Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Στην τελική ευθεία.

Πρώτα από όλα, Καλή Χρονιά, κυρίως με υγεία για όλους.
Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία πριν την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χίου.
Τον Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές, άγνωστο ακόμα πότε. 
Εκλογές, κρίσιμες όσο ποτέ άλλοτε για αυτά που αγαπάμε οι περισσότεροι: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία.
Εκλογές που κατά κοινή ομολογία πρέπει να αποτελέσουν νέα αφετηρία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία της Χίου.
Εκλογές, που είναι προσωπικό στοίχημα για κάποιους που θέλουν άλλα πράγματα, μέσω του ποδοσφαίρου.
Εκλογές που πρέπει οριστικά να αφήσουν εκτός Χιώτικου  ποδοσφαίρου, πρόσωπα  και κυρίως νοοτροπίες που το έχουν φέρει στην θέση αυτή. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ευθύνη δεν έχουν μόνο όσοι ήταν στα προηγούμενα Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Έχουν και  όσοι είχαν την ίδια αντίληψη και συμπορευόταν με αυτούς στη λογική του εμείς και οι δικοί μας.
Εκλογές που πρέπει αυτά να  τα ξεχάσουμε και να αλλάξουμε επιτέλους.
Εκλογές που πρέπει πρώτα από όλα τα σωματεία να μάθουν και να καταλάβουν το τι σημαίνει Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Χίου. Να μάθουν ότι κύριος σκοπός της είναι  η ΠΡΟΑΓΩΓΗ του ποδοσφαίρου στο νησί και η προάσπιση και ενίσχυση των συμφερόντων όσων ασχολούνται με το άθλημα ( σωματεία - ποδοσφαιριστές). Να νιώσουν όλα ισότιμα μέλη με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.  
Εκλογές που πρέπει τα σωματεία να δουν και να εκτιμήσουν απόψεις και προτάσεις για την πρόοδο του αθλήματος και όχι στιγμιαία δώρα και υποσχέσεις πολιτικάντηδων που δεν γίνονται πράξεις.
Εκλογές του 2017 και όχι του 2005 ή του 2009. Του 2017 που όλα αλλάζουν και στη χώρα  και στο ποδόσφαιρο της. Αυτό κάποιοι ακόμα αδυνατούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν.
Εκλογές που γίνονται  για να εκλέξουμε αυτούς που θα δουλέψουν για τα σωματεία μας και όχι αυτούς που θέλουν να πάνε να εκλέξουν Πρόεδρο της Ε.Π.Ο.
Εκλογές για να έχουμε και εδώ πλέον μία Ένωση ανοικτή σε όλους, με συμμετοχή στην κοινωνία που να συνεργάζεται για καλό σκοπό με Υπηρεσίες ,Φορείς ,κλπ του Νομού μας.
Εκλογές, μια δημοκρατική διαδικασία που  βάσει της οποίας ένας πληθυσμός (σωματεία) επιλέγει έναν ή περισσότερους αντιπροσώπους του (Δ.Σ.) για να τον εκπροσωπήσει σε έναν θεσμό.  
Με την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς αχρείαστες  εντάσεις, καλό αγώνα σε όλους και καλή φώτιση στους " καθόλα αρμόδιους ", τα σωματεία.
Εμείς, οι λίγοι, που αποτελούμε την "παρέα της chiompala " δηλώνουμε παρόντες  και έτοιμοι να αγωνισθούμε για αυτά που χρόνια τώρα λέμε με ένα και μοναδικό σκοπό. 
Την πρόοδο του αθλήματος, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και ότι άλλο ξένο και ασυμβίβαστο με  τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου