Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πως γίνονται οι ιδέες και τα ρεαλιστικά σενάρια ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΜΕΣΑ!!!

Όταν την Πέμπτη 15/12 "ποστάραμε" αυτό στο fb : 
"Ωραίο πράγμα το να βλέπεις αυτά που έλεγες το 2014 να τα προτείνουν τέλος του 2016."
γνωρίζαμε περίπου το τι θα ακολουθήσει:
https://www.facebook.com/chiosmpala.chiosmpala/posts/586312771577883?comment_id=586398228236004&notif_t=feed_comment&notif_id=1481818172430700
 Ο μόνος λόγος που δεν απαντήσαμε στα σχόλια, είναι  η θέση μας πως το ποδόσφαιρο δεν το υπηρετείς γράφοντας, "ποστάροντας", ή με like σε ότι βλέπεις στο facebook. Από αυτά πετυχαίνεις να είσαι εμφανής  μόνο στις οθόνες. Ουσία μηδέν.
Ας περάσουμε λοιπόν στην υλοποίηση των σεναρίων που είναι και η ουσία.
Σαφώς και συμφωνούμε με αυτόν που έγραψε για " παρθενογένεση των ιδεών ".

 Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα της ιδέας για το ταμείο αρωγής ή όπως αλλιώς να ονομασθεί.Έχουμε ζήσει και έχουμε παίξει ποδόσφαιρο σε άλλες περιοχές της χώρας,μαθαίνουμε και παρατηρούμε το τι γίνεται αλλού και είναι λογικό, όπως όλοι που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ  για το ποδόσφαιρο και τα σωματεία, να θέλουμε τη βελτίωση της κατάστασης και στη Χίο. 

Σωστή και η άποψη του ότι όσοι έχουν αγνές προθέσεις, ευπρόσδεκτοι, μόνο που μας το χαλάνε οι άλλες δύο απόψεις του πρώτη φορά όλοι οι καλοί μαζεύτηκαν. Χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό υπαινιγμό σαν το πρώτη φορά αριστερά μας κάνει.

Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε ολοκληρωμένη  την πρόταση μας.
Αλάθητο εμείς ξέρουμε πως δεν έχουμε, οπότε δεκτές όποιες παρατηρήσεις.

Βήμα βήμα λοιπόν η δημιουργία του ταμείου.


ΒΗΜΑ Α΄: ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΩΓΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

  Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η βοήθεια σε ποδοσφαιριστές και (εν τέλει) στα σωματεία που έχουν θέματα τραυματισμών, κυρίως σοβαρών ( χειρουργεία, φυσιοθεραπείες, αποχή από εργασία κλπ).

Επίσης η θέση μας είναι πως ότι χρήματα συγκεντρώνονται θα είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ και μόνο μετά από κοινή απόφαση για κάποιον άλλο κοινωνικό σκοπό.

Απαγορεύεται ρητά η χρήση των χρημάτων για άλλα έξοδα της Ε.Π.Σ. και αν υπάρχει υπόλοιπο στο τέλος της χρονιάς θα παραμένει για τις επόμενες.

Κύριο μέλημα μας είναι να υπάρχει ομοφωνία από όλα τα σωματεία  για την δημιουργία του και αυτοί που θα το στηρίζουν να είναι τα ίδια τα σωματεία.
Οπότε:
1) Η απόφαση αυτή που αφορά ένα θέμα σημαντικό   πρέπει να έχει ληφθεί από το ανώτατο όργανο της Ε.Π.Σ. Χίου την Γενική Συνέλευση.
2) Μετά τις εκλογές, σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα το ταμείο.
    Θα έχει δοθεί στα σωματεία προσχέδιο ώστε να είναι ενήμερα και να μπορούν να       θέσουν προτάσεις ή διαφωνίες.
3) Η απόφαση πιστεύουμε πως πρέπει να είναι ομόφωνη , με το σκεπτικό ότι σήμερα  θα χρειασθεί βοήθεια το Χ σωματείο του χρόνου κάποιος άλλος, οπότε θα υπάρχει     δυνατότητα να ψηφίσουν και σωματεία που δεν θα μπορούν για κάποιο λόγο να         είναι στη Γ.Σ. ( π.χ Οινούσσες). 
               

ΒΗΜΑ Β΄: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 Όλοι γνωρίζουν ότι  πρόβλημα είναι το πως θα βρεθούν τα χρήματα.
'Όπως είπαμε το ταμείο αφορά Σωματεία και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Γνώμη μας είναι πως κύριος χρηματοδότης πρέπει να είναι πρώτα τα Σωματεία, αφού τα χρήματα θα πηγαίνουν σε αθλητές τους και όλοι γνωρίζουν πως τα Σωματεία είναι αυτά που πληρώνουν σε τέτοιες άτυχες στιγμές.
Πρέπει επιτέλους να συμπεριφερθούν όλα μαζί μια φορά σαν ΕΝΩΣΗ.
Πιστεύουμε ότι με κατάθεση ενός ποσού 100€ - 120€ εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις ( Αύγουστο, Δεκέμβριο, Απρίλιο ) από όλα τα σωματεία συγκεντρώνεται ένα αρκετά καλό απόθεμα. 
Τώρα αν πει κάποιος ότι 30€ το τετράμηνο είναι μεγάλη και έξτρα επιβάρυνση ας μείνει εκτός. Στα τόσα που ξοδεύουν δεν είναι τίποτα και νομίζουμε πως όλοι το καταλαβαίνουν.
Φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενη η όποια συμμετοχή στο ταμείο είτε από παρατηρητές είτε από τους Διαιτητές ή από την Ε.Π.Σ. εφόσον έχει περίσσευμα.



ΒΗΜΑ Γ΄:ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Το ταμείο θα έχει σκοπό την βοήθεια σε ποδοσφαιριστές κυρίως τραυματίες.
Σκέψη μας είναι η δημιουργία μιας νέας επιτροπής της Ε.Π.Σ. αποκλειστικά μόνο για αυτό το θέμα στελεχωμένη από ανθρώπους των σωματείων που έχουν επαγγελματική ιδιότητα σχετική με το θέμα. ( Γιατροί , φυσιοθεραπευτές, ακόμα και λογιστές και θα εξηγήσουμε το γιατί) και από ένα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. (ή τον Πρόεδρο ή τον Ταμία). Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Γιατρούς Βασιλάκη - Ταναϊνη, Φυσιοθεραπευτές Κελεπερτζή - Πρωάκη- Φαφαλιό  τους Λογιστές Γιαγκίνη- Σγούτα.
(αλφαβητική η σειρά αναφοράς ) 
Η επιτροπή θα συλλέγει τα απαραίτητα ( διαγνώσεις, ακτινογραφίες, μαγνητικές, αποδείξεις κλπ ) και σε συνδυασμό με την επαγγελματική κατάσταση του ποδοσφαιριστή θα αποφασίζει το ύψος της βοήθειας. Αναφέρουμε την επαγγελματική κατάσταση διότι άλλο ένας τραυματισμός κάποιου με θέση στο Δημόσιο ή Στρατό Αστυνομία κ.λ.π. που και καλή Ιατρική περίθαλψη έχει και άδεια από τη δουλειά του μπορεί να πάρει και άλλο να μην μπορεί να  εργασθεί ένας στον ιδιωτικό τομέα ή κάποιος ελευθερος επαγγελματίας και κυρίως κάποιος του μεροκάματου ( οικοδόμοι σερβιτόροι κλπ). Άλλες ανάγκες έχει ένας με οικογένεια και άλλες ένας νεαρός, (για τους παραπάνω λόγους αναφέρουμε και τους λογιστές).

Σκέψη μας είναι το ταμείο να δίνει τα βοηθήματα δύο φορές το χρόνο. Μία στο τέλος του πρώτου γύρου ( κοντά στις γιορτές δηλαδή) και μια με το τέλος της χρονιάς.   

Αυτό είναι λοιπόν το σχέδιο μας. Ούτε το τέλειο λέμε πως είναι ούτε το μοναδικό.
Αλλά τουλάχιστον πιστεύουμε πως είναι ολοκληρωμένο στα βασικά του.
Από την αρχή της χρονιάς θα ξέρουμε ότι έχουμε το Χ ποσό σίγουρο ( συνεισφορές σωματείων ) θα ελπίζουμε στην καλή πρόθεση τρίτων( παρατηρητές - Διαιτητές - Δήμος κλπ ) 
Δεν θα περιμένουμε να περισσέψουν χρήματα από τις ποινές για να δώσουμε. 
Τι θα γίνει αν δεν υπάρχουν νεύρα στα γήπεδα; Θα τα παρακαλάμε να υπάρχουν;

Κλείνοντας σας λέμε πως είμαστε ανοικτοί στον εποικοδομητικό  διάλογο για οποιοδήποτε θέμα προς το καλό των Σωματείων και ζητάμε από αυτά να συνεργαστούμε όλοι μία φορά για κάτι προς όφελος τους.
Ονόματα τηλέφωνα και διευθύνσεις με το νέο έτος, όταν θα υπάρχει και αναγκαστικά αποκάλυψη λόγω εκλογών. 

Υ.Γ.1 Επιστρέφουμε στο post στο fb και στα σχόλια που έγιναν.
        Συμφωνούμε πως παρθενογένεση δεν έχουμε. Αλλά.... για το ταμείο γράφουμε από το 2013!!!!
Έχουμε πολλές φορές γράψει:  προσέξτε μην πάρετε δικές μας ιδέες δεν θα είναι ωραίο. ( ανατρέξτε σε παλιές μας αναρτήσεις στο blog)
Κανείς δεν βρέθηκε να μας πει, σταθείτε αυτά τα λέμε και εμείς, εκτός από τον Κύριο Φεργαδιώτη ο οποίος μας έστειλε μήνυμα στις 19/11 και μας είπε πως είναι ο μόνος που το είχε πρότεινε επίσημα εντός Ε.Π.Σ.και συγκεκριμένα  πριν τη Γ.Σ. του 2013. 
Το μήνυμα του υπάρχει για όποιον αμφισβητεί αυτά που γράφουμε, όπως υπάρχουν και οι αναφορές μας στο θέμα από το 2013. 

Όσο για το σχόλιο που μας πάει στο 2020.... ασχολίαστο. 
Υλοποίηση άμεση έχουμε, αν  θελήσουν τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ  
Υ.Γ.2 ( ειλικρινά χωρίς πρόθεση  για αντιπαράθεση με κανένα )
 Πολύ ωραία η ιδέα για δύο τελικούς κυπέλλου  την ίδια μέρα, ακούγεται υπέροχο. Γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτο, γήπεδο από νωρίς, κλπ, αλλά υπάρχουν δύο τεχνικά θεματάκια....
α) Γήπεδο με επαρκή φωτισμό για τον δεύτερο αγώνα δεν έχουμε, αν και μπορεί να γίνουν Κυριακή 12:00 και 15:00. Οπότε ξεπερνάμε το ένα εμπόδιο.

β) Τι θα γίνει αν μια από τις φιναλίστ  έχει ποδοσφαιριστές που παίζουν και στο Νέων και αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα; 
Σας φαίνεται αδύνατο; 
Γεννηθέντες του  2001 - 2002 είναι  αυτοί που παίζουν στο Νέων φέτος.     
Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε νέους (ηλικιακά) ικανούς να αγωνίζονται στις ανδρικές ομάδες....... Οπότε όλα καλά.... Πρόοδος.
Εκτός αν περιμένουμε τους φιναλίστ και μετά αποφασίζουμε... αν μας κάτσει δηλαδή.
Λίγη προσοχή στα λόγια δεν είναι κακό ή αλλιώς ωραία τα λόγια αλλά στην πράξη δεν γίνεται.    

Υ.Γ. 3 
Γιορτές έρχονται,ταξίδι θα πάμε και κατά πάσα πιθανότητα ( εκτός αν προκύψει κάτι ) θα τα πούμε πάλι  το 2017.
Καλά Χριστούγεννα  και Καλή Χρονιά σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΑΣ . 
Πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ 
                                                           

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Λάθος ή σωστή πρόβλεψη;

 Απορίες έχει δημιουργήσει η βαθμολογία που εδώ και λίγη ώρα υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Χίου για την Α΄ κατηγορία.
Συγκεκριμένα ο Πύργος εμφανίζεται με 4 βαθμούς και  12 αγώνες την στιγμή που σήμερα ήταν η 11η  αγωνιστική για όλες τις ομάδες εκτός του Ποσειδώνα που έχει δώσει 12 αγώνες και έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική.




 Για να λυθούν οι απορίες και για να διορθωθεί  το  λάθος, σας δείχνουμε τι έχει συμβεί.
Όπως  βλέπετε έχει περαστεί στο σύστημα κατά λάθος και το αποτέλεσμα της επόμενης αγωνιστικής Λέων - Πύργος.  
Ας τους ενημερώσει κάποιος.






Υ.Γ.1 Θα έχει ενδιαφέρον να βγει 1-2 το Σάββατο. Η καλύτερη απόδειξη του πόσο μπροστά είμαστε. 

Υ.Γ.2 Φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι είναι λάθος αλλά και λίγη πλάκα επιτρέπεται.  

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η επέτειος της κωλοτούμπας.


Πολλές φορές έχουν αναφερθεί αρκετοί (ιστοσελίδες,εφημερίδες,κλπ) στις κωλοτούμπες  διαφόρων. 
Όσο πλησιάζει δε ο Φεβρουάριος φουντώνουν οι φήμες ότι θα έχουμε καλλιστεία κυβιστήσεων, ένθεν και εκείθεν. Για αυτά όμως σε άλλη ανάρτηση.
Στην επέτειο μας τώρα.
Το Σάββατο έχουμε στα Νένητα ίσως το σημαντικότερο αγώνα της αγωνιστικής. 
Κανάρης  εναντίων Δάφνης σε ένα αγώνα που ίσως κρίνει αρκετά και για τις δύο ομάδες. 
Με αφορμή των αγώνα αυτό  θυμηθήκαμε ότι "ακριβώς " δύο χρόνια πριν (26/11/2014), είχε γίνει ο αγώνας    Κανάρης - Δάφνη για την 3η  φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Στο τέλος του αγώνα αυτού είχε γίνει και η ωραιότερη και αυθεντική κυβίστηση.
Μια κυβίστηση αποτέλεσμα της αγωνίας και της χαράς για το αποτέλεσμα της ομάδας  και όχι για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών. ένθεν και εκείθεν )
Με την ευχή για ένα ωραίο παιχνίδι ας την ξαναθυμηθούμε μαζί με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:



Βίντεο από το  www.sportschios.gr

Υ.Γ. 
 Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε και να γράφουν για το Ταμείο αρωγής.
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!