Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Τι μήνα έχουμε αύριο ρε παιδιά;

Κάτι η ζέστη, κάτι το τετραήμερο καταχρήσεων ( πανηγύρια - μπατσελορ - γάμος ), κάτι τα όσα γράφει ένα καταστατικό που ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ,  φτάσαμε στο σημείο και δεν ξέρουμε τι μήνα έχουμε αύριο.
Μπορεί το ποτό να ήταν αρκετό αλλά βάζαμε το κεφάλι μας στη λαιμητόμο ότι αύριο είναι Αύγουστος. Μας το επιβεβαίωνει και το fb με γενέθλια και εκδηλώσεις.
Έλα όμως που τα χαρτιά λένε άλλα:   

Άρθρο 24 σελ. 20 του καταστατικού της Ε.Π.Σ. Χίου :

   


 Εκτός του βασικού ερωτήματος , τι μήνα έχουμε  τη Δευτέρα, μπαίνει και άλλο ένα ερώτημα. Πήραν τα μέλη, τα σωματεία δηλαδή,  πριν 7 ημέρες αυτά που αναφέρει η παράγραφος 3; Από ότι γνωρίζουμε όχι. ( Συγνώμη από τώρα, αν είχαμε λάθος πληροφορίες )

Κύριοι και Κυρία του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.
Σεβαστείτε τουλάχιστον το καταστατικό της Ε.Π.Σ. Χίου, ΟΛΟΙ ΣΑΣ. 
Και οι δύο πλευρές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μπορεί να έχετε χίλιες δυο διαφορές και είναι δικαίωμα σας και δεν σας κατηγορεί κανείς για αυτό.
Η γνώση και η εφαρμογή όμως του καταστατικού και όλων των άλλων είναι υποχρέωση σας.  Αν εσείς δεν τα εφαρμόζετε τότε τι ζητάτε από τα σωματεία;  

Υποχρέωση για αυτούς που " έχουν μείνει και δουλεύουν",  μεγαλύτερη υποχρέωση για τους άλλους που " διαφωνούν με το  σύστημα " και θέλουν να έρθουν να φτιάξουν τα πράγματα. Αυτό το απλό δεν το γνώριζε κανείς; 
Και άντε τι τέλος Ιουνίου, τι 1η Αυγούστου. (Αν και η Γ.Σ. γίνετε Ιούνιο βάση καταστατικού, για να έχουν περισσότερο χρόνο τα σωματεία εν όψη αλλαγών αν υπάρχουν) 
Το άλλο ότι πρέπει να έχουν στα χέρια τους απολογισμό- προυπολογισμό επτά μέρες πριν κανέναν δεν ενδιαφέρει;    
Καλή επιτυχία σε όλους σας αύριο σε ότι έχετε σκοπό και υπομονή στα σωματεία. Ένα εξάμηνο έμεινε.
                                                             
 Υ.Γ.1  Ερώτηση:
Αυτό το 3+3 = 6 σε τι εξυπηρετεί την εν γένει προαγωγή του αθλήματος; ( αρ.2, 
παρ. 1α του καταστατικού)
 Υ.Γ. 2. 
Επειδή το σωστό πρέπει να λέγεται, συμφωνούμε με το μέτρο των νέων αγώνων μπαράζ. Σωστή κίνηση από τους συντάκτες της προκήρυξης.    

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Εκεί που ενδιαφέρονται για σωματεία και αθλητές.

Έχουμε πολλές φορές παρουσιάσει το τι κάνουν άλλες Ενώσεις για τα σωματεία τους και για τους ποδοσφαιριστές.
Κάποια από αυτά έχουμε πει πως θα είναι τα βασικά που θα προτείνουμε να εφαρμοστούν, ταμείο αρωγής τραυματιών, νομική υποστήριξη σε σωματεία κλπ. Πράγματα που σας το ξαναλέμε ότι δεν σας παίρνει να προσπαθήσετε να τα προβάλλετε σαν δικές σας ιδέες. Τρία χρόνια τώρα τα γράφουμε και κανείς από όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια δεν μπήκε στον κόπο να προτείνει κάτι. Οπότε βρείτε άλλα για να παραστήσετε τους σωτήρες. 
   
Πάμε τώρα στην Κέρκυρα και το τι κάνουν μέσα στο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Δ.Σ. την στιγμή που άλλοι λιάζονται. 

 Κατάσταση γηπέδων ποδοσφαίρου - Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων
http://www.epskerkyras.gr/article.a
Η Επιτροπή Στατιστικής και Γηπέδων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, αφού επισκέφθηκε όλα τα γήπεδα, που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων, έκρινε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες μικροβελτιώσεις, ώστε να είναι εφικτή η χρήση τους, καθώς και την αδειοδότησή τους από την προβλεπόμενη αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά το τι ζητάει η επιτροπή της ΕΠΣ Κέρκυρας για κάθε γήπεδο, δείτε τα εδώ:  http://www.epskerkyras.gr/article.asp?code=2074
και μετά κάντε και μια βόλτα στα γήπεδα της Χίου. 
Η ΕΠΣ Κέρκυρας αφού λέει τι χρειάζεται σε κάθε γήπεδο καταλήγει με το εξής:

"Παράλληλα εκτιμούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων που πλέον με δική τους χρηματοδότηση προσπαθούν να δημιουργήσουν υποφερτές συνθήκες για την άθληση των ποδοσφαιριστών μας.
Τέλος, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Κέρκυρας στην Επιτροπή του Δήμου, δεδομένου ότι τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής μας γνωρίζουν τα ζητήματα αυτά και μπορούν να συντονίσουν μια προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε."

Περιμένουμε τα ανάλογα και από εσάς άμεσα !!!

Στο άλλο θέμα τώρα. 
Πέρσι είχαμε γράψει για την ομοιότητα που έχει το Κέρκυρα - Παξοί με το Χίο- Οινούσσες και για την προσπάθεια της εκεί ΕΠΣ    http://chiompala.blogspot.gr/2015/08/blog-post_3.html.
Φυσικά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε και δεν έγινε κάτι.
Σας λέμε λοιπόν ότι έχουμε κάνει μια διερευνητική συζήτηση με πρακτορεία και ελπίζουμε μέχρι την Δευτέρα να έχουμε ενδεικτικές τιμές για το πακέτο μεταφοράς των ομάδων στις Οινούσσες.    
Η ΕΠΣ Κέρκυρας φυσικά και εφέτος κάνει το ίδιο. 
 Προκήρυξη για τη μεταφορά των αθλητικών σωματείων στους Παξούς
http://www.epskerkyras.gr/article.asp?code=2075

Επίσης από την ΕΠΣ Ηρακλείου σας προτείνουμε μια ιδέα :
http://www.epsirak.gr/announcements/display_announcement.php?announcement_id=1088

Βλέπετε πως προσπαθούν να προβάλλουν το προϊόν τους, υπάρχει συνεργασία διάφορων φορέων και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση της κλήρωσης που σημαίνει και την τυπική αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Είναι άραγε δύσκολο κάτι παρόμοιο και εδώ; 
Μάλλον πολλά σας ζητάμε τώρα.......

Εμείς τα ξαναλέμε σύντομα και το ξέρετε πια:
   



Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Προς επίδοξους παρατηρητές αγώνων Football League.

Σε λίγο ξεκινά το πρωτάθλημα της  Football League ΟΠΑΠ, με τη συμμετοχή της γειτονικής μας Καλλονής.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι σε αρκετούς από το νησί μας αρέσει να πηγαίνουν στη Λέσβο για παρατηρητές.
Ορίστε λοιπόν τι πρέπει να έχετε για να γίνετε παρατηρητές αγώνων Football League, και η προθεσμία για να σας προτείνει η Ε.Π.Σ. Χίου:

Απαραίτητα προσόντα παρατηρητή αγώνων Football League 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ τα απαραίτητα προσόντα επιλογής παρατηρητών αγώνων πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2016-2017 και των τυχόν βοηθών τους είναι τα εξής:

-Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου 
-Ηλικία 35 έως 65 ετών
-Λευκό ποινικό μητρώο
-Να διαθέτουν ιατρικώς αποδεδειγμένη ικανοποιητική όραση
-Να διαμένουν εντός της διοικητικής περιφέρειας στην οποία ανήκει η ΕΠΣ που τους προτείνει
-Πτυχιακός τίτλος σπουδών, γνώση (καλή) της αγγλικής γλώσσας, γνώση χρήσης Η/Υ ή ειδικότερες δεξιότητες είναι επιθυμητές



Βιαστείτε , τρεις εβδομάδες έμειναν!!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Κάποιοι αντιδρούν, ο υφυπουργός τους καθησυχάζει, εμείς τι λέμε;

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για τον νέο Αθλητικό Νόμο κάποιοι άρχισαν να αντιδρούν. Ο υφυπουργό φρόντισε να καθησυχάσει τις Ενώσεις. 
 Εμείς εδώ έχουμε γνώμη για τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν; Θα ενημερώσει κάποιος τα σωματεία; Αναμένουμε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (15/7/2016 20:28)


Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, με μοναδικό θέμα συζήτησης «Το Νέο σχέδιο του Αθλητικού Νόμου», ομόφωνα αποφασίστηκε, λόγω της σοβαρότητας του θέματος να προσυπογράψει το αίτημα έκτακτης σύγκλισης της Γ.Σ. των μελών της ΕΠΟ που πρότεινε η ΕΠΣ Λακωνίας, για να συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο το περιεχόμενο του σχεδίου του Νέου Αθλητικού Νόμου, που προτείνει ο Υπουργός.
Ανακοίνωση - Σχέδιο νέου αθλητικού νόμου

Με το σχέδιο νέου αθλητικού νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα διαφαίνεται η πρόθεση παρέμβασης και κατάλυσης του αυτοδιοίκητου και της αυτοδιαχείρισης του ποδοσφαίρου από τον Υφυπουργό αθλητισμού. Περιλαμβάνει διατάξεις που έρχονται προφανώς σε αντίθεση με το κανονιστικό πλαίσιο των διεθνών συνομοσπονδιών και προκαλούν σοβαρά ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας αποφάσισε:
1. Να καλέσει τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα αυτό και να επιδείξει την αναγκαία διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας.
2. Να ζητήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο την άμεση σύγκληση της προβλεπόμενης από το καταστατικό έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα από τους πλέον αρμόδιους, που είναι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την αντιμετώπισή του.
Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και τον αθλητισμό μας. Όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, ρεαλισμό και καλή διάθεση για να ανταποκριθούμε στο σημαντικό κοινωνικό ρόλο μας. Είναι μια ώρα ευθύνης για όλους μας.


Ο Κοντονής καθησύχασε τις Ενώσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο


Ενώ οι Ενώσεις που πρόσκεινται στην διοίκηση Γκιρτζίκη, όπως η ΕΠΣ Λακωνίας και η ΕΠΣ Κέρκυρας, ζητούν τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ για το αθλητικό νομοσχέδιο που είναι στο πρώιμο στάδιο της διαβούλευσης μεταξύ των αθλητικών ομοσπονδιών, αντιπροσωπεία Ενώσεων που πρόσκεινται στην Αντιπολίτευση, συναντήθηκαν την Τρίτη 19/7 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και απέσπασαν τη δέσμευσή του ότι θα μελετήσει με προσοχή τις παρατηρήσεις που του υποβλήθηκαν σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους φορείς και τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι ο περαιτέρω διάλογος και όχι οι «μονομερείς ενέργειες». Μάλιστα σε κάποια αποστροφή ο κ. Κοντονής φέρεται να είπε ότι είναι σε επαφή με τη FIFA και την UEFA και ότι δεν πρόκσιεται να περάσει διατάξεις που αντίκεινται στις αρχές τους. Επίσης είπε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και είναι σε διαβούλευση.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευ. Γραμμένος, της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου και της ΕΠΣ Πέλλας, Αστ. Αντωνίου.
Οι Ενώσεις διαφωνούν με σειρά διατάξεων, ιδιαίτερα όμως με κάποιες από αυτές που αφορούν το «εκλογικό σύστημα» και είναι α) το αναλογικό σύστημα, β) η διεύρυνση του εκλογικού σώματος, γ) ο περιορισμός του «εκλέγεσθαι» για τα εκτελεστικά  μέλη των ΔΣ και γ) το «ασυμβίβαστο» μεταξύ εκτελεστικού μέλους Ένωσης και μέλους ΔΣ ομοσπονδίας.
Άλλωστε και ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού, Π. Περάκης, σε συνέντευξη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», απαντώντας σε ερώτηση για τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την πλευρά του ποδοσφαίρου «είναι δεδομένο πως όπου μπορεί να υπάρχουν βάσιμες διαφωνίες, εκεί θα υπάρξει ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος, ώστε να βρεθούν από κοινού οι λύσεις». 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο νέος Πειθαρχικός κώδικας

Η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε μετά το σημερινό Δ.Σ. τον νέο Π.Κ. για την χρονιά 2016-2017.



http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/PEI8ARXIKOS_KODIKAS_EPO_2016.pdf

Νέος όρος...:  " το μέτρο της καλόπιστης κριτικής ". 

Περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κάποιοι τώρα ετοιμάζονται για να πάνε, ενώ οι άλλοι επιστρέφουν.

Ως συνήθως... την ώρα που άλλοι γυρίζουν εμείς ετοιμαζόμαστε για να πάμε.

Αποδοχή χορηγικής πρότασης Ο.Π.Α.Π

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης χορηγικού προγράμματος από τον Ο.Π.Α.Π και τη διάθεση του ποσού των 20.000 ευρώ για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των σωματείων μας.
Ήδη διεκπεραιώνονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την είσπραξη του ποσού αυτού.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Δυόμιση ώρες με το πλοίο..... μεγάλη η διαφορά.

Οι περισσότεροι  που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη Χίο, πάντα έχουν ως μέτρο σύγκρισης (καλώς ή κακώς δεν είναι της στιγμής να το δούμε) τη γειτονική Λέσβο. Νησί με αρκετές επιτυχίες στο ποδόσφαιρο με πιο πρόσφατη την παρουσία της Καλλονής.
Για το ποδόσφαιρο υπεύθυνη σε κάθε τόπο, είναι η τοπική διοργανώτρια αρχή. Ας δούμε τι λέει η Ε.Π.Σ. Λέσβου στον "απολογισμό" της περιόδου 2015-2016 και ας κάνουμε ακόμα μια σύγκριση αλλά στις διοργανώτριες αυτή τη φορά. Αλήθεια υπάρχει και στην εδώ Ένωση ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ;;;
Εμείς θα πούμε ότι χαιρόμαστε που η Ε.Π.Σ. Χίου " μας άκουσε" (13/6 το είπαμε http://chiompala.blogspot.gr/2016/06/blog-post_13.html ) και θα προσπαθήσει να μπει στο πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Π.  
Επίσης θα χαρούμε περισσότερο αν δούμε έναν παρόμοιο αναλυτικό απολογισμό στην 1η Αυγούστου. Είκοσι μέρες έχετε, προλαβαίνετε. 

Έκθεση Δραστηριότητας ΕΠΣ Λέσβου περιόδου 2015-16
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κατά την περίοδο 2015-2016 λειτούργησαν στην Ένωση οι παρακάτω Επιτροπές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Η Επιτροπή πραγματοποιούσε σχεδόν κάθε εβδομάδα συνεδριάσεις. Από την συγκρότηση της 17-8-15 μέχρι την λήξη των πρωταθλημάτων στις 6-6-16 και του Κυπέλλoυ στις 23-2-16 προέβη στον καταρτισμό των πινάκων συμμετοχής σε κάθε κατηγορία πρωταθλήματος ως εξής.
Α΄ Τοπική Λέσβου με 16 ομάδες
Β΄ Τοπική Λέσβου  με 10 ομάδες
Β1 Τοπική  Λέσβου με 9 ομάδες
Α’ Τοπική Λήμνου με 8 ομάδες
Β΄Τοπική Λήμνου με 9 ομάδες
Εκανε δεκτές τις δηλώσεις συμμετοχής στο Κύπελλο 22 ομάδων Λέσβου και 14 Λήμνου.
Πραγματοποίηση στις 17-8-15 σε γνωστό Ξενοδοχείο τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και των τριών κατηγοριών καθώς και του Κυπέλλου Λέσβου και όρισε οι αγώνες Κυπέλλου να διεξαχθούν στις 5 και 6/9/15 και έναρξη πρωταθλημάτων στις 19-20/9/15.
Στις 20-10-15 έγινε κληρωση προημιτελικής και ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Λέσβου. Στις 15-2-16 αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του τελικού αγώνα Κυπέλλου Λέσβου. Για τον τελικό ανάδειξης Κυπελλούχου της ΕΠΣΛ  αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του στην Λέσβο σύμφωνα με την Προκήρυξη, μεταξύ ΗΡΑΚΛΗ Ατσικής Λήμνου και ΑΙΟΛΙΚΟΥ Μυτιλήνης. Ο αγώνας ορίσθηκε να διεξαχθει στο γήπεδο Μυτιλήνης  στις 23-2-16 με νικήτή τον ΑΙΟΛΙΚΟ.
Με την λήξη των τοπικών πρωταθλημάτων προτάθηκε στο ΔΣ η επικύρωση των βαθμολογιών όλων των κατηγοριών  και ο ορισμός των αγώνων κατάταξης για υποβιβασμό από την Α΄ κατηγορία στην Λήμνο καθώς και τον υποβιβασσμό αντίστοιχα στην Β΄κατηγορία.
Σχετικά με τα αιτήματα για αλλαγές στις ημερομηνίες ή γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων πρωταθλημάτων και Κυπέλλου υπήρξαμε αρνητικοί ,εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που υπήρχαν πραγματικοί λόγοι, όπως άλλωστε είχαμε τονίσει εξ΄αρχής την ημέρα της κληρωσης των αγώνων.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Λέσβο 804 αγώνες πρωταθληματος στις 3 κατηγορίες και 48 αγώνες Κυπέλλου. Στην Λήμνο πραγματοποιήθηκαν 301 αγώνες πρωταθληματος και 15 αγώνες Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένου και του Τελικού.
Ολοι οι αγώνες διεξήχθησαν και έληξαν ομαλά.
Ευχαριστούμε γι αυτό όλους , ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παράγοντες, παρατηρητές, γιατρούς, φιλάθλους και όποιον άλλον συνεβαλε για αυτό. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΣΛ 
Η Επιτροπή των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΛ κατά την διάρκεια 1-6-15 ως 31-3-16 συνεδρίασε πέντε [5] φορές και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
1.Την πρόσληψη προπονητή για τις Μικτές ομάδες με απόφαση του ΔΣ.
Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μικτών ομάδων αποφασίσθηκε ομόφωνα λόγω οικονομικής κρίσης, να προσληφθεί ένας [1] προπονητής και για τις δύο ομάδες των Μικτών , δηλαδή ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ και προσελήφθη  ως προπονητής για τις δύο Μικτές ο κ. Παναγιώτης Μαστέλλος
2.Ο προγραμματισμός προπονήσεων – φιλικών αγώνων- προεπιλογή
ποδοσφαιριστών – συγκρότηση αποστολών
3.Την εφαρμογή αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής
Η Ενωσή μας για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μ.Ο προεπιλογής  Εθνικών ομάδων ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ περ. 2015-2016, συμμετείχε στον 15ο όμιλο Νήσων Αιγαίου [ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΣΑΜΟΥ – ΧΙΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ].
Οι αγώνες διεξήχθηκαν υπό μορφή τουρνουά σε δύο [2] γύρους. Στην Ανάβυσσο α΄ φάση 23-10-15 ως 29-10-15 και η β φάση πάλι στην Ανάβυσσο από 3-1-16 ως 8-1-16.
Η Ενωση μας στα δύο τουρνουά κατέλαβε την πρώτη θέση στην ομάδα ΝΕΩΝ με 17 βαθμούς μαζί με την ομάδα ΝΕΩΝ Δωδεκανήσου.
Η ομάδα των ΠΑΙΔΩΝ κατέλαβε την 3η θέση και συγκέντρωσε 13 βαθμούς.
Στην συνέχεια και σύμφωνα με την Προκήρυξη της ΕΠΟ συγκροτήθηκαν οι Μ.Ο της Περιφέρειας 15ης από της ΕΠΣ των νήσων Αιγαίου , μόνο για τις Μικτές ΝΕΩΝ, καθόσον η συμμετοχή των Μικτών ομάδων των ΠΑΙΔΩΝ ήταν μέχρι την β ΄φαση  και δεν υπάρχει συνέχεια για τις ΜΟ των ΠΑΙΔΩΝ.
Η Ενωσή μας συμμετείχε στις ομάδες της Περιφέρειας των ΝΕΩΝ με 6 ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Μαστέλλο Παν.
Διεξήχθη αγώνας με την 16η περιφέρεια [ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ –ΡΕΘΥΜΝΟΥ –ΧΑΝΙΩΝ] στο γήπεδο Ραφήνας με νικήτρια στους Νέους την ομάδα της 15ης περιφέρειας νήσων Αιγαίου [ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΣΑΜΟΥ – ΧΙΟΥ] με σκόρ 5-4 στα πέναλντυ και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες περιφέρειες.
Στην συνέχεια η 15η περιφέρεια μας κληρώθηκε να αγωνισθεί στην γ΄φάση στις 19-4-16 στο γήπεδο Μεγάρων με την 14η περιφέρεια [ΕΠΣ


ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ] με νικήτρια την 14η περιφέρεια με σκόρ 3-0 δίκαια.

Η Μικτή ομάδων ΝΕΩΝ της περιφέρειας μας σε όλους τους αγώνες της α΄ και β΄ φάσης καθώς και στην γ΄ φάση έδειξε μεγάλη αγωνιστικότητα , πάθος , συνέπεια και προπάντων πειθαρχία και κατόρθωσε να μπεί στις 8 καλύτερες περιφέρειες.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή των Μικτών ομάδων Παν. Μαστέλλο καθώς επίσης καις τον προπονητή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Θεόδωρο Θεοδώρου, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώντας όλους τους αγώνες της διοργάνωσης και όλοι μαζί οι προπονητές κατόρθωσαν να οδηγήσουν την περιφέρεια μας στις οκτώ [8] καλύτερες περιφέρειες.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Τεχνικής ΕπιτροπήςτηςΕΠΣΛ κ. Κυριάκο Πετρέλλη με τον οποίο όλα τα μέλη της Επιτροπής Μικτών ομάδων και του Προέδρου αυτής, είχαν άριστη συνεργασία, αλλά και στα μέλη της επιτροπής ΜΟ οι οποίοι ήταν παρόντες όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στις προπονήσεις , στα φιλικά παιχνίδια , στις αποστολές εκτός Λέσβου, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο με άριστη συνεργασία μεταξύ τους και ο καθένας να εκπληρώσει άριστα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΜΟ.
Τέλος τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στους πρωταγωνιστές όλου αυτού του αγώνα που είναι οι ποδοσφαιριστές μ ας , οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα έδειξαν αγωνιστικότητα, πάθος, συνέπεια και πειθαρχία για να καταφέρουν να είναι στις καλύτερες οκτώ [8] περιφέρειες για την περίοδο 2015-2016 και δικαιώθηκαν.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσής μας κ. Σταύρο Ψαρρόπουλο και όλα τα μέλη του ΔΣ για την εμπιστοσύνη και κατανόηση που έδειξαν στις ΜΟ, προσπαθώντας με τις συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου μας οι αποστολές να γίνουν πιο ανθρώπινες και ευχάριστες. 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 Κατά την περίοδο 2-15-16 η Πειθαρχικη Επιτροπή πραγματοποίησε 34 συνεδριάσεις της Λέσβου και 25 συνεδριάσεις της Λήμνου.
Η Επιτροπή εφαρμόζοντας τους Κανονισμούς της ΕΠΟ αξιοκρατικά ενήργησε ως προς την αποδοχή των αποφάσεων της στα σωματεία.
Στις 34 συνεδριάσεις της Επιτροπής εξετάστηκαν περίπου 1839 ΦΑ Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και επιβλήθηκαν [327 αγώνες αφορούν τους αγώνες της Λήμνου] και επιβλήθηκαν για διάφορα παραπτώματα ποινές αγωνιστικών ημερών σε 180 ποδοσφαιριστές Λέσβου και 74 σε Λήμνο.
Σε 41 παράγοντες –ποδοσφαιριστές-εκπροσώπους [32 σε Λέσβο και 9 σε Λήμνο]  επιβλήθηκαν ποινές απαγόρευσης εισόδου στου αγωνιστικούς χώρους.
Σε 8 παράγοντες –εκπροσώπους ομάδων – προπονητών [6 σε Λέσβου και 2 σε Λήμνο] ποινή έγγραφης επίπληξης.
Σε 20 σωματεία 13 για Λέσβου και 7 για Λήμνο] επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές χρηματικού προστίμου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Για  την αγωνιστικη περίοδο 2015-16 η Επιτροπή συνεδρίαση 36 φορές με τρέχοντα θέματα διαιτησίας και τον ορισμό διαιτητών – βοηθών για όλες τις κατηγορίες τοπικών πρωταθλημάτων.- Κυπέλλου – Υποδομών για Λέσβο και Λήμνο.
ΑΓΩΝΕΣ  Α΄ κατηγορία 480
Β΄ κατηγορία 180
Γ΄ κατηγορία  144
Κύπελλο  48
Λήμνος  301
Υποδομή  220  [σε εξέλιξη 1 κατηγορια]
Σε σύνολο αγωνίσθηκαν 38 Διαιτητές με τους αντίστοιχους βοηθούς. Η Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας συνεδρίασε τρείς φορές.
Τιμωρήθηκαν συνολικά έξη [6] διαιτητές είτε με έγγραφη επίπληξη , είτε με διαθεσιμότητα.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-16 η Υγειονομική Επιτροπή , πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών.
1.Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην Καλλονή σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Αθηνών με διεθνή πιστοποίηση σε υγειονομικές επαγγελματίες.
2.Σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε ποδοσφαιρικά σωματεία.
3.Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.
Συστάθηκε σώμα γιατρών και την κάλυψη αγώνων με την διεθνή πιστοποίηση από το ΕΚΑΒ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε αθλητικούς συλλόγους – Λήμνο.
1.Σεμινάριο υγιεινής διατροφής
2.Σεμινάριο λογοθεραπείας
3.Σεμινάριο ψυχολογίας – διαδίκτυο
4.Προληπτικές εξετάσεις ποδοσφαιριστών Μικτών ομάδων
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΓΗΠΕΔΩΝ
Στα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Λέσβου έγιναν βελτιώσεις όπως ο συνθετικός χλοοτάπητας στα Λουτρά, εξέδρα και ηλεκτροφωτισμός στην Πέτρα . Βελτιώσεις στην περίφραξη και τα αποδυτήρια της Στύψης κλπ.
Στις επιτόπιες επισκέψεις μας επισημάνθηκαν ελλείψεις στις περιφράξεις και παραλήψεις υγειονομικής φύσεως σε διάφορα γήπεδα.
Επισημάνθηκαν στους κατά τόπους υπεύθυνους για την αποκατάσταση των ελλείψεων και παραλείψεων για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Η Επιτροπή Υποδομών βάσεις της Προκήρυξης των πρωταθλημάτων Υποδομής πραγματοποίησε τα πρωταθλήματα ΕΦΗΒΙΚΟ  – ΠΑΙΔΙΚΟ – ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ και ΤΖΟΥΝΙΟΡ.
Το Εφηβικό πρωτάθλημα ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου. ‘Ελαβαν μέρος 11 σωματεία στον όμιλο Λέσβου 6 σωματεία και Λήμνου 5 σωματεία.
Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε μετά από αγώνα κατάταξης μεταξύ των δύο πρώτων σωματείων.
Διεξήχθηκαν 60 αγώνες στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος στην Λέσβου και 40 στην Λήμνο.
Την πρώτη θέση κατέλαβε στον όμιλο  Λέσβου ο ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ και στην Λήμνο το σωματείο ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ.
Στο Παιδικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 12 ομάδες και διεξήχθη σε δύο ομίλους.
Διεξήχθησαν 120 αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος . Στον τελικό αγωνίσθηκαν οι ομάδες  που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους και πρωταθλήτρια αναδείχθηκε ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ Μυτιλήνης.
Στο Προπαιδικό πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Μάρτιο έλαβαν μέρος 19 ομάδες στην Λέσβο και 8 στην Λήμνο. Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε 4 ομίλους χωρίς βαθμολογία . Στην Λέσβο πραγματοποιήθηκαν 220 αγώνες και στην Λήμνο 80 αγώνες.
Το πρωτάθλημα ΤΖΟΥΝΙΟΡ  ξεκίνησε τον Μαιο και έλαβαν μέρος 17 ομάδες σε τρείς ομίλους. Διεξήχθη χωρίς βαθμολογία και συνολικά πραγματοποιήθηκαν 208 αγώνες.
Η Επιτροπή πραγματοποίησε 8 συνεδριάσεις και συμμετείχε στις 4 κληρώσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Επίσης πραγματοποίησε συγκέντρωση των σωματείων για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη περίοδο 2016-17 και να καταγράψουμε τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν.

Υ.Γ. Όσο πλησιάζει η Γ.Σ. της Ε.Π.Σ. Χίου τόσο οι διαρροές πληροφοριών αυξάνονται.
Εμείς μόνο μια υπενθύμιση - προειδοποίηση: Μην προσπαθήσετε να οικειοποιηθείτε δικές μας προτάσεις. Θα βρεθείτε προ εκπλήξεων και θα εκτεθείτε. 
Καλά μπάνια μέχρι τότε και ξέρετε εσείς:

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Κόστος δελτίου ορισμένου χρόνου

Εφόσον η Ε.Π.Σ. Χίου (ως συνήθως) δεν έχει ακόμα ενημερώσει τα σωματεία, ας το κάνουμε πάλι εμείς:

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., οι τιμές των παραβόλων έκδοσης των δελτίων ορισμένου χρόνου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από 01.07.2016 διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Δελτίο τριών (3) ετών 50€
Δελτίο δύο (2) ετών 60€
Δελτίο ενός (1) έτους 80€