Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γιατροί στα γήπεδα

Γιατροί στα γήπεδα: Τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε και δεδομένα

    Γιατροί στα γήπεδα: Τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε και δεδομένα
Άρθρο του Αποστόλη Νικολόπουλου στην εφημερίδα «MATCH»
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της οικονομικής εξαθλίωσης θεωρείται πολυτέλεια η παρουσία γιατρών στους αγώνες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Κάποιες ομάδες αποφασίζουν τα παιχνίδια να διεξάγονται κανονικά, έστω κι αν δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη.
Μία απόφαση που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα τοπικά σωματεία. Ευχής έργο θα ήταν να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί οι κανόνες και να μην μείνουμε στην τιμωρία του 50αρικου, γιατί έτσι δίνεται άλλοθι σε αρκετές ομάδες να το ξανακάνουν.Την προηγούμενη εβδομάδα πάλι είχαμε «τιμωρία» από την πειθαρχική επιτροπή στο σωματείο του Κρίνου λόγω της απουσίας υπευθύνου α΄ βοηθειών στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τους Πετεινούς (3-2).
Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τα σωματεία. Η ΕΠΣ επιχορηγεί αυτή την προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό προς την καλυτέρευση των συνθηκών για τον ποδοσφαιριστή και τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επίσης όσα σωματεία δεν μπορούν να βρουν γιατρό, μπορούν να απευθυνθούν στην Ένωση η οποία θα μεριμνήσει. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, οι δικαιολογίες όμως όχι…
πηγή: http://patragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου