Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οι ερασιτέχνες της Αχαϊας. Νο 5 ,

Αυτά γίνονται στην Αχαϊα. Εδώ; Τι μας ενδιαφέρει εμάς; Εμείς έχουμε ( είμαστε ) πανηγύρια τώρα. 


Ευχαριστήριο Τούση στον ΣΕΠΑ

Ευχαριστήριο Τούση στον ΣΕΠΑ
Ο ποδοσφαιριστής της Ακράτας, Παναγιώτης Τούσης θέλησε να ευχαριστήσει τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας για την συνεισφορά τους στα έξοδα του σοβαρού τραυματισμού του.
Αναλυτικά η δήλωση του παίκτη: "Εγώ και η οικογένεια μου ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΠΑ και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο Ταμείο Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών για την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχαν στην χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος που αντιμετώπιζα στους κοιλιακούς. Είναι σημαντικό σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις να υπάρχει ενδιαφέρον και αλληλεγγύη! 
ΤΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ".
πηγή:  http://patragoal.gr
Και μιας και βρισκόμαστε στην Αχαϊα ας δούμε και κάτι άλλο. Ας ελπίσουμε κάτι ανάλογο και εδώ. Εκτός αν εδώ δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Θετικά μηνύματα από την συνάντηση Πελετίδη - ΕΠΣΑ

Την Τρίτη 15-7-2014 και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας συνάντηση του νέου Δήμαρχου κ. Κ. Πελετίδη με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Δ. Μπαλαφούτη και μέλη του ΔΣ. Ο κ. Πελετίδης συνοδευόταν από τους κ.κ. Τ. Πετρόπουλο, Α. Αθανασόπουλο και Π. Γεωργακόπουλο ενώ από τη Διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας παρόντα ήταν επίσης τα μέλη: Θ. Παπουτσάκης, Ι. Κυριτόπουλος, Γ. Γκοτσόπουλος, Γ. Μαυροκολέας, Ε. Φλωράτου-Γασπαρινάτου, Δ. Σαρρής και Α. Δανιήλ.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά θέματα των ομάδων του Δήμου της Πάτρας.
Συγκεκριμένα:
1. Αδειοδότηση Δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου.
2. Ενίσχυση και βελτίωση των εγκαταστάσεων των τεσσάρων (4) γηπέδων που σηκώνουν το βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Δήμου της Πάτρας: Ρίου, Ζαρουχλεΐκων, Σαραβαλίου, και Βραχνεΐκων. Καθώς και αποκατάσταση ζημιών στα γήπεδα Κ. Καστριτσίου, Παραλίας κλπ. μετά από σχετικά αιτήματα.
3. Τοποθέτηση τεχνικού χλοοτάπητα μέσα από προγράμματα σε δύο τουλάχιστον γήπεδα του Δήμου της Πάτρας.
4. Παραχώρηση της χρήσης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών σε δύο ερασιτεχνικές ομάδες.
5. Διεκδίκηση και δημιουργία ιατρικού κέντρου για εξέταση όλων των αθλητών όλων των αθλημάτων.

Αυτό που χαροποίησε ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαΐας είναι αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τον νέο Δήμαρχο ότι : «Η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί κοντά και αρωγός στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Ευχαριστούμε τον κ. Κ. Πελετίδη, τους κ.κ. Τ. Πετρόπουλο, Α. Αθανασόπουλο και Π. Γεωργακόπουλο για την παρουσία τους χθές στην ΕΠΣ Αχαΐας δηλώνοντας έτσι πως θα είναι δίπλα μας και θα διεκδικήσουμε μαζί τα καλύτερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πάτρας.
πηγή:  http://patragoal.gr.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ( ΑΝΑΓΚΑΙΑ ) Γ.Σ.


Έγινε λοιπόν άλλη μία Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χίου.
Το αποτέλεσμα; Σχεδόν μια από τα ίδια.
Ότι μπορούσαμε κάναμε την χρονιά που πέρασε, είπαν. Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα του χρόνου και αν κάναμε και μια δυο " παρατυπίες " συγχωρέστε μας.
Καλή η πρόταση του Πρόεδρου για τη λαχειοφόρο αλλά διάθεση από τους παράγοντες, ΚΑΘΟΛΟΥ.
Σαφώς και δεν μπορεί να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με τα Χανιά στην πώληση λαχνών ( μεγαλύτερος Νομός, περισσότερες ομάδες κ.τ.λ.) ΑΛΛΑ κύριε Πρόεδρε εφόσον το εγχείρημα γίνετε για εξοικονόμηση χρημάτων για τις ομάδες πως δεν αντιγράφετε κάτι άλλο που έγινε στα Χανιά;
Από τον Οκτώβριο του 2013 γράψαμε για ΕΞΙ (6) ΔΩΡΕΑΝ  διαιτησίες που προσφέρει ο κ. Βούρβαχης στις ομάδες της Ένωσης του. 6 Χ 140 = 840€. Άσχημα είναι; Εδώ γιατί μόνο μία; Ποιοι αντιδράν και γιατί αν γίνει μια τέτοια πρόταση από το Δ.Σ. ( για το καλό των σωματείων πάντα).  
Επιτέλους τέλος η χαρτούρα!!!!! Πολύ σωστά, ένας πίνακας ανακοινώσεων και ηλεκτρονικά τα πάντα στις ομάδες και στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Οικονομία και οικολογία!!!
Τι σημαίνει αυτό που γράφει η προκήρυξη της Α΄;
"Τα σωματεία υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή κ.τ.λ. "
Πως θα τον προσλάβουν, με συμφωνητικό, θα τον δηλώσουν και σε Ι.Κ.Α., Εφορία και αυτός εφόσον προσληφθεί θα δηλώνει τα έσοδα; Ερασιτεχνικό το λένε αυτό που ασχολούμαστε. 
Λίγο φτιάξιμο στην προκήρυξη μήπως χρειάζεται;       
Θα έχουμε υπερ-παρατηρητές; και τους ψάχνει ο κ. Μαχαίρας;
Μακάρι να βρεθούν και να κάνουν τη δουλεία τους καλύτερα από τους προηγούμενους. 
Μάρκος και ηλικίες. ( επεισόδιο 15ο )
Παλιά ιστορία, κάθε χρόνο - με εξαίρεση τα δύο προηγούμενα- 
τα ίδια και τα ίδια. 
Πέρα την πλάκα όμως το θέμα με τους 35άρηδες , όπως το έθεσε ο Πρόεδρος κάπου έχει βάση.
Είπε (από αυτά που μάθαμε) ότι βάζουμε το όριο για να παίζουν μικροί και μάλλον αυτός θα είναι ο λόγος επαναφοράς του μέτρου. Στερούν όμως οι 35άρηδες από τους μικρούς  τη δυνατότητα να αγωνίζονται; Είναι τόσο πολλοί πια, που πρέπει να "τιμωρηθούν"; Ας το δούμε λίγο:
Με τη δυνατότητα που παρέχει η νέα ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. (εκτός της άμεσης ανάρτησης- και λάθος μερικές φορές - αποτελεσμάτων που δίνουν αφορμές για παιδιαρίσματα σε μερικούς ) της ανάγνωσης στατιστικών στοιχείων για τα πρωταθλήματα βλέπουμε τα εξής:

έχουμε δηλαδή για την Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ 379 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  http://www.epsxiou.gr/results/stats/display_fullStats.php?league_id=1&stat=minutes
 οι άνω των  35 είναι 10%  ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 38 ποδοσφαιριστές άρα
ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ 2,79.

Στην Β΄


εδώ έχουμε:ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ 384 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
άνω των 35 είναι 17%   ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 65
ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ 4,65.
  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ που χρησιμοποίησε 35. 

Εδώ έχουμε αναλυτικά ανά ομάδα της Α΄κατηγορίας της συμμετοχές ανά ηλικία πάντα βάση των στατιστικών της ιστοσελίδας της Ένωσης:

ΟΜΑΔΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
>35
16-19
16
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
25
4,5
0
1
ΚΑΛΑΜΩΤΗ
27
6
1,6
1
ΚΥΒΕΛΗ
32
4,5
11,8
7,3
Β.Α.Ο.
30
2,4
5,1
2,7
ΠΥΡΓΟΣ
33
6,27
2
2
ΕΛΑΤΑ
29
0,87
6,67
1
ΜΙΚΡΑΣΪΑΤΙΚΗ
35
0
6,7
1
ΚΑΝΑΡΗΣ
26
0
5,4
1
ΗΡΑΚΛΗΣ
24
2,4
1
1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
29
3
3
2
ΛΑΙΛΑΠΑΣ
26
2
6,7
1
ΟΜΗΡΟΣ
32
5
3,5
3,5
ΔΑΦΝΗ
31
3,4
6,8
0
ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ
26
1
1
1

 Φαίνεται καθαρά ότι μικροί παίζουν ανεξάρτητα από τη συμμετοχή των 35άρηδων.
 Δηλαδή με το μέτρο αυτό και με βάση την φετινή εικόνα θέλουμε να κάνουμε τους 2,79 που συμμετείχαν στην Α΄ σε 2.
Άρα, σχεδόν θα έχουμε μια από τα ίδια, πάντα στο μέσο όρο. Και φυσικά όπως λένε όλοι όσοι ασχολούνται με τις ομάδες αν ο μικρός αξίζει θα παίξει.
Και μια και παίρνετε ιδέες από τα Χανιά, να σας πούμε Κύριοι του Δ.Σ. ότι και αυτοί έβαλαν όρια. Το μάθατε; Ξέρετε που πήγε το όριο ηλικίας ο κ. Βούρβαχης και η Ένωση του;   Αν όχι μπορείτε να τα δείτε εδώ:  http://epshanion.gr/news/article.asp?code=1344
Το σχόλιο δικό σας και όχι δικό μας. Εμείς μόνο προτείνουμε να εφαρμόσετε το ίδιο.
Και μια επισήμανση: Στις κάτω κατηγορίες φτιάχνονται οι μικροί.
Τελειώνοντας μια παρατήρηση για την πρόταση που είχαμε παρουσιάσει για το Ταμείο Αρωγής.
Φάνηκε πως ή κανέναν δεν ενδιαφέρει ή οι ομάδες έχουν χρήμα ( οι γυρολόγοι πάλι τρίβουν τα χέρια τους φέτος) και δεν τους είναι αναγκαία η βοήθεια από ένα τέτοιο ταμείο.
Εμείς θα επιμείνουμε  και θα επανέλθουμε στο θέμα όταν έχουμε τα στοιχεία από άλλες περιοχές για τη βοήθεια που έχει δοθεί σε τραυματίες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.