβασιακός - Λαίλαπας και Κλασικό- Άτλας. Όπως είναι γνωστό στη πρώτη περίπτωση η ρατσιστική φράση ακούστηκε από το υπερπέραν και ήταν δύσκολο να εντοπισθεί ο "δράστης", ενώ στην άλλη κανείς αρμόδιος  δεν άκουσε κάτι.
Κάτι παρόμοιο έγινε και στο νησί των Φαιάκων αλλά εκεί υπήρχε άμεση αντίδραση:
http://www.epskerkyras.gr/news/article.asp?code=839




Αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών

Το Δ.Σ με έγγραφό του εφιστά την προσοχή των διαιτητών στην πιστή τήρηση του κανονιστικού πλαισίου, που αφορά στην αντιμετώπιση ρατσιστικών φιανομένων στα γήπεδά μας.
Συγκεκριμένα η σύσταση είναι:
Το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν στη διοργανώτρια αρχή κρούσματα ρατσιστικής φραστικής βίας σε βάρος ποδοσφαιριστών, παραγόντων και γενικά σωματείων.
Ζούμε σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου με δεκτικότητα και ήθος θα πρέπει όλοι μας να οικοδομούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με γνώμονα το καλό της νεολαίας, της κοινωνίας μας και του αθλητισμού μας.
Θεωρούμε απαράδεκτο να εκφράζονται στα γήπεδα ρατσιστικά συνθήματα, βρισιές για την καταγωγή, την προέλευση και την εθνικότητα αθλητών που αμαυρώνουν την καλή εικόνα και το επίπεδο που μέχρι σήμερα διατηρούμε στο ποδόσφαιρό μας.
Σας καλούμε σε εφαρμογή του άρθρου 23 του πειθαρχικού κώδικα, αλλά και του συνόλου του κανονιστικού πλαισίου της Ε.Π.Ο να δώσετε έμφαση και να αποτυπώνετε με ακρίβεια και σαφήνεια κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να τα καταγράφετε στο Φ.Α, όπως έχετε υποχρέωση.
Το Δ.Σ της ΕΠΣΚ θα ελέγξει με αυστηρότητα κάθε παράλειψή σας στον τομέα αυτό για αυτό και εφιστά την προσοχή σας για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρων.


Υ.Γ.1 Μακάρι να έχει γίνει και δω παρόμοια σύσταση προς διαιτητές- παρατηρητές και να μην το γνωρίζουμε, αλλά δεν θα έπρεπε να έχει γίνει και μια παρόμοια "σύσταση" από τη διοργανώτρια δημόσια σε όλους;
Υ.Γ.2 Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες στον σημερινό τελικό.
Υ.Γ.3 Μετά τον τελικό τα σοβαρά θέματα για τα σωματεία.

2 σχόλια: