Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Οι εκτιμήσεις για πιθανούς αντιπάλους του Κανάρη.


Γ” Εθνική: Οι δηλώσεις συμμετοχής – Πιθανή σύνθεση 3ου Ομίλου – Πλήθος υποβιβασμών…

Αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με τη σύνθεση του 3ου Ομίλου για το προσεχές πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής, μετά και τις δηλώσεις συμμετοχής για τη σεζόν 2015-2016. Όπου τελικά,σχεδόν όλα τα σωματεία ανταποκρίθηκαν στο δικαίωμά τους να συμπεριληφθούν στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, αποστέλλοντας τον φάκελο και καταβάλλοντας το σχετικό παράβολο.
Ακόμα και κάποια τα οποία, έστω και τώρα δεν έχουν καλά – καλά ούτεΔ.Σ., και βέβαια δεν έχουν ούτε παίκτες και προπονητή ακόμα!
Πάντως στον Όμιλο αυτόν (3ο) παραμένουν κενά για τη σύνθεση του, όπως θα δούμε αναλυτικά.
  • Συνολικά 62 σωματεία δήλωσαν συμμετοχή, ενώ άλλα δύο σωματεία έστειλαν έγγραφο… επιλογής (εξηγούμε παρακάτω), και μόλις δύο σωματεία δεν δήλωσαν καθόλου.
Στα 62 σωματεία συμπεριλαμβάνονται οι δευτεραθλήτριες της περσινής Γ” Εθνικής, που όμως περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την πολύκροτη υπόθεση της συμπλήρωσης των κενών θέσεων στο προσεχές πρωτάθλημα της Football league (όπου πιθανότατα δυο από τις τέσσερις αυτές, θα συμπληρώσουν ισάριθμες θέσεις).
Από την άλλη, η Ένωση Ερμιονίδας και ο Τύρναβος ενημέρωσαν την ΕΠΟ ότι δεν επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ” Εθνική, σε μία προσπάθεια να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα παραμονής στη Football league,από την οποία έχουν πάντως υποβιβαστεί μέσω των πλέι άουτ και δεν γίνεται να μείνουν σε αυτή…
Η πρώτη, που μάλιστα δεν έχει βγάλει καν συμβούλιο ακόμα, ούτε έχει κάνει άλλες κινήσεις, προοριζόταν για τον 3ο Όμιλο.
Συμμετοχή δεν δήλωσαν, ο Ηρακλής Ψαχνών και ο Ζακυνθιακός. Δυο σωματεία που υπό φυσιολογικές συνθήκες προορίζονταν για τον 3ο Όμιλο (ειδικά ο δεύτερος).
Πλέον, το Δ.Σ. της ΕΠΟ μετά την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής πρωταθλήματος Γ” Εθνικής Μιχάλη Τζανόπουλου θα προχωρήσει, όσο του το επιτρέπουν οι εκκρεμότητες των επαγγελματικών κατηγοριών, στον σχεδιασμό των ομίλων.
- Η σέντρα του πρωταθλήματος υπενθυμίζεται ότι έχει οριστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
Η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα γίνει στις 19 Αυγούστου.
                                           
Σίγουρες και … (πολύ) πιθανές για τον 3ο Όμιλο 
Οι όμιλοι της νέας Γ” Εθνικής της προσεχούς περιόδου θα οριστικοποιηθούν προσεχώς λοιπόν.
* Παραμένουν λοιπόν εκκρεμότητες. Ωστόσο, με βάση τα όσα ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το αμέσως προηγούμενο που ολοκληρώθηκε, μπορούμε να …προβλέψουμε μια πιθανή σύνθεση του 3ου Ομίλου της κατηγορίας όπου υπάρχει το ηλειακό ενδιαφέρον.
* * * Προς το παρόν λοιπόν, κατ” αρχήν προορίζονται για τον Όμιλο αυτόν, ομάδες που έμειναν από τον περσινό όμιλο, δηλαδή οι:
Δόξα Ν. Μανωλάδας (Ηλείας)
ΠΑΟ Βάρδας (Ηλείας)
Παναργειακός (Αργολίδας)
Παναρκαδικός (Αρκαδίας)
Καλαμάτα (Μεσσηνίας)
ΠΑΟ Λουτρακίου (Κορινθίας)
Βύζας Μεγάρων (Δυτ. Αττικής)
Αιολικός (Λέσβου) - Για την ομάδα της Μυτιλήνης, να υπενθυμιστεί ότι η ίδια επέλεξε αυτό τον Όμιλο κατά την περίοδο που μόλις έληξε, αντίΠ.χ. του 2ου, μιας και η ΕΠΟ είχε αναφέρει ότι νησιωτικές ομάδες με «φλου» γεωγραφική θέση θα έχουν δικαίωμα προτίμησης – Ο Αιολικός επέλεξε και πάλι αυτόν τον Όμιλο)
- Δεν περιλαμβάνεται ο Ζακυνθιακός (Ζακύνθου) που δεν δήλωσε
- Από τις παραπάνω, ως τώρα, ο Παναργειακός απλά και μόνο δήλωσε, και κατάΤ” άλλα έστω και τώρα δεν έχει ούτεΔ.Σ. ακόμα, και βέβαια δεν έχει ούτε παίκτες και προπονητή ακόμα!
Θα βρίσκονται επίσης 2 ομάδες που ανεβαίνουν από τις ΕΠΣ,
ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου (12ος όμιλος)
ΑΕ Σπάρτης (13ος όμιλος)
Ως εδώ, 10 ομάδες.
Κι ακόμα:
Εφόσον πράγματι προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας από την αρχή και μπορέσει να μετάσχει τη νέα σεζόν, στον Όμιλο αυτόν είναι και ο προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος,
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (ο οποίος πάντως παρότι έκανε τη δήλωση, έχει μόνο ένα προσωρινό ΔΣ., και βέβαια δεν έχει ούτε παίκτες και προπονητή ακόμα! Αλλά και κανέναν εξασφαλισμένο οικονομικό πόρο)
Κι επίσης προερχόμενη εκ της  Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος (γνωρίζοντας υποβιβασμό – σοκ στο φινάλε των πλέι άουτ, παρά την αρχική πέμπτη θέση της στην κανονική περίοδο) η Ερμιονίδα Αργολίδας – για την οποία πάντως ήδη αναφερθήκαμε στην ως τώρα περίπτωση της
* * * Θεωρητικά πάντα, ως εδώ, 12 ομάδες. Που φαίνονται – γεωγραφικά – και οι πιο σίγουρες (όσες τελικά μετάσχουν και τουλάχιστον στην κλήρωση) για τον Όμιλο αυτόν.
Αυτές, μπορούν να γίνουν 13 υπολογιζομένου κι ότι:  Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, άλλη μια ομάδα της νησιωτικής χώρας, ο Κανάρης Νενητών Χίου (που ανέβηκε από τα μπαράζ ΕΠΣ) θα μπει κι αυτός στον 3ο Όμιλο.
Και με τη σειρά τους, αυτές οι 13 ομάδες, μπορούν γίνονται 14 αν προστεθεί και η – μια τελικά -  ομάδα της Εύβοιας,
ο ΑΟ Χαλκίδας (πρωταθλητής μπαράζ ΕΠΣ στον 7ο όμιλο),
Αφού ο Ηρακλής Ψαχνών (προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Νότιος όμιλος) δεν δήλωσε.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ομάδα της Εύβοιας, ήταν η Κύμη και τοποθετήθηκε στον 3ο Όμιλο (λόγω πάντως αξεπέραστων προβλημάτων αποχώρησε μόλις μετά την 3η αγωνιστική)…
Έτσι λοιπόν, εμφανίζονται 14 οι ομάδες στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (και ίσως και 13 ανάλογα με το πως θα υπολογιστεί κι αν, η Ερμιονίδα).
- Υπάρχει και η ομάδα από τη Φωκίδα, ο Φωκικός (προερχόμενος από υποβιβασμό εκ της Β” Εθνικής – Βόρειος όμιλος). ΠουΑΝ δήλωναν όλες του 3ου Ομίλου, τότε αυτός οριστικά θα πήγαινε σε άλλο Όμιλο (και συγκεκριμένα τον 2ο). Ο οποίος πάντως Φωκικός, απλά έκανε τη δήλωση και είναι κι αυτός από τις περιπτώσεις ομάδων που ακόμα ούτεΔ.Σ. έχει, και δεν έχει ούτε παίκτες και προπονητή ακόμα!
- Πιθανό λοιπόν να επιλέξει η Επιτροπή να φέρει κάποια ομάδα κι από άλλο Όμιλο (ίσως και δυο;)…

Πλήθος υποβιβασμών! – Άνοδος 2 από κάθε Όμιλο μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ

Δύο θα είναι οι βασικές καινοτομίες στο φετινό πρωτάθλημα
* Αποφασίστηκε από την ΕΠΟ να επιτρέπεται η συμμετοχή τριών παικτών άνω των 33 ετών στην ενδεκάδα στη Γ’ Εθνική (ως τώρα ήταν δυο).
* Παράλληλα, από τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των ΕΠΣ που θα διεξαχθούν στο τέλος της ερχόμενης σεζόν, θα προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική ΔΥΟ ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή συνολικά 28 ομάδες (ως τώρα ανέβαινε μόνο ο πρώτος κάθε Ομίλου από τα μπαράζ πρωταθλητών).
Κάτι που σημαίνει κι ότι αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Πιθανόν να είναι και επτά ή και οι …μισές!
Ο ακριβής αριθμός πόσων θα υποβιβαστούν από κάθε Όμιλο θα ανακοινωθεί προσεχώς (πιθανόν και τη μέρα της κλήρωσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου