Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκεί που δεν σωπαίνουν!!!


Τη χρονιά που πέρασε ένα από τα θέματα που συνέχεια "έπαιζε " ήταν το εξοδολόγιο της διαιτησίας στους αγώνες του Κανάρη. Το ίδιο θέμα ήρθε πάλι στη επιφάνεια με αφορμή τους δύο αγώνες του Ποσειδώνα για τα μπαράζ ανόδου. Ακούμε για ένα ποσό κοντά στις 4000€.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζουν φυσικά όλες οι νησιώτικες ομάδες, με τη διαφορά ότι υπάρχουν και Ενώσεις που αντιδρούν.
Σας είχαμε πει για την Ε.Π..Σ. Ηρακλείου και τις ανακοινώσεις της, τώρα και η γείτονας Ε.Π.Σ. Σάμου αντιδρά. 
Εδώ; Κύριε Πρόεδρε , κυρία και κύριοι του Δ.Σ. τι κάνουμε; 
Φυσικά ( μέχρι σήμερα ) ΤΙΠΟΤΑ.
Άλλοι ασχολούνται με τις συγκεντρώσεις του Προέδρου και άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις για
να γίνουν διοίκηση.
Και καλά όσοι υποστηρίζουν τον κ. Γκιρτζίκη λογικό είναι να μην αντιδρούν δυναμικά όπως ο κ.Βακάλης. Η πλευρά της αντιπολίτευσης γιατί δεν ζητά να γίνει μια διαμαρτυρία στην Ε.Π.Ο.; Δύσκολα σας βάζουμε.... 
Οι ομάδες όμως πληρώνουν,ως συνήθως, το λογαριασμό!   
Πάντως ο κ.Βακάλης κάνει λόγω και για τα γειτονικά νησιωτικά σωματεία, οπότε κάποιος διαμαρτύρεται και για εμάς.

Κράξιμο και από την ΕΠΣ Σάμου σε Γκιρτζίκη για τα έξοδα διαιτητών!

Μετά την ΕΠΣ Αθηνών, που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση απαντώντας σε όσα είπε ο Γ. Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης, με δήλωση στο Soccerplus κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ για «ολική αμνησία περί των προβλημάτων των ΕΠΣ», με αφορμή το εξοδολογίο των διαιτητών του αγώνας ΑΨΕΣ Πυθαγόρα Κοντακαϊκων – ΑΟ Ζευγολατιού, για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, που ανήλθε στο ποσό των 2.274,60 ευρώ! Οι αμοιβές των διαιτητών και του παρατηρητή κυμαίνεται στα 300 € τα υπόλοιπα είναι έξοδα για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις , ταξί, διόδια και πάρκιν αεροδρομίου . 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του samossport «στον συγκεκριμένο αγώνα η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε διαιτητή από την Αργολίδα με αποτέλεσμα το εξοδολόγιο να εκτοξευτεί στο παραπάνω ποσό, ενώ στον προηγούμενο αγώνα που οι διαιτητές είχαν οριστεί από τον Πειραιά ήταν κατά 671, 80€ λιγότερο. Να σημειώσουμε ότι με αυτό το ποσό των 671, 80€   η ομάδα της Σάμου πλήρωσε όλες τις διαιτησίες  του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Σάμου . Καλό θα είναι αν θέλουμε να υπάρχει ποδόσφαιρο και στα νησιά μας η ΕΠΟ να σκύψει και να δει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, αφού δεν μπορεί να προσφέρει κάποια οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον ας διευκολύνει τις ομάδες με το να ορίζει διαιτητές και παρατηρητές από κοντινές ΕΠΣ». 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Ν. Βακάλης, υποστηρίζει: "Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της φροντίδας και της μέριμνας της ΕΠΟ προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και δεν αφορά μόνο το σωματείο της Ένωσής μου, αλλά και τα γειτονικά νησιώτικα σωματεία.
Εύγε σας κ. Πρόεδρε!

Για το μόνο που μπορώ να σας δικαιολογήσω, είναι το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία σας ενασχόληση με την καθημερινότητα μιας Ένωσης - μια που η ΕΠΣ Ξάνθης, δεν σας εξέλεξε και κατά τον θυμόσοφο λαό «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», - με αποτέλεσμα την ολική αμνησία περί των προβλημάτων μας.
Ευτυχώς ,που δεν απομένει πολύς χρόνος, για να συνεχίσετε την μεγαλειώδη προσφορά σας».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ, για τα υψηλά εξοδολόγια διαιτητών έχει προχωρήσει και η ΕΠΣ Ηρακλείου.
Φωτογραφία 1  
 πηγή: http://www.soccerplus.gr/article/63015-kraksimo-apo-tin-eps-samoy-se-gkirtziki-gia-ta-eksoda-diaititon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου