Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κύριοι, το μέτρο δεν απέδωσε.

 Από πέρσι το καλοκαίρι είχαμε γράψει για το μέτρο του περιορισμού των μεγάλων ηλικιών, ότι ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν.
Πέρα από το  θέμα που έχει αναδειχθεί από άλλο blog και αφορά την λάθος εφαρμογή του  και την άδεια από την ΕΠΣ,  σε ομάδες να αγωνίζονται με παράνομη σύνθεση,(με την απίστευτη απάντηση της, με λάθος ερμηνεία, κόντρα σε κανονισμούς και κοινή λογική,  ), εμείς θα δούμε αν απέδωσε ή όχι το συγκεκριμένο μέτρο. 

 Τελικά με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου αποδείχθηκε (βάση στατιστικών που η ιστοσελίδα της 'Ένωσης παρέχει σε όσους ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και όχι για τις ομάδες τους) ότι δυστυχώς είχαμε δίκιο.
 Οι μεγάλοι από 2,71 ανά ομάδα που ήταν πέρσι μειώθηκαν με την εφαρμογή του μέτρου σε  2,28 ανά ομάδα. ( ούτε οι τρεις...  δύο δεν έγιναν)  
 Μείωση,που έφερε όμως  και την αύξηση των νεαρών για να βοηθηθούν οι μεικτές όπως έλεγαν οι εμπνευστές του μέτρου; Η απάντηση, ΟΧΙ. Μειώθηκε και ο μέσος όρος συμμετοχής νεαρών ( 16-20 ηλικία ). Λέγαμε πέρσι ότι ο μεγάλος δεν παίρνει θέση μικρού και πως ο περιορισμός τους δεν σημαίνει και συμμετοχή μικρών. Αλλά ποιον άκουσαν για να ακούσουν τις γριές;
Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι αριθμοί:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ Α΄ ΚΑΙ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στατιστικά από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ.
2014-2015 Αγωνίσθηκαν 401 ποδοσφαιριστές στην Α΄ κατηγορία και 394 στη Β΄.


2013-2014 Αγωνίσθηκαν 379 ποδοσφαιριστές στην Α΄κατηγορία και 384 στη Β΄.



Στη Β΄κατηγορία υπάρχει η παράμετρος της συμμετοχής του Ερασιτέχνη όσο αφορά τις μεγάλες ηλικίες και το 2013-2014 είχε 13 ομάδες ενώ το 2014-2015 12.

Στη στήλη ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ έχει γίνει στρογγυλοποίηση ( π.χ. 68,25 σε 68 και 41,68 σε 42)

 Όσο αφορά τους "μεγάλους" αν ψάξει κανείς τα ονόματα θα δει ότι οι ίδιοι που αγωνιζόταν το 2013-14 είναι σχεδόν όλοι και τη φετινή χρονιά. Τυχαία αναφέρουμε: Γωνιάς ( Λαίλαπα - Ατρόμητο) Κυριακούδης( Ποσειδώνα,) Γεωργούλης ( Δάφνη- Ποσειδώνα) Κοντογιώργης- Μονιώδης ( Πύργο), Δάνδουλας ( Αναγέννηση - Μίκρασιατική,Καλαμωτή) Μουλάκης (Όμηρο-Δάφνη) Παπαγιάννης (Δάφνη) και αρκετοί άλλοι που , καλά να είναι οι άνθρωποι, θα αγωνίζονται και την επόμενη χρονιά οι περισσότεροι, όσοι περιορισμοί και να μπουν. Ο λόγος απλός: αντέχουν, το αξίζουν και παίζουν.
Οπότε κύριοι της Ένωσης ψάξτε  άλλο τρόπο να βάλετε τους νέους στο γήπεδο. Μελετήστε τα στοιχεία και σκεφτείτε.     
Τελειώνοντας μια ας δούμε τι είναι η στατιστική και γιατί ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας έβαλε τα στατιστικά στοιχεία. Σίγουρα ο λόγος δεν ήταν οι αυτόματη βαθμολογία και οι σκόρερ. Γράφει στη Βικιπαίδεια:
 Η Στατιστική είναι μία μεθοδική μαθηματική, παλαιότερα τεχνική και σήμερα επιστήμη που επιχειρεί να εξαγάγει έγκυρη γνώση χρησιμοποιώντας εμπειρικά δεδομένα παρατήρησης, ή πειράματος. Κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης της Στατιστικής είναι η συλλογήταξινόμηση,επεξεργασίαπαρουσίασηανάλυση και ερμηνεία διαφόρων δεδομένων με απώτερο στόχο την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για ΛΗΨΗ ορθών αποφάσεων. Πρόκειται για σημαντική επιστήμη της οποίας οι εφαρμογές έχουν ευρύτατο πεδίο στη διοικητική, τις επιχειρήσεις, καθώς και στις θετικές και συμπεριφορικές ή Κοινωνικές επιστήμες[1]  

Υ.Γ. 

 Αγωνιστική Πρωτομαγιά αύριο. Καλό μήνα σε όλους και όλες. Βουρ στους αγρούς και με το καλό να πιάσουμε όλες και όλοι(;) το Μαγιόξυλο. Πάντοτε με μέτρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου