Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γιατροί στα γήπεδα

Γιατροί στα γήπεδα: Τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε και δεδομένα

    Γιατροί στα γήπεδα: Τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε και δεδομένα
Άρθρο του Αποστόλη Νικολόπουλου στην εφημερίδα «MATCH»
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της οικονομικής εξαθλίωσης θεωρείται πολυτέλεια η παρουσία γιατρών στους αγώνες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Κάποιες ομάδες αποφασίζουν τα παιχνίδια να διεξάγονται κανονικά, έστω κι αν δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη.
Μία απόφαση που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα τοπικά σωματεία. Ευχής έργο θα ήταν να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί οι κανόνες και να μην μείνουμε στην τιμωρία του 50αρικου, γιατί έτσι δίνεται άλλοθι σε αρκετές ομάδες να το ξανακάνουν.Την προηγούμενη εβδομάδα πάλι είχαμε «τιμωρία» από την πειθαρχική επιτροπή στο σωματείο του Κρίνου λόγω της απουσίας υπευθύνου α΄ βοηθειών στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τους Πετεινούς (3-2).
Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τα σωματεία. Η ΕΠΣ επιχορηγεί αυτή την προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό προς την καλυτέρευση των συνθηκών για τον ποδοσφαιριστή και τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επίσης όσα σωματεία δεν μπορούν να βρουν γιατρό, μπορούν να απευθυνθούν στην Ένωση η οποία θα μεριμνήσει. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, οι δικαιολογίες όμως όχι…
πηγή: http://patragoal.gr/

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ .... ΠΙΤΕΣ!


 Έγινε πριν λίγες μέρες η κοπή της πίτας της Ένωσης των Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νησιού μας.
Θεσμός για τις ομάδες, που τελικά έγινε όπως τα τελευταία χρόνια σε δημόσιο χώρο και όχι στα γραφεία της Ένωσης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Η εκδήλωση συνέπεσε(σχεδόν) με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις τελευταίες εκλογές της Ένωσης. 
Δεν θα σταθούμε στο τελετουργικό στις παρουσίες ή τις απουσίες.
Απλά με αφορμή ότι ακούσαμε πάλι  αναρωτιόμαστε  αν κάτι πήγε μπροστά στα δύο ( ακριβώς στη μέση εκτός αν συμβεί κάτι) χρόνια της    καλύτερης- κατά τον Πατριάρχη Ιωάννη -  Ε.Π.Σ. των τελευταίων ετών.
Εμείς δεν θα πούμε αν είναι η καλύτερη - εξάλλου ταμείο γίνεται στο τέλος - αλλά σίγουρα ήταν αυτή που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό  τις καλύτερες συνθήκες ( παρουσία κ. Σαρρή στην προεδρία της Ε.Π.Ο) να πετύχει κάτι καλό. Το πέτυχε όμως;
 Ακούσαμε από τον Πρόεδρο κ. Φρατζέσκο ότι έγιναν  τα πρωταθλήματα και είχαν λέει πολύ ενδιαφέρον, ότι γίνονται και τα υποδομών για να μπαίνουν νέα παιδιά στο γήπεδο και φυσικά για να έχουν και  οι μεικτές παίκτες. Μπράβο του  που είπε και αυτός (όπως όλοι οι Πρόεδροι ανά την Επικράτεια) για τους παράγοντες και το τι τραβάν καθημερινά για να υπάρχουν σωματεία και κατά συνέπεια Ένωση και πρωταθλήματα και γιορτές και ταξίδια.
 ( όλα τα παραπάνω: ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από προηγούμενα χρόνια).
 Το λόγο πήρε και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ και μας είπε ακόμα μια φορά για τα χρήματα που δεν παίρνουν οι ομάδες και ότι για αυτό παραιτήθηκε, αν και είναι γνωστό ότι Δευτέρα βράδυ πέρασαν την τροπολογία στη Βουλή και Τρίτη μεσημέρι είχε συμβούλιο η Ε.Π.Ο. και εκεί ανακοίνωσε την απόφαση του. Δεν μας αφορά το θέμα οπότε ουδέν σχόλιο.
Αφού λοιπόν λεφτά δεν βρήκαμε ένα χρόνο τώρα και περιμένουμε τα 13.900€ να " σώσουμε τον άρρωστο  ή να τον θάψουμε ", διαλέξτε ότι εσείς θέλετε, ας ψάξουμε κάτι που έγινε για να πάμε μπροστά τα τελευταία δύο χρόνια.
Δεν θα κάτσουμε να γράφουμε και να θυμίσουμε το τι στραβά έχουν γίνει. Είναι αρκετά, είναι γραμμένα εδώ και σε άλλους ιστότοπους , εφημερίδες  και οι περισσότεροι τα γνωρίζουν.
Εν τάχει μόνο να πούμε ότι ακέραιη εφαρμογή των κανονισμών δεν είχαμε, βελτίωση της Διαιτησίας δύσκολα να βρεθεί, νέοι Χιώτες διαιτητές παρά την προσπάθεια του κ. Μαχαίρα δεν υπάρχουν, ομάδα σε παραπάνω κατηγορία δεν είδαμε ( όχι με ευθύνη της Ένωσης ), ας ελπίσουμε να γίνει η υπέρβαση φέτος από τον πρωταθλητή και τέλος οι μεικτές πάντα στο ίδιο σημείο. Δεν είδαμε μια πρόταση από κάποιον να γίνεται για να πεις ότι κάτι κινείται. Ακούσαμε στη Γ.Σ. το καλοκαίρι για Τράπεζα αίματος. Που είναι; Κοινωνική προσφορά από την Ένωση; Ανύπαρκτη σε σχέση με άλλες Ενώσεις. 
Έχουμε προτείνει τη δημιουργία ταμείου αρωγής στους τραυματίες ( μέχρις στιγμής είχαμε δυο τρεις αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς) κανείς μα κανείς ούτε Ένωση ούτε παράγοντες ή ποδοσφαιριστές να συγκινηθούν.
Τώρα αν είναι επιτυχία ότι αρχίζουν και τελειώνουν τα πρωταθλήματα, πάμε πάσο. Θετικό η σχολή προπονητών που έγινε στο νησί και γλίτωσαν (εκτός των 450€)  τα έξοδα μεταφοράς - διαμονής όσοι αναγκάστηκαν να την παρακολουθήσουν, ελέω κανονισμών. Για το μέτρο με τους " μεγάλους " στην Α΄κατηγορία τι να πούμε; Ας επαναλάβουμε ότι είπαμε και το καλοκαίρι: έκαναν τους 2,7 που ήταν πέρσι 2,2 μέχρι στιγμής. ( στατιστικά από τη σελίδα της Ε.Π.Σ.)
Μοναδική εξαίρεση, καθαρά ατομική επιτυχία, η πρόοδος που δείχνουν όσα παιδιά έφυγαν πέρσι για Καλλονή και μακάρι την ίδια εξέλιξη να έχουν και αυτοί που μετακόμισαν πρόσφατα.
Αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι ταλέντο υπάρχει στο νησί. Από άλλα πάσχουμε. 
Πέρα όμως από αν έκαναν κάτι ή όχι αυτό που μας έβγαλε από τα ρούχα μας την ώρα της εκδήλωσης ήταν ο τρόπος που άκουγαν όλοι τον Δήμαρχο να απαξιώνει τα σωματεία και να αφήνει υπονοούμενα για το αν χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο το Κλασικό ή  ο Κανάρης ή ο Ερασιτέχνης. Με εξαίρεση τον κ. Μήτσουρα που είπε για επιχορηγήσεις που δόθηκαν  στους πολιτιστικούς συλλόγους της( π.χ. Ποταμιάς ) και χίλια μπράβο του, κανείς δεν είχε το θάρρος να απαιτήσει τα νόμιμα  τη στιγμή μάλιστα που ακούμε διάφορα για αλλαγές στα γήπεδα και απαίτηση από τις ομάδες να πληρώνουν φως νερό τηλέφωνο. ( για αυτό το θέμα θα υπάρχει ανάρτηση ειδικά αφιερωμένη στο Δήμο και στον οργανισμό ). Τι δουλειά είχε να συγκρίνει τα 50.000€ του Δήμου με τα 13.900€ της Γ.Γ.Α., τα πενήντα είναι για όλα τα αθλητικά σωματεία και τα άλλα μόνο γιο ποδόσφαιρο. Αλήθεια γιατί κανείς ούτε από την ΕΠΣ ούτε από ο Δήμαρχος δεν έκανε μια αναφορά με την ευκαιρία της παρουσίας των σωματείων στο θέμα με τα χρήματα για το ρεύμα της Καλλιμασιάς;  τη στιγμή που η συζήτηση πήγε στα οικονομικά. Πότε θα ενημερώσετε τα σωματεία για την απαίτηση του Δήμου;  
Καλή χρονιά ΜΕ ΥΓΕΊΑ  και  από εμάς και να είμαστε καλά να πηγαίνουμε σε πίτες. Για το ποδόσφαιρο μας και για πράξεις για τη  βελτίωση του από όλους τους αρμόδιους μόνο δυο λέξεις:
 ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.   

 Υ.Γ. Συνηθίζετε σε τέτοιες εκδηλώσεις στις άλλες Ενώσεις να γίνετε ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους με αναφορά στη γιορτή και σχεδόν πάντα να υπάρχει και μια αναμνηστική ομαδική φωτογραφία. ( γινόταν και εδώ κάποτε) 
Εδώ  αναμνηστική  selfie βγάλαμε ; 
όπως γίνονταν κάποτε:



Μιας και λέμε για τα παλιά ας θυμηθούμε κάτι: :http://archive.alithia.gr/article.aspx?articleid=3742

  

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΝΝΗ!!!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΙΔΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ....


 Ο γενικός γραμματέας του Παύλου Μελά και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου θεώρησε προσβλητικά το όσα είπε ο Διονύσης Ψωμιάδης και θεώρησε σωστό να δώσει μια απάντηση μέσω των Σπορ Του Βορρά.Ο επίτιμος πρόεδρος της  ΕΠΣ Χίου υποστηρίζει ότι καμία ΕΠΣ της Ελλάδας δεν έχει 15 σωματεία, πολύ δε περισσότερο η Χίος και αυτό το λέει επειδή έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής από τη Χίο.

"Κάποτε μου είπε ο Διονύσης κατ' ιδίαν ότι η Χίος είναι μια πέτρα. Του απαντώ η Χίος είναι το νησί του Ομήρου, της μαατίχας και της ναυτοσύνης. Εκεί γεννήθηκε ο Κοραής, ο Κανάρης και τόσοι άλλοι και η εμπορική ναυτιλία με 4,5 χιλιάδες ποντοπόρα πλοία που ενισχύουν την εθνική οικονομία.
Η Χίος ανέδειξε δύο μεγάλους ολυμπιονίκες το 1936 στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου παρουσία του Χίτλερ, ο οποίος προσωπικά τους βράβευσε διότι τότε ήταν οι μόνοι Ευρωπαίοι που διακρίθηκαν και συγκεκριμένα ο Μάντικας και ο Σύλλας. Παρά ταύτα προσωπικά και ως μέλος της ΕΠΣ Χίου και πρόεδρος συνεργαζόμουν με την ΕΠΣΜ με πρώτο και καλύτερο το 1960 τον Δημήτρη Τουρασή και τον Νίκο Καμπάνη που μαζί προσπαθήσαμε και πήραμε την πλειοψηφία της ΕΠΟ όταν τότε πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο Αθανάσιος Μέρμηγκας. Εγώ προσωπικά θα εξακολουθώ να στηρίζω τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΜ, αλλά δεν θέλω να αναφέρουν για την Χίο μειωτικά και υποτιμητικά σχόλια