Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Απλά πράγματα.... άλλο επίπεδο!!!

Για τη διαφορά (αρνητική εννοείται) που έχουμε με άλλες Ενώσεις το έχουμε πει και αποδείξει πολλές φορές.
Μια Ένωση που "ζηλεύουμε" είναι αυτή των Δωδεκανήσων. Τη διαφορά στο αγωνιστικό την είδαμε κατά κάποιο τρόπο πρόσφατα. Στο διοικητικό και οργανωτικό κομμάτι την βλέπουμε συνέχεια.
Ορίστε το τελευταίο παράδειγμα.

Ανακοίνωση (31/5/2016 13:49)

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των εκπαιδευτηρίων «Ροδιών Παιδεία», η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου θα παρουσιάσει την έκδοση του βιβλίου της «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου», του Θεοδόση Στεφανάκη, Β’ Αντιπροέδρου της Ε.Ε. της Ένωσης, που αφορά την ίδρυση, λειτουργία, λογιστικό και φορολογικό έλεγχο και λοιπές υποχρεώσεις των Σωματείων. Ένας πολύτιμος οδηγός που θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υφίσταται όχι μόνο στα Δωδεκάνησα και τα Σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΔ, αλλά και πανελλαδικά.

Υ.Γ. Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει, επίσημα πλέον. ( και για τους εκτός Χίου  και για τους εντός).

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκεί που δεν σωπαίνουν!!!


Τη χρονιά που πέρασε ένα από τα θέματα που συνέχεια "έπαιζε " ήταν το εξοδολόγιο της διαιτησίας στους αγώνες του Κανάρη. Το ίδιο θέμα ήρθε πάλι στη επιφάνεια με αφορμή τους δύο αγώνες του Ποσειδώνα για τα μπαράζ ανόδου. Ακούμε για ένα ποσό κοντά στις 4000€.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζουν φυσικά όλες οι νησιώτικες ομάδες, με τη διαφορά ότι υπάρχουν και Ενώσεις που αντιδρούν.
Σας είχαμε πει για την Ε.Π..Σ. Ηρακλείου και τις ανακοινώσεις της, τώρα και η γείτονας Ε.Π.Σ. Σάμου αντιδρά. 
Εδώ; Κύριε Πρόεδρε , κυρία και κύριοι του Δ.Σ. τι κάνουμε; 
Φυσικά ( μέχρι σήμερα ) ΤΙΠΟΤΑ.
Άλλοι ασχολούνται με τις συγκεντρώσεις του Προέδρου και άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις για
να γίνουν διοίκηση.
Και καλά όσοι υποστηρίζουν τον κ. Γκιρτζίκη λογικό είναι να μην αντιδρούν δυναμικά όπως ο κ.Βακάλης. Η πλευρά της αντιπολίτευσης γιατί δεν ζητά να γίνει μια διαμαρτυρία στην Ε.Π.Ο.; Δύσκολα σας βάζουμε.... 
Οι ομάδες όμως πληρώνουν,ως συνήθως, το λογαριασμό!   
Πάντως ο κ.Βακάλης κάνει λόγω και για τα γειτονικά νησιωτικά σωματεία, οπότε κάποιος διαμαρτύρεται και για εμάς.

Κράξιμο και από την ΕΠΣ Σάμου σε Γκιρτζίκη για τα έξοδα διαιτητών!

Μετά την ΕΠΣ Αθηνών, που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση απαντώντας σε όσα είπε ο Γ. Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης, με δήλωση στο Soccerplus κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ για «ολική αμνησία περί των προβλημάτων των ΕΠΣ», με αφορμή το εξοδολογίο των διαιτητών του αγώνας ΑΨΕΣ Πυθαγόρα Κοντακαϊκων – ΑΟ Ζευγολατιού, για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, που ανήλθε στο ποσό των 2.274,60 ευρώ! Οι αμοιβές των διαιτητών και του παρατηρητή κυμαίνεται στα 300 € τα υπόλοιπα είναι έξοδα για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις , ταξί, διόδια και πάρκιν αεροδρομίου . 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του samossport «στον συγκεκριμένο αγώνα η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε διαιτητή από την Αργολίδα με αποτέλεσμα το εξοδολόγιο να εκτοξευτεί στο παραπάνω ποσό, ενώ στον προηγούμενο αγώνα που οι διαιτητές είχαν οριστεί από τον Πειραιά ήταν κατά 671, 80€ λιγότερο. Να σημειώσουμε ότι με αυτό το ποσό των 671, 80€   η ομάδα της Σάμου πλήρωσε όλες τις διαιτησίες  του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Σάμου . Καλό θα είναι αν θέλουμε να υπάρχει ποδόσφαιρο και στα νησιά μας η ΕΠΟ να σκύψει και να δει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, αφού δεν μπορεί να προσφέρει κάποια οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον ας διευκολύνει τις ομάδες με το να ορίζει διαιτητές και παρατηρητές από κοντινές ΕΠΣ». 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Ν. Βακάλης, υποστηρίζει: "Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της φροντίδας και της μέριμνας της ΕΠΟ προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και δεν αφορά μόνο το σωματείο της Ένωσής μου, αλλά και τα γειτονικά νησιώτικα σωματεία.
Εύγε σας κ. Πρόεδρε!

Για το μόνο που μπορώ να σας δικαιολογήσω, είναι το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία σας ενασχόληση με την καθημερινότητα μιας Ένωσης - μια που η ΕΠΣ Ξάνθης, δεν σας εξέλεξε και κατά τον θυμόσοφο λαό «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», - με αποτέλεσμα την ολική αμνησία περί των προβλημάτων μας.
Ευτυχώς ,που δεν απομένει πολύς χρόνος, για να συνεχίσετε την μεγαλειώδη προσφορά σας».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ, για τα υψηλά εξοδολόγια διαιτητών έχει προχωρήσει και η ΕΠΣ Ηρακλείου.
Φωτογραφία 1  
 πηγή: http://www.soccerplus.gr/article/63015-kraksimo-apo-tin-eps-samoy-se-gkirtziki-gia-ta-eksoda-diaititon

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Άλλα κόλπα - άλλο επίπεδο!!!

 Το πόσο πίσω έχουμε μείνει σε πολλά θέματα του ποδοσφαίρου είναι γνωστό στους πάντες. Επίσης γνωστό είναι και το ποιοι ευθύνονται.

Όσοι ασχολούνται ΣΟΒΑΡΑ με το ποδόσφαιρο και με τον αθλητισμό γενικότερα ξέρουν πως ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η μπάλα. Πολλές φορές έχουμε πει ότι πρέπει να υπάρχει ενεργή συμμετοχή του ποδοσφαίρου της Χίου στα κοινωνικά θέματα του νησιού.Ποδόσφαιρο και κοινωνική αλληλεγγύη, σας το λέμε συνέχεια. Επίσης ζούμε στο 2016 η επιστήμη και η τεχνολογία  προχωρούν και έχουν μπει για τα καλά και στο χώρο του αθλητισμού σε αρκετούς τομείς.

Δείτε λοιπόν πως ενεργούν  στις Ε.Π.Σ. Αχαΐας και  Πιερίας. Συγκρίνετε, προβληματιστείτε και μην βιάζεστε να υπόσχεστε στήριξη στους δήθεν σωτήρες.

Υπομονή και έρχεται κάτι νέο, καλύτερο του παλιού.   

Σύντομα οι ανακοινώσεις.



Επίσκεψη DEKRA στην Ε.Π.Σ. Πιερίας

dekra2

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου της ΕΠΣ-Πιερίας κ. Δημήτρη Ελευθεριάδη επισκέφτηκαν στις 12 Μαΐου τα γραφεία της ΕΠΣ οι εκπρόσωποι της DEKRA κύριοι Ι. Ντανίλο Κουρπιέλα, Μίλο Τάουμπερ και Ιωάννης Μπάμπος.
Η  DEKRA είναι κορυφαίος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης παγκοσμίως με έμφαση στην Ασφάλεια, τη Ποιότητα, το Περιβάλλον και την Υγεία.
Στην μεγάλη γκάμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνονται και «Πιστοποιήσεις Συστημάτων Διαχείρισης» π.χ. κατά ISO 9001, 18001 κλπ., όπως και «Πιστοποιήσεις Προσώπων» σύμφωνα τις υφιστάμενες διαπιστεύσεις της.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα του ποδοσφαίρου, η ασφάλεια των γηπέδων και κατ΄ επέκταση των φιλάθλων όπως και η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΠΣ. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολλαπλές ανάγκες της και ειδικότερα σε εκείνες που σχετίζονται αφενός με την αποτελεσματική Διαχείριση και την βέλτιστη Οργάνωση της Ένωσης και αφετέρου με την -επιβεβλημένη πλέονΕκπαίδευση, Αξιολόγηση και Πιστοποίηση των Αθλητών και των Παραγόντων της.
Τέλος τέθηκαν οι βάσεις για μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής και Ιδρυτής του ΚΕ.Ψ.Α. (Κέντρο Ψυχο-Διαγνωστικής Αξιολόγησης) Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας και το μέλος του Δ,Σ. της ΕΠΣ Ηρακλής Δασιόπουλος.

Υ.Γ. Η διαρροές από αυτά που λέγονται στις συγκεντρώσεις 



είναι καθημερινό φαινόμενο.

Μια παράκληση-προειδοποίηση μόνο: 

Μην προσπαθήσετε να προβάλετε αυτά που έχουμε ΕΜΕΙΣ 

προτείνει. Αργήσατε πολύ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Οδηγίες για " μελλοντικούς ηγέτες "

Παράδειγμα για όσους θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό  ρόλο στα δρώμενα του Χιώτικου ποδοσφαίρου, στο μέλλον, έδωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π. Σ. Λάρισας κος Γκούμας.

 Αυτά κάνει κύριοι όποιος δεν συμφωνεί με κάτι. Βγαίνει και το λέει ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.
Ενημερώνει τους πάντες για τα στραβά που βλέπει, δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος πλέον  και μετά έχει κάθε δικαίωμα να   δηλώνει παρόν για την επόμενη μέρα.
  

Δήλωση αποστασιοποίησης Γκούμα από την ηγεσία της ΕΠΣ Λάρισας

Ημερομηνία: 13 Μάη, 2016 13:23

Δήλωση αποστασιοποίησης Γκούμα από την ηγεσία της ΕΠΣ Λάρισας


  
Την αποστασιοποίησή του από την ηγεσία της ΕΠΣ Λάρισας δημοσιοποίησε με επιστολή, που έστειλε στο Soccerplus, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης, Τέλης Γκούμας, δηλώνοντας «”παρών” στην επόμενη μέρα και στις εξελίξεις» και απευθύνοντας κάλεσμα συστρέτευσης.

Ακολουθεί  η δήλωση του κ. Γκούμα:
«Έπειτα από μια κοινή πορεία που ξεκίνησε το 2009 με τους συναδέλφους, έχοντας σαν ένα και μοναδικό στόχο την εξυγίανση και καλυτέρευση του αγαπημένου μας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αναγκάστηκα να ανεξαρτητοποιηθώ. Στην πορεία μας αυτή πιστεύω ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα και καταστάσεις με μοναδικό γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι αλλάξαμε πολλά πράγματα και όλοι συνολικά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Στη διάρκεια όμως της τελευταίας μας θητείας διαπίστωσα με λύπη μου ότι το «εγώ» άρχισε να υπερτερεί του «εμείς» με αποτέλεσμα την αποστασιοποίησή μου εδώ και δύο χρόνια από την ομάδα διοίκησης, κάτι που κάποιοι το εξέλαβαν ως αδυναμία εθελοτυφλώντας. Ήμουν πάντα ενεργός, ήμουν πάντα δίπλα στους συναδέλφους και τους παράγοντες, βοηθώντας χωρίς φαμφάρες και κομπασμούς.

Επειδή όμως κάποια στιγμή πράγματα που δεν αποδέχομαι στην πορεία μου και στη ζωή μου γενικότερα συνέβησαν, με οδήγησαν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ, όπως δήλωσα και είχα υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μου στο Δ.Σ.

Δηλώνω «παρών» στην επόμενη μέρα και στις εξελίξεις. Καλώ όλους τους υγιώς σκεπτόμενους παράγοντες που υπάρχουν -και πολλοί αξιολογότατοι στο Δ.Σ. που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους- σε συστράτευση με γνώμονα και μέσα από συλλογικές δημοκρατικές και πάντα με διακριτούς ρόλους και ξεκάθαρες θέσεις να επανεκκινήσουμε το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νόμου μας. Δεν σας κρύβω ότι στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις το κάλεσμά μου τυγχάνει ιδιαίτερα θερμής υποδοχής.

Είναι πλέον η εποχή, το ποδόσφαιρο να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει, στους παράγοντες που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς έχουν το σθένος να προσφέρουν από το υστέρημά τους χρήμα και χρόνο στερώντας από την οικογένειά τους αγαθά. Σε όλους αυτούς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα δίπλα τους με σκοπό να απαλύνουμε στο μετρό του δυνατού και να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους»

Υ.Γ. Πρώτα από όλα καλή δύναμη   και καλή επιτυχία στον Ποσειδώνα. (Ακόμα δεν το έκαναν μέχρι σήμερα επίσημα οι θεσμικοί μας)
Όπως καταλάβατε επιστρέψαμε για τα καλά. Με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων αρχίζει ο αγώνας.
Εμείς τα ξαναλέμε και το ξέρετε καλά πια :
  

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

"Χαστούκι" της Δικαιοσύνης στην ΕΠΟ, δικαίωση της ΕΠΣ Κυκλάδων


"Χαστούκι" της Δικαιοσύνης στην ΕΠΟ, δικαίωση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Μόλις το περασμένο Σάββατο (07/05) η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ πήρε μία"πολιτική απόφαση", που αποτέλεσε ωμή παρέμβαση στην ΕΠΣ Κυκλάδων, βάσει της οποίας δεν θα αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΔΣ της Ενωσης.
Η απόφαση αυτή ήρθε, ενώ εκκρεμούσε προσφυγή μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων και σωματείων κατά της διοίκησης της Ενωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με την οποία ζητούσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και εκλογές, επειδή όπως υποστηρίζουν η θητεία της διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων έχει λήξει.
Η υπόθεση συζητήθηκε, με την απόφαση του Διαιτητικού να δικαιώνει τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς απέρριψε την προσφυγή όσων θεωρούσαν τη διοίκηση της Ενωσης παράνομη.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και το υπόλοιπο σύστημα της Ομοσπονδίας προσπάθησαν να προκαταβάλουν τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα τώρα να είναι εκτεθειμένοι.
Πλέον, θα πρέπει να δεχτούν την απόφαση του Διαιτητικού, να πάρουν πίσω τη δική τους και να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων.   
Πηγή:http://www.soccerplus.gr/article/62753-xastoyki-tis-dikaiosynis-stin-epo-dikaiosi-tis-eps-kykladon

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Κανονικά ο Πανθηραϊκός, λένε από την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

Σύμφωνα με την ΕΠΣ Κυκλάδων δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του Πανθηραίκου   στα μπαράζ.


ΟΛΑ ΟΚ... ετοιμάζει βαλίτσες για Λέσβο ο Νταμπλούχος

ΟΛΑ ΟΚ... ετοιμάζει βαλίτσες για Λέσβο ο Νταμπλούχος
Όλα βαίνουν καλώς στην υπόθεση του Νταμπλούχου Πανθηραϊκού, καθώς πριν λίγο τόσο ο πρόεδρος της ομάδας με επίσημη ανάρτηση του στο Fb, τόσο και η ΕΠΣ Κυκλάδων με επίσημη ανακοίνωση της διαβεβαιώνουν ότι όλα θα πάνε καλά.
Αύριο όλοι μας αναμένουμε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή δεν θα θίξει στο παραμικρό τον Νταμπλούχο μας που κέρδισε τα πάντα εντός αγωνιστικού χώρου παίζοντας πάντα έντιμα.
Από εκεί και πέρα, προς τιμή του και επίσης εντιμότητα -έστω και καθυστερημένα- το ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων, με επίσημη ανακοίνωση του διαβεβαιώνει επίσης ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.
Συνεπώς ο Πανθηραϊκός πλέον μπορεί να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Λέσβο, με τον Γιώργο Αρχοντάκη και τους παίκτες του να δουλεύουν εντατικά για το κρίσιμο ντεμπούτο.
Δείτε το έγγραφο της ΕΠΣΚ και το post του κ. Καμπουράκη
DIAITHTIKO 3
Για ενημέρωση των φίλων της ομάδος μας....Εκδικάστηκε η υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ....Οπως με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ρένος ΦΡΕΡΗΣ η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι...Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή του Σωματείου μας στους αγώνες μπαράζ , ήδη έχουν ορισθεί οι αγώνες και αύριο ορίζονται οι διαιτητές...Σε περίπτωση που η απόφαση προβλέπει επανάληψη εκλογών η ΕΠΣΚ , διεβεβαίωσε ότι αυθημερόν προκηρύσει εκλογές....
Συνεπώς ουδεμία ανησυχία πρέπει να υπάρχει στους φίλους μας....Είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι την ΚΥΡΙΑΚΗ το τσάρτερ αναμένει........λίγες θέσεις μείνανε...