Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο με σωματεία.


Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής Ενώσεως (06/4/2017 03:40)

Μετά από εισήγηση του Προέδρου και ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενώσεως,  Επιτροπής Διαιτησίας και των Διαιτητών, αποφασίστηκε όπως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Α, Β και Γ κατηγορίας, τα έξοδα Διαιτησίας των γηπεδούχων Σωματείων θα είναι δωρεάν, στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ να βοηθήσει τα Σωματεία στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Η γηπεδούχος ομάδα θα καταβάλλει μόνο τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών.

Αυτά γίνονται αλλού, σε άλλες Ενώσεις. Το είδαμε και στο Ρέθυμνο πριν λίγο καιρό. Δύο αγωνιστικές  δωρεάν στην Ήπειρο των 37 αγώνων Α,Β,Γ το Σαββατοκύριακο. 
Εδώ ( με τους 12 αγώνες) τι κάνουμε,  κύριοι και κυρία του Δ.Σ;  Κύριοι του Τ.Ο.Δ. ; Κύριοι Διαιτητές;  Θα το καταργήσουμε φέτος;  Θα αφήσετε τους               " κακούς προηγούμενους " να λένε;
Όσοι μας διαβάζουν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια (από 6/2013 ) γνωρίζουν πολύ καλά ότι σκοπός μας είναι η προβολή θεμάτων και η κατάθεση προτάσεων προς όφελος κυρίως των σωματείων και των ποδοσφαιριστών.
Για αυτό το λόγο γράφουμε συνέχεια για το ταμείο αρωγής , για αυτό πρώτοι γράψαμε για τις δωρεάν διαιτησίες που γινόταν εδώ και χρόνια σε άλλες Ενώσεις και εδώ και τρία χρόνια έγιναν και από την Ε.Π.Σ. Χίου.
Διαβάσαμε ότι στο συμβούλιο του Δ.Σ. στις 27/3 ένα από τα θέματα θα ήταν αυτό.
Ανακοίνωση επίσημη για το τι έγινε δεν υπάρχει έως τώρα. Το μόνο που διαβάσαμε είναι ένα δημοσίευμα στη σελίδα Chiosin.gr στις 5/4 ( http://chiosin.gr/index.php/homepage/2014-04-25-11-39-46/6284-2017-04-05-08-02-19 )  που κάνει λόγο για άρνηση ορισμένων διαιτητών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως κανείς δεν χάθηκε για 30€ στους δέκα μήνες, αλλά μη γνωρίζοντας ποιοι το είπαν και τα προσωπικά του καθενός δεν το λέμε.
Θα πούμε όμως  άλλα.
Πιο σοβαρό είναι ότι με βάση το πρόγραμμα των αγώνων και να γίνει δωρεάν διαιτησία στις επόμενες αγωνιστικές μετά το Πάσχα δύο ομάδες δεν θα την έχουν: Η Δάφνη από την Α΄( αν δεν μπει στα μπαράζ) και ο ΑΠΟ Χίος από την Β,που δεν δίνουν αγώνα γηπεδούχοι στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος . 
Επίσης αν δεν εφαρμοστεί αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρχουν και άλλες, οπότε πρέπει να παρθεί άμεσα απόφαση. Επομένως  υπάρχει καθυστέρηση από την Ε.Π.Σ. Χίου η οποία δεν το πρόβλεψε αυτό ( σε περίπτωση που τελικά γίνουν οι δωρεάν διαιτησίες) και φυσικά δεν μπορεί να καλυφθεί δίνοντας το ποσό για μια διαιτησία στα σωματεία εκ των υστέρων. Οικονομικά και λογιστικά στέκει αλλά η κίνηση είναι που  μετράει.
Άλλο θέμα είναι γιατί δεν ενημερώθηκαν επίσημα τα σωματεία. Το θέμα αυτό είναι ( κατά την ταπεινή μας γνώμη ) σημαντικότερο από τις επισκέψεις σε φορείς.
Πόσοι είναι οι διαιτητές που αντιδρούν; Στην πλάτη των σωματείων βρίσκουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει ( αν δεν το κάνουν για τα ευρώ όπως λένε πολλοί, άποψη που ενισχύεται από την άρνηση τους).
Σταματάμε εδώ ελπίζοντας το Δ.Σ. να κάνει αυτό που πρέπει. 
Όλοι γνωρίζουν πως όλα γίνονται λόγω της ύπαρξης των σωματείων. Χωρίς αυτά τίποτα. Αγώνες γίνονται και χωρίς "επίσημους Διαιτητές " Χωρίς ομάδες, όχι!!!
Καθορίστε λοιπόν τους αγώνες και όποιος δεν θέλει... σπίτι του. 

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Υ.Γ.
Συγνώμη από τους  Διαιτητές,  αλλά κάποια πράγματα δεν τα δεχόμαστε.   
         

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου