Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΆΞΙΟΙ

Δωρητές μυελού των οστών οι διαιτητές του Ηρακλείου

Ημερομηνία: 31 Ιανουαρίου, 2014 10:44
Δωρητές μυελού των οστών οι διαιτητές του Ηρακλείου
Ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα έστειλαν μέσα από την εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της «ΚΡΗΤΗ ΤV» οι διαιτητές του Ηρακλείου, καθώς αποκάλυψαν, ότι θα πάρουν μέρος στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διοργανώνει ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ.
Η πρωτοβουλία από τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου πάρθηκε μετά από την περιπέτεια υγείας του μέλους Στέλιου Παπαρδέλα και ομόφωνα αποφάσισαν να γίνουν δότες μυελού των οστών, προσκαλώντας και άλλους φορείς του αθλητισμού να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες.
Την αποκάλυψη για τη δημιουργία τράπεζας δοτών μυελού των οστών έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Κουναλάκης, τονίζοντας τα εξής: «Ο Σύνδεσμος Διαιτητών αποτελείται από 100 περίπου άτομα. Είμαστε μια ομάδα που αφουγκράζεται τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία. Με αφορμή το πρόβλημα υγείας ενός μέλους μας, που αντιμετώπισε πρόβλημα με καρκίνο αλλά το ξεπέρασε και είναι πλέον υγιής και απολύτως καλά, σκεφτήκαμε να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Συζητήσαμε και διαβάσαμε στο ίντερνετ ότι υπάρχει πρόβλημα με τους δότες μυελού των οστών, προκειμένου να αντιμετωπίζεται η λευχαιμία. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στο Σύνδεσμο μία τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Επικοινώνησα προσωπικά με όλα τα μέλη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία απάντησαν θετικά».
Μέσω σκάιπ μίλησε στην εκπομπή και ο Στέλιος Παπαρδέλας, ο οποίος βίωσε την εμπειρία με το πρόβλημα της υγείας του και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία από τους διαιτητές. Η συμμετοχή σε μία τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι σπουδαία και μπορεί να σώσει ζωές. Είναι ανώδυνη η διαδικασία για όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές δότες. Μην μπερδεύεται ο μυελός των οστών, που είναι ουσιαστικά κύτταρα του οργανισμού, με το νωτιαίο μυελό. Στέλνω το μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να έχουν πίστη και ελπίδα».
ΠΗΓΗ:http://www.soccerplus.gr/

1 σχόλιο: