Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...... ΚΡΗΤΗ Η ΙΟΝΙΟ;



 Σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία από Χιώτικη ομάδα τα τελευταία χρόνια. 
Μπράβο στην οικογένεια του Κανάρη και καλό κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια. 
Πέτυχαν κάτι που πραγματικά το ήθελαν και αυτό το είδαμε όλοι χτες από το ταξίδι μέχρι το γήπεδο και μετά τη λήξη.
Τα πανηγύρια που  ξεκίνησαν στη  Λέσβο χτες και θα συνεχιστούν από σήμερα "εντός έδρας" κάποτε θα τελειώσουν και τότε θα αρχίσουν να απασχολούν τα σοβαρά θέματα. Οικονομικό και προγραμματισμός. Ευχή όλων οι άνθρωποι του Κανάρη να τα καταφέρουν  το ίδιο καλά όπως μέχρι σήμερα.
Ας δούμε όμως τι περιμένει τους πρωταθλητές από το Σεπτέμβρη στην περίπτωση που θα συμμετάσχουν στη Γ΄ Εθνική.
Η Γ΄Εθνική είναι χωρισμένη σε τέσσερις ομίλους με κύριο γνώμονα γεωγραφικά κριτήρια. 
Στον 1ο είναι ομάδες από Θράκη και από κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στο 2ο από Θεσσαλία, Ήπειρο, και δυτική Μακεδονία. Στον 3ο όμιλο είναι ομάδες από Πελοπόννησο, Πειραιά, νησιά Ιονίου και  Αιγαίου και στον 4ο από Κρήτη, Αθήνα και Πειραιά.
 Αν ισχύσουν και του χρόνου τα ίδια κριτήρια λογικά θα είναι στον Γ΄όμιλο εκεί που αγωνίστηκε φέτος και ο Αιολικός. Άλλη "επιλογή" ο Δ΄όμιλος με  ταξίδια για Κρήτη.
Ας δούμε πως διαμορφώνονται οι όμιλοι αν φυσικά ισχύσουν τα ίδια κριτήρια .
 Σύμφωνα με την φετινή προκήρυξη της Ε.Π.Ο. η Γ΄Εθνική την περίοδο 2015-2016 θα αποτελείται από τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων ο καθένας. 
Στον 3ο την νέα χρονιά σίγουροι  θα είναι οι:Παναργειακός, Αιολικός, Ζακυνθιακός, Δόξα Ν. Μανωλάδας, Παναρκαδικός, Καλαμάτα, ΠΑΟ Λουτρακίου, Βύζας Μεγάρων και Παμβουπραιακός ( ΠΑΟ Βάρδας). (10 ομάδες)
Στον 4ο όμιλο  θα είναι Κηφισιά, Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας  Βάρης, Κεραυνός Γλυφάδας, Εθνικός Πειραιά, Τριγλία Ραφήνας, ΠΑΟ Κρουσσώνα, Ηλυσιακός. (10 ομάδες )
Εκτός του Κανάρη οι ομάδες που πέτυχαν την άνοδο από τα μπαράζ και μπορούν να πάνε στον 3ο και 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής είναι:   
από τον 9ο όμιλο το Ηράκλειο ΑΕ (ομάδα Αθήνας).
από τον 11ο ο Ιάλυσος που κέρδισε σήμερα 3-0 τη γνωστής μας Θύελλας Ραφήνας
από τον 12ο  ΑΟ Λεβάντε 
στον 13ο Σπάρτη και ΑΟ Κυπαρισσίας ισοβάθμησαν σε όλα και θα παίξουν αγώνα μπαράζ.
από τον 14ο ο Ερμής Ζωνιανών  ( ταξίδι - εμπειρία ) 

Επίσης σίγουρη για τη νέα περίοδο στη Γ΄Εθνική θα πρέπει να θεωρηθεί και η Επισκοπή που υποβιβάζεται από τα Play out της  football league 
Υποψήφια και για τους δύο ομίλους είναι και ο Ηρακλής Ψαχνών που μάλλον και αυτός υποβιβάζεται. 
Επίσης στον 3ο όμιλο μπορεί να βρεθεί  και η Ζάκυνθος που κινδυνεύει με υποβιβασμό από τα Play out .
Στο δια ταύτα τώρα.
Στον 3ο όμιλο πάνε σίγουρα ΑΟ Λεβάντε και ο νικητής του Σπάρτη - ΑΟ Κυπαρισσίας
Στον 4ο Ερμής Ζωνιανών και Επισκοπή. 
Άρα έχουμε σίγουρες τις 12 ομάδες και στους δύο ομίλους και μένουν Κανάρης, Ιάλυσος, ΑΕ Ηράκλειο, Ηρακλής Ψαχνών και οι υπόλοιπες που θα υποβιβαστούν από τα Play out της football league για να κλείσουν οι όμιλοι.
Αν υποθέσουμε ότι το πρώτο που υπολογίζουν οι άνθρωποι του Κανάρη είναι το οικονομικό, μεγάλο μέρος του προυπολογισμού τους θα πάει στις μετακινήσεις.
Στον 3ο έχει σίγουρα 9 με 10 ταξίδια για Πελοπόννησο και Ιόνιο.
Στον 4ο έχει τρία Κρήτη, ίσως ένα Ρόδο αν  ο Ιάλυσος και μπει σε αυτόν τον όμιλο, και όλα τα υπόλοιπα εντός Αττικής και ίσως ένα στα Ψαχνά. Καράβι - Πειραιά -  γήπεδο και επιστροφή την ίδια μέρα ( αν φυσικά τη μέρα του αγώνα έχει δρομολόγια)
Τελικά μήπως είναι καλύτερα στον 4ο;
 Όσο μακρυά και αν ακούγεται η Κρήτη πιο εύκολες και σίγουρες είναι τρεις μετακινήσεις εκεί παρά εννιά με δέκα σε Πελοπόννησο-Ιόνιο. Σίγουρα δυο σε  Ζάκυνθο και εκεί το χειμώνα το πορθμείο κλείνει συχνά και για να σαι σίγουρος πας αναγκαστικά αεροπορικώς.  
Όταν λοιπόν σταματήσουν με το καλό τα δικαιολογημένα  πανηγύρια, από τα πρώτα που πρέπει να δει η διοίκηση είναι τι ταξίδια συμφέρουν καλύτερα και να γίνει προσπάθεια για συμμετοχή στον αντίστοιχο όμιλο.  
Και πάλι μπράβο στον Κανάρη!!!

5 σχόλια:

  1. TΑ ΨΑΧΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ 2ο ομιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχάσατε τον ΟΦΗ. 4 στην Κρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ισως κ τον εργοτελη...αρα εως κ 5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν είμαστε και μέντιουμ. Γιατί ο Εργοτέλης; βάρεσε κανόνι και αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίναι καταχρεωμένος, εμφανίζεται ως η ιδανική επιλογή για να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά..Σύμφωνία με τη Sky Express πρέπει να κάνει ο Κανάρης αν έχει τόσα ταξίδια στην Κρήτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή