Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Κάποιοι αντιδρούν, ο υφυπουργός τους καθησυχάζει, εμείς τι λέμε;

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για τον νέο Αθλητικό Νόμο κάποιοι άρχισαν να αντιδρούν. Ο υφυπουργό φρόντισε να καθησυχάσει τις Ενώσεις. 
 Εμείς εδώ έχουμε γνώμη για τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν; Θα ενημερώσει κάποιος τα σωματεία; Αναμένουμε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (15/7/2016 20:28)


Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, με μοναδικό θέμα συζήτησης «Το Νέο σχέδιο του Αθλητικού Νόμου», ομόφωνα αποφασίστηκε, λόγω της σοβαρότητας του θέματος να προσυπογράψει το αίτημα έκτακτης σύγκλισης της Γ.Σ. των μελών της ΕΠΟ που πρότεινε η ΕΠΣ Λακωνίας, για να συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο το περιεχόμενο του σχεδίου του Νέου Αθλητικού Νόμου, που προτείνει ο Υπουργός.
Ανακοίνωση - Σχέδιο νέου αθλητικού νόμου

Με το σχέδιο νέου αθλητικού νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα διαφαίνεται η πρόθεση παρέμβασης και κατάλυσης του αυτοδιοίκητου και της αυτοδιαχείρισης του ποδοσφαίρου από τον Υφυπουργό αθλητισμού. Περιλαμβάνει διατάξεις που έρχονται προφανώς σε αντίθεση με το κανονιστικό πλαίσιο των διεθνών συνομοσπονδιών και προκαλούν σοβαρά ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας αποφάσισε:
1. Να καλέσει τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα αυτό και να επιδείξει την αναγκαία διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας.
2. Να ζητήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο την άμεση σύγκληση της προβλεπόμενης από το καταστατικό έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα από τους πλέον αρμόδιους, που είναι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την αντιμετώπισή του.
Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και τον αθλητισμό μας. Όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, ρεαλισμό και καλή διάθεση για να ανταποκριθούμε στο σημαντικό κοινωνικό ρόλο μας. Είναι μια ώρα ευθύνης για όλους μας.


Ο Κοντονής καθησύχασε τις Ενώσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο


Ενώ οι Ενώσεις που πρόσκεινται στην διοίκηση Γκιρτζίκη, όπως η ΕΠΣ Λακωνίας και η ΕΠΣ Κέρκυρας, ζητούν τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ για το αθλητικό νομοσχέδιο που είναι στο πρώιμο στάδιο της διαβούλευσης μεταξύ των αθλητικών ομοσπονδιών, αντιπροσωπεία Ενώσεων που πρόσκεινται στην Αντιπολίτευση, συναντήθηκαν την Τρίτη 19/7 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και απέσπασαν τη δέσμευσή του ότι θα μελετήσει με προσοχή τις παρατηρήσεις που του υποβλήθηκαν σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους φορείς και τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι ο περαιτέρω διάλογος και όχι οι «μονομερείς ενέργειες». Μάλιστα σε κάποια αποστροφή ο κ. Κοντονής φέρεται να είπε ότι είναι σε επαφή με τη FIFA και την UEFA και ότι δεν πρόκσιεται να περάσει διατάξεις που αντίκεινται στις αρχές τους. Επίσης είπε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και είναι σε διαβούλευση.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευ. Γραμμένος, της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου και της ΕΠΣ Πέλλας, Αστ. Αντωνίου.
Οι Ενώσεις διαφωνούν με σειρά διατάξεων, ιδιαίτερα όμως με κάποιες από αυτές που αφορούν το «εκλογικό σύστημα» και είναι α) το αναλογικό σύστημα, β) η διεύρυνση του εκλογικού σώματος, γ) ο περιορισμός του «εκλέγεσθαι» για τα εκτελεστικά  μέλη των ΔΣ και γ) το «ασυμβίβαστο» μεταξύ εκτελεστικού μέλους Ένωσης και μέλους ΔΣ ομοσπονδίας.
Άλλωστε και ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού, Π. Περάκης, σε συνέντευξη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», απαντώντας σε ερώτηση για τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την πλευρά του ποδοσφαίρου «είναι δεδομένο πως όπου μπορεί να υπάρχουν βάσιμες διαφωνίες, εκεί θα υπάρξει ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος, ώστε να βρεθούν από κοινού οι λύσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου