Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εκεί που έχουν LEADER (3)... και εκεί που τους ψάχνουν


 Πριν ένα μήνα σας  είχαμε ενημερώσει για την επιτυχία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου να εντάξει την κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου στη θέση Τσαιρι Ρόδου. Οι υπεύθυνοι εκεί φαίνεται πως ήταν έτοιμοι για όλα και χτες δημοπρατήθηκε  το έργο και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του. 
Είπαμε εκεί υπάρχει LEADER....
  Ανακοίνωση
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.  ΕΠΕΙΓΟΝ!


Στη  ΡΟΔΟ  σήμερα   Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  και   ώρα  10.00  στην  αίθουσα  συνεδριασεων   της  ΕΠ.Σ.ΔΩΔ/ΣΟΥ  η  Επιτροπή   Προμηθειών   μετα  από   προσκληση    της  Γραμματείας   και  αποτελούμενη    από  τους  κκ.Στεφανακη  Θεοδοση,Παυλίδη  Γιώργο  και  Αδαμακη   Μιχαήλ  ,παρέλαβε  από  την  Γραμματεία  τις  4   προσφορές   /  κατατεθησαν   μεσα  στην  προβλεπόμενη   προθεσμία  / των  εταιρειών  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΦΩΤΗ  του  ΙΩΑΝΝΗ  2.-ΚΡΙΜΠΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  -ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  του  ΚΩΝ/ΝΟΥ,3.-ΣΕΙΡΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ  του  ΚΩΝ/ΝΟΥ και  4.-ΙΑΣΩΝ  ΑΝΔΡΕΑ  ΓΚΑΖΙΑΝΗ  για  την  ανάδειξη  αναδόχου   για  την  δημιουργία   χώρων  αθλητικών  δραστηριοτητων    της  ΕΠΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   στην   θεση  ΤΣΑΙΡΙ  ΡΟΔΟΥ.  Εγινε  ελεγχος  των  προσφορων  και   ανάδοχος  του   εργου   προκρινετε   η  εταιρεία   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΦΩΤΗΣ  του  ΙΩΑΝΝΗ  με ποσό   προσφοράς   251.616,00 πλεον  ΦΠΑ, Δευτερος  ανάδοχος    του   εργου  ανεδείχθη   η  εταιρεία  ΚΡΙΜΠΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   του   ΚΩΝ/ΝΟΥ  με   ποσό  προσφοράς  251.924,00,  Τρίτος  αναδοχος   του   εργου   ανεδείχθη  η   εταιρεία   ΣΕΙΡΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του  ΚΩΝ/ΝΟΥ με  ποσό   προσφορά   251.936,00   και   τεταρτος   αναδοχος   του   έργου   ανεδείχθη  η   εταιρεία   ΙΑΣΩΝ  ΑΝΔΡΕΑΣ  ΓΚΑΖΙΑΝΗΣ   με  ποσό   προσφορά  309.690  .
 Κατόπιν  τούτου  η  Επιτροπή   προμηθειών  εχοντας   υπ   οψιν   την  ΠΕΡΊΛΗΨΗ  της   προκηρυξης προτείνει   στην  Εκτ.Γραμματεία   για  ανάδοχο   του  Εργου  την  εταιρεία    του   κ.Παπανδρέου  Φώτη του  Ιωαννη.

/Ολες   οι  εταιρείες  ενημερώθηκαν   εγγραφως (φαξ  και  email)  και  μεσω  τηλεφώνου  για   την  ημερα   και   ωρα  της  διεξαγωγης   της   Συνεδριασης  της  Ε.Π. για  την  περίπτωση   που  ηθελαν   να   παραστούν  /
πηγή: http://www.epsdod.gr/announcements/display_announcement.php?announcement_id=131


Ας δούμε τι γίνεται εκεί που δεν έχουν  LEADER

Πριν μια δεκαετία  η Ε.Π.Ο. βρίσκοντας χρήματα από κάποιο πρόγραμμα που υπήρχε τότε( και είχε σχέση αν δεν κάνουμε λάθος με την Ολυμπιάδα του 2004, συγνώμη αν κάνουμε λάθος) άρχισε να φτιάχνει γήπεδα σε διάφορους Νομούς. Μεγάλη επιτυχία τότε η ένταξη της ΕΠΣ Χίου στο πρόγραμμα αυτό και η παράδοση το 2006 του γηπέδου στην Καλλιμασιά. Επιτυχία της  τότε διοίκησης της ΕΠΣ από τον σχετικά  νέο τότε στα ποδοσφαιρικά Γιώργο Σαρρή.  Ένα έργο που χαιρετίστηκε τότε (σχεδόν) από όλους στη Χίο και έδινε επιτέλους στην ΕΠΣ ότι είχαν και άλλες ενώσεις, ένα ΔΙΚΟ ΤΗΣ  γήπεδο.   

Κάπως έτσι υποδέχθηκαν όλα τα μέσα της εποχής το νέο γήπεδο:
21/03/2006

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ 

Ωραίο και λειτουργικό 

Χρησιμοποιείται ήδη εδώ και τρεις αγωνιστικές σαν έδρα αρκετών ομάδων κι έχει 
βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κεντρικού γηπέδου του Δήμου Χίου. Είναι αρκετά όμορφο και λειτουργικό. Βέβαια απομένουν ακόμη να γίνουν κάποια μικρά έργα για να ολοκληρωθεί. Δεν λειτουργούν ακόμη τα προκάτ αποδυτήρια διαιτητών και ομάδων, ενώ κάποιες λεπτομέρειες μένουν να διορθωθούν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. 
Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί, είναι κι αυτό της φύλαξης των χώρων και της προστασίας του χλοοτάπητα, τόσο του μεγάλου γηπέδου, όσο και του μικρού 5Χ5. Με δεδομένο ότι έχουν ένα όριο αντοχής, δεν πρέπει να είναι έρμαια στις διαθέσεις χρήσης του καθενός οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, 24ώρες το εικοσιτετράωρο, όπως συμβαίνει τώρα. Ίσως θα πρέπει η ΕΠΟ, σε συνεργασία με το Δήμο και την ΕΠΣ Χίου, να ορίσει κάποια υπεύθυνη επιτροπή ή κάποιο φύλακα, γιατί τώρα οι εγκαταστάσεις είναι αφύλακτες. 

http://www.politis-chios.gr/2006/21032006/21032006,8985.html

Υπήρχαν βέβαια και αντιδράσεις κάποιον για το ότι το γήπεδο έγινε στην Καλλιμασιά. Υπάρχουν και συνεντεύξεις τους στον τύπο που κατηγορούσαν τον τότε Πρόεδρο της ΕΠΣ αλλά δεν είναι του παρόντος αυτό, ούτε ανοίγουμε άλλα θέματα. Στην ώρα τους αυτά.

Στις εκλογές της ΕΠΣ το 2009 στον Διοικητικό απολογισμό για την περίοδο 2005-2009 είχε δοθεί μεγάλη σημασία στην κατασκευή του γηπέδου:
"ΓΗΠΕΔΑ: Η δημιουργία του γηπέδου της Ε.Π.Σ. Χίου από την ΕΠΟ συνετέλεσε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γιατί περισσότερες από τέσσερις ομάδες δήλωσαν πρώτο γήπεδο Ε.Π.Σ. Χίου και πολλές για δεύτερο. Αξίζει να; σημειωθεί ότι παρά τις προσπάθειες μας για την ανεύρεση χώρου κατάλληλου εντός της περιοχής του Δήμου Χίου αυτό δεν έγινε για λόγους που όλοι γνωρίζετε. Για αυτό μετά την εικοσαετή παραχώρηση του γηπέδου Καλλιμασιάς από τον Δήμο Ιωνίας έγινε το γήπεδο στην Καλλιμασιά που σήμερα έχουμε και την άδεια πολεοδομίας αφού βέβαια ο Δήμος Ιωνίας πλήρωσε τα χρηματικά πρόστιμα των παρανόμων χτισμάτων δηλ. την παλιά τσιμεντένια κερκίδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού διότι συνέβαλε στην δημιουργία γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα."
Απόσπασμα από τον διοικητικό απολογισμό 2005-2009 .


Τώρα η ΕΠΣ Χίου με μια λιτή ανακοίνωση χωρίς ενημέρωση στα σωματεία επιστρέφει το γήπεδο στο Δήμο. Εκείνο το θέμα με τα 35.000€ για το ρεύμα έληξε; 
Εμείς ρωτάμε μόνο αυτό που βρήκαμε από την Ε.Π.Σ. Κεφαλλονιάς  Ιθάκης.
Η Ε.Π.Ο ΕΊΝΑΙ ΕΝΉΜΕΡΗ; Αίτημα σε αυτήν έγινε; Συμφώνησε να δοθεί το γήπεδο στο Δήμο; 
Χρήματα από την UEFA λένε πως πήραν για βελτίωση των αθλητικών χώρων τους!!!




http://www.kefalonitikanea.gr/2015/09/blog-post_26.html


Και μια απορία: Τι στην ευχή κάνουν καλύτερα στις άλλες Ενώσεις και διατηρούν τα ενωσιακά γήπεδα στην κατοχή τους; 

Τελειώνοντας να θυμίσουμε ότι την άλλη μέρα της ανόδου του Κανάρη κάποιοι μίλησαν για νέο τάπητα στο Δημοτικό της Χίου. Οκτώβρης μπαίνει και ούτε δημοπράτηση δεν έγινε. Παράδειγμα πρέπει να μας γίνει η Ρόδος για πολλά.


εμείς τα ξαναλέμε...

                                               





   


1 σχόλιο: