Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κανένα φράγκο πρόεδρε πότε θα πάρουμε?

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

Οικονομικά / Επιχορηγήσεις ΕΠΣ
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ευθέως ανάλογη με αυτή της χώρας. Ύφεση, περικοπές έως ακυρώσεις επιχορηγήσεων και μια προφανής διάθεση για καλά λόγια αλλά με μικρό έως ελάχιστο αντίκρισμα.  
Η επιχορήγηση της περιόδου 2013 ανακοινώθηκε στο ύψος του ενός εκατομμυρίου πενήντα χιλιάδων ευρώ και μέχρι σήμερα οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, καθώς δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΕΠΟ.
Αντικαταστατικές μάλιστα ενέργειες με δικαστικές διαδικασίες σε εξέλιξη οδήγησαν την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού να ανακαλέσει ακόμη και την απόφαση εκταμίευσης τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ και αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις να αγνοούν πότε θα επανέλθει η κανονική διαδικασία εκταμίευσης του ποσού που έχει ανακοινωθεί.
Σε όλο αυτό το διάστημα η ίδια η ΕΠΟ με ίδια έσοδα επεχείρησε να καλύψει ανάγκες έκτακτης περισσότερο φύσεως. Θα εξακολουθήσει να το κάνει στο βαθμό που μπορεί χωρίς να βαρυγκομάει, καθώς οι Ενώσεις είναι που ζουν και λειτουργούν το ποδόσφαιρο και σε αυτές πρέπει κάθε δυνατή βοήθεια.
Σημειώνω πως η ΕΠΟ είχε θετική χρήση για τη χρονιά που πέρασε ακόμη και μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου