Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ

Εκτέλεσαν πέναλτι από το μπεκ ποτίσματος σε απόσταση 18 μ.!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε-διαβάζουμε-μαθαίνουμε για περίεργες διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πόσο καλά "είδε" τη φάση ο ρέφερι. Σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος στα Γιάννινα, ο διαιτητής έβαλε έναν πιτσιρικά να εκτελέσει πέναλτι από το μπεκ ποτίσματος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα ο διαιτητής του αγώνα στον αγώνα με τους Λογγάδες εφάρμοσε όλους τους τύπους με βάση τον κανονισμό, όμως σε εκτέλεση πέναλτι -αφού δεν υπήρχε άσπρη βούλα- δεν μέτρησε 11 βήματα. Αλλά έστησε τη μπάλα εκεί που ήταν το μπεκ ποτίσματος που απέχει 18 μέτρα.
Στην ανακοίνωση του ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:
"Είναι γνωστό ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν σχολιάζει την απόδοση των διαιτητών, ούτε διαμαρτύρεται ακόμα και όταν αδικείται.
Το Σάββατο στο γήπεδό μας το διαιτητικό τρίο των κ.κ. Θάνου Θ. (Αναγνώστου, Ηλία) στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2000-ΛΟΓΓΑΔΕΣ ήταν άριστο, σε ένα εύκολο άλλωστε παιγνίδι.
Ο διαιτητής πριν την αναμέτρηση, ζήτησε τις ταυτότητες προπονητών και παραγόντων των δύο ομάδων, την ταυτότητα του γιατρού, διέταξε την παρουσία στον πάγκο υπεύθυνου αγώνα των γηπεδούχων και κλείσιμο της εσωτερικής πόρτας του γηπέδου, εφαρμόζοντας άριστα τον κανονισμό!
Στους πενήντα και πλέον αγώνες που δώσαμε ως σήμερα είτε ως γηπεδούχοι είτε ως φιλοξενούμενοι μπορούμε να σημειώσουμε ότι η τυπικότητα ήταν μοναδική.
Η θα πρέπει ο συγκεκριμένος διαιτητής να επιβραβευθεί ή όλοι οι έτεροι που παίζουν χωρίς να ζητούν ταυτότητες, χωρίς να απαιτούν περιφράξεις των γηπέδων (άλλωστε κάποια δεν έχουν...) να επιπλήττονται. Γι αυτό αρμόδια είναι η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ.
Και μια λεπτομέρεια. Ο διαιτητής σε καταλογισμό πέναλτι, ξέχασε να μετρήσει τα έντεκα μέτρα και έστησε την μπάλα εκεί που βρίσκεται το μπεκ του ποτίσματος και είχε αφήσει σημάδι το νερό! Η απόσταση από το τέρμα είναι 18 μέτρα!
Φυσικά και το πέναλτι δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, όμως όταν εφαρμόζονται οι τύποι, αυτό θα πρέπει να γίνεται κατά κόρον"!
ΦΩΤΟ: sportsioannina.gr

2 σχόλια:

  1. Παρεξήγηση θα έχει γίνει....o διαιτητής θα μέτρησε κανονικά τα έντεκα βήματα. Απλά ήταν ολίγον μακρυκανης και έπεσε λίγο έξω στη απόσταση. Τι να κάνουμε,υπάρχουν και άντρες με πόδια skenarikova....

    ΑπάντησηΔιαγραφή