Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Για προπονητές και σωματεία.


Πριν ένα μήνα περίπου " ποστάραμε ¨ στο facebook  την ερμηνεία της λέξης προσλαμβάνω. Πιστέψαμε ότι κάποιοι θα ενδιαφερθούν για το λόγο που έγινε.
Τώρα και θέλοντας μόνο να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις προχωράμε στην προβολή του θέματος.

Ξέρουμε ότι θα αντιδράσουν πολλοί, κυρίως  και ίσως δικαιολογημένα οι προπονητές. 
Ξεκαθαρίζουμε πως πρόθεση μας είναι να προστατέψουμε συλλόγους και προπονητές από τυχόν μπλεξίματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 
Ας δούμε λοιπόν προς τι το "ποστάρισμα".     

Στην Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B (και άνω) – ταυτότητας τριετίας UEFA και να καταθέσουν στη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Μ. δύο (2) αντίγραφα του ιδιωτικού συμφωνητικού (συμβολαίου) συνεργασίας τους με τον προπονητή, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
Τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου 2016 της Ε.Π.Ο., δηλαδή κάτοχο ταυτότητας τριετίας UEFA ή ΕΠΟ και να καταθέσουν και δύο (2) αντίγραφα του ιδιωτικού συμφωνητικού (συμβολαίου) συνεργασίας τους με τον προπονητή, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..


Εκτός από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και η Κέρκυρα ζητάει  συμφωνητικό κατατεθειμένο στη Δ.Ο.Υ.
Το ίδιο και άλλες Ενώσεις (Ηπείρου π.χ.)


Έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή

Σας επισημαίνουμε ότι για την είσοδο των προπονητών στους αγωνιστικούς χώρους απαιτείται η έκδοση Δελτίου πιστοποίησης προπονητή, για την έκδοση του οποίου από την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας απαιτούνται:
1. Ταυτότητα προπονητή UEFA ή ΕΠΟ με ημερομηνία λήξης 31.12.2018.
2. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες
3. Βεβαίωση μέλους στο οικείο Σύνδεσμο προπονητών
4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της ΕΠΟ, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
5.Επίσημο αποδεικτικό υποβολής της πρόσληψης και πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό (μέσω TAXISNET) με ΠΑΕ ή σωματείο το οποίο κατατίθεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ (φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
6. Παράβολο ύψους 75 ευρώ.
http://www.epskerkyras.gr/article.asp?code=2122



 Πέρα τις Ε.Π.Σ.  και η Ε.Π.Ο. ζητάει από τις Ενώσεις θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. ή να έχει υποβληθεί στο TAXIS η σύμβαση με τους Ενωσιακούς προπονητές των ομάδων που  θα πάρουν μέρος στους αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ .

Προκήρυξη & έγγραφα

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 11:00< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


τελευταία ενημέρωση 18/7/2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 - 2017

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
αφού έλαβε υπόψη:
α. Το Καταστατικό της
β. Τους Κανονισμούς της
γ. Την από 14.07.2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ε.Π.Ο. (Νο 60)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων, περιόδου 2016/2017
Και πάμε στο άρθρο 9 για τους Προπονητές. Διαβάστε:
Άρθρο 9. Προπονητές
 Όλες οι Ομάδες υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή - προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο.

Για το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων περιόδου 2016/2017 υποχρεωτικά θεωρείται το Πιστοποιητικό U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον, (άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών).

Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..

Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. η το αποδεικτικό υποβολής από το σύστημα TAXIS, πρέπει να κατατεθεί στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. 
Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή, η νέα σύμβαση θα πρέπει να κατατίθενται στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την υπογραφή της, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

http://www.epo.gr/Default.aspx?a_id=25254

Να υπενθυμίσουμε ότι και εδώ η Ε.Π.Σ. Χίου κάνει λόγο για "πρόσληψη" Αρθ. 18 παρ. 3 της προκήρυξης :
  http://www.epsxiou.gr/static/files/prokiryksi_a_b_katigorias_2016_2017.pdf

Τι γίνεται τώρα είναι το θέμα. Θα πρέπει να γίνουν  ιδιωτικά συμφωνητικά και να κατατεθούν στην Δ.Ο.Υ. ή το πράγμα φτιάχνει;
Περιθώρια διόρθωσης υπάρχουν. Μια διόρθωση στην προκήρυξη και όλα είναι εντάξει.
Αντί του " να προσλάβουν " μπορεί να μπει  το " υποχρεούνται  να δηλώνουν στο Φ.Α. ως προπονητή αυτόν που να πληρεί τις προϋποθέσεις...( δίπλωμα ταυτότητα κλπ)"
Η πρόσληψη συνεπάγεται εργασιακή σχέση, άρα απολαβές, φορολογία , κ.λ.π. 
Προστατέψετε  τους λοιπόν όλους, προπονητές και σωματεία 
Η χρονιά αυτή είναι προεκλογική και περίεργη. Τι θα γίνει αν υπάρχει κάποια καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες; Καλοθελητές πάντα θα υπάρχουν.
Τελειώνοντας να ξαναπούμε πως ο λόγος της ανάρτησης δεν είναι να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να προλάβει την ύπαρξη τους. 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ  


1 σχόλιο: