Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 1- 3 ΚΕΡΚΥΡΑ Τ.Κ 491 00 ΤΗΛ:39360 FAX 46255

Ηλ. Ταχυδρομείο: eps_ker@otenet.gr  Δικτυακός τόπος: www.epskerkyras.gr

Κέρκυρα 20.9.2013

                                                                                                 Αρ.πρωτ:….

ΠΡΟΣ: 1 Τα Μ.Μ.Ε Κέρκυρας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

1. Επιτροπή Διαιτησίας

2. Επιτροπή παρατηρητών

Θέμα: Άσκηση αρμοδιοτήτων και καθηκόντων δημοσιογράφων.

Σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου μας αναφορικά με τη διευκόλυνση του έργου των δημοσιογράφων - αθλητικογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, αλλά και τη διευθέτηση κάθε προβλήματος που ενδεχομένως θα εμφανιστούν διευκρινίζονται τα εξής:

1.   Όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξάρτητα από την ταυτότητα που κατέχουν (Ε.Σ.Η.Ε, Π.Σ.Α.Τ ή άλλου αναγνωρισμένου σωματείου τύπου) για να έχουν πρόσβαση στο χώρο που προσδιορίζεται από τον παρατηρητή αγώνα στα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, θα λάβουν, υποχρεωτικά, σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων του Κ.Α.Π, γραπτή άδεια (διαπίστευση εισόδου) από τη διοργανώτρια, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, προσκομίζοντάς την σε κάθε αγώνα ως συνοδευτικό στην επίσημη ταυτότητα που θα πρέπει να κατέχουν.

Χωρίς την διαπίστευση εισόδου της διοργανώτριας αρχής δεν είναι δυνατή η είσοδος στον εσωτερικό χώρο των γηπέδων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα που κατέχει ο ενδιαφερόμενος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η άδεια αυτή χορηγείται με αίτηση του ίδιου του ενδιαφερόμενου, προσκομίζοντας βεβαίωση του Μ.Μ.Ε που απασχολείται ή με έγγραφο του Σωματείου τύπου, που θα αιτείται τη συνολική έκδοση άδειας για μέλη του.

2.   Όσοι άλλοι εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε του Ν. Κέρκυρας, οι οποίοι δεν είναι μέλη σωματείου εργαζομένων τύπου επιθυμούν να διευκολυνθούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει να προμηθευτούν ειδική άδεια εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα γήπεδα. Για να αποκτήσουν την ταυτότητα αυτή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν: Αίτηση, βεβαίωση από το Μ.Μ.Ε (έντυπο, ηλεκτρονικό), τις ανάγκες του οποίου καλύπτουν, μία φωτογραφία.

Θεωρείται αυτονόητο ότι η χορήγηση της άδειας ή της ταυτότητας δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες για το μέσο, καθώς και για το συνεργάτη του, ως προς τη συμπεριφορά του κατά την άσκηση του έργου του.

Σε ότι αφορά τη διευκόλυνση των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ παραθέτουμε απόσπασμα από την παρ. 7 του άρθρου 13 του Κ.Α.Π, σύμφωνα με το οποίο: Ο παρατηρητής (αγώνα) επιτρέπει την είσοδο και παραμονή στον ίδιο χώρο (περιοχής ευθύνης του) και των παρακάτω προσώπων: α) Φωτογράφων των επίσημων πρακτορείων τύπου και μελών των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεργείων, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εφόσον τα μέλη των τελευταίων έχουν τη σχετική άδεια από τη διοργανώτρια.

Είναι αυτονόητο ότι χωρίς τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε επικαλείται τη δημοσιογραφική ιδιότητα.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εφαρμογή της διάταξης αυτής και των αποφάσεων του Δ.Σ είναι ο παρατηρητής του αγώνα, στον οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι και ο οποίος μπορεί να απομακρύνει από τον χώρο ευθύνης του, οποιουδήποτε πρόσωπο εμποδίζει -κατά την κρίση του- την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Επειδή στην επιτροπή τύπου της Ε.Π.Σ Κέρκυρας αναφέρθηκαν (μεμονωμένα) περιστατικά αυθαιρεσίας διαιτητών οι οποίοι χωρίς κανένα λόγο επέβαλλαν την απομάκρυνση δημοσιογράφων από το χώρο ευθύνης των παρατηρητών, εφιστούμε την προσοχή σε όλους για την πιστή τήρηση των κανονισμών και των αποφάσεων του Δ.Σ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα με δεδομένο το σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι του τύπου στην προβολή του ποδοσφαίρου, αλλά και την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας όσων με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετέχουμε στις δράσεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Με ευθύνη των επιτροπών διαιτησίας και παρατηρητών της Ε.Π.Σ.Κ να γίνει άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων (διαιτητών και παρατηρητών αγώνων) για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Προβατάς                 Παναγιώτης Ποζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου