Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ

Αυτά γράφονταν τον Σεπτέμβριο του 2013:




ΤΕΛΙΚΑ.....:

Οριστικά εκτός υποψηφιότητας για το Euro 2020 η Ελλάδα

Εγκαταλείφθηκε και τυπικά το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητας για να φιλοξενηθούν αγώνες του Euro 2020 στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Σαρρής το ΔΣ της ΕΠΟ.
Όνειρο ήταν και πάει. Βλέποντας πως ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας, ο Γιώργος Σαρρής ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΠΟ κατά τη σημερινή συνεδρίαση πως εγκαταλείπεται και τυπικά η σκέψη κατάθεσης υποψηφιότητας για να φιλοξενηθούν αγώνες του Euro 2020 στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε για την αρνητική απάντηση του Φερνάντο Σάντος στην πρόταση ανανέωσης συνεργασίας που του έγινε και παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε να βρει αντικαταστάτη.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έκανε δεκτή την πρόταση να διεξαχθεί το σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League το καλοκαίρι του 20014 (αγωνιστικά τεστ, εξετάσεις κλπ.) από τον κ. Πιερλουίτζι Κολίνα, επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.

Τέλος, ορίστηκαν οι επικεφαλής στις γεωγραφικές περιφέρειες γιατην εκπαίδευση των διαιτητών. Οι περιφερειάρχες που ορίστηκαν είναι οι: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας) στην 1η, Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας) στη 2η, Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) στην 3η, Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας) στην 4η και Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών) στην 5η περιφέρεια.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απαντούν από κοινού Μώραλης, Σαρρής

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Πέμπτη οι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ ώστε να απαντήσουν σε όσα υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα παράγοντες ομάδες.


Απαντούν από κοινού Μώραλης, Σαρρής
Στην… κόντρα βγαίνουν τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό από παράγοντες διαφόρων ΠΑΕ σχετικά με την αξιοπιστία στο χώρο.

Μετά από ραντεβού που είχαν την Τετάρτη οι Γιάννης Μώραλης και Γιώργος Σαρρής, αποφασίστηκε να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι (15.00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβολαίου της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και οι θέσεις των θεσμικών οργάνων του, θα είναι το αντικείμενο της κοινής συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν την Πέμπτη 27/2/2014 και ώρα 15:00, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ./ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή».

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σαρρής: «Δεν ξέρω για καμία δίωξη»

Άγνοια για τα περί δίωξης που του ασκήθηκε από την εισαγγελία Αθήνας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.


     





«Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κ. Θωμαΐδη. Εγώ δεν ξέρω τίποτα αν ο κ. Θωμαΐδης γνωρίζει κάτι παραπάνω και τα γράφει αυτά δικαίωμά του», δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis».

Παράλληλα προανήγγειλε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στη Θεσσαλονίκη. «Εδώ και μήνες ο κ. Πλατινί είχε ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει στις ομοσπονδίες. Είπαμε να το συνδυάσουμε με το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Διαλέξαμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας. Στην Τούμπα θα βρεθούν και ο πρόεδρος της αλβανικής και της πορτογαλικής Ομοσπονδίας. Το βράδυ μετά το ματς θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο με τον Ιβάν Σαββίδη. Την επόμενη μέρα ο κ. Πλατινί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά», τόνισε.

Ερωτηθείς για την άποψη που έχουν στην UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο απάντησε: «Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες στην UEFA, αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες το ίδιο. Η UEFA παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν καλή εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγχώριες διοργανώσεις. Όταν πέρσι πετύχαμε να κάνουμε τους διακανονισμούς με ποδοσφαιριστές, είχαμε πάρει πρώτα την έγκριση της UEFA. Δέχτηκαν γιατί ξέρουν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν».

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων ανέφερε: «Τα κριτήρια είναι στάνταρ και δεν αλλάζουν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι οι ποινές για τους μη αδειοδοτούμενους να είναι πιο χαλαρές. Σε άλλες ομοσπονδίες όποιος δεν πάρει άδεια δεν παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εδώ οι ομάδες παίζουν, αυτό το αποφασίζουμε εμείς, τα κριτήρια αδειοδότησης τα αποφασίζει η UEFA. Καλό θα ήταν φέτος να είχαμε πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Για τα παράπονα που ακούγονται για τις διαιτησίες στην Ελλάδα είπε: «Η διαιτησία είναι το άλλοθι για κάποιον που δεν πετυχαίνει τον στόχο του εντός αγωνιστικού χώρου. Ακόμη και μεγάλες ομάδες το χρησιμοποιούν. Η διαιτησία έχει κάνει βήματα. Χρειάζονται κι άλλα βήματα αλλά η μεγάλη γκρίνια δεν ωφελεί. Νομίζω ότι το κακό κλίμα το δημιουργούμε και λίγο εντέχνως. Και σε άλλα πρωταθλήματα γίνονται λάθη, αλλά δεν δίνεται τέτοια έκταση».

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

Για να μην λένε μερικοί πως κάνουμε υποδείξεις μόνο στην Ε.Π.Σ. ορίστε ένα καλό παράδειγμα από τα Χανιά για τους κυρίους και τις κυρίες των ομάδων: 

Ημερίδα διαιτησίας στο Καστέλι (photos)

Έπειτα από αίτημα του Κισσαμικού, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Ε.Π.Σ. Χανίων, τον Σ.Δ.Π.Χ. και την Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Χ., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (22/01) επιμορφωτική ημερίδα διαιτησίας στο "Φαλδάμειο".

Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Χ. και εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας, κ. Παναγιώτης Γιαννακάκης, που έδειξε στο προπονητικό επιτελείο και στους ποδοσφαιριστές του Κισσαμικού τις τροποποιήσεις αναφορικά με τον κανονισμό διαιτησίας, δίνοντας έμφαση σε αυτόν του οφσάιντ.

Την Ημερίδα προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του Κισσαμικού κ. Γεώργιος Ξηρουχάκης, που ευχαρίστησε την Ε.Π.Σ.Χ., τον Σ.Δ.Π.Χ. και την Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Χ. για την αποδοχή του αιτήματος του σωματείου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χ. κ. Δημήτριος Λυκάκης, ενώ το "παρών" έδωσαν ακόμα ο Υπεύθυνος Ομάδων Παίδων κ. Ιωάννης Μαρακάκης και το Μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Δημοσθένης Δεδότσης.



Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΥΠΟΠΤΑ" .

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. : 

Πρόληψη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 12:35

    H FIFA και η Ιnterpol δημιούργησαν μία σειρά από ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές ενότητες για την πρόληψη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων, με σκοπό την ενημέρωσή ποδοσφαιριστών, διαιτητών και προπονητών για τους κινδύνους που επιφέρει τυχόν εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, καθώς και τη συνολική επιμόρφωση τους για το θέμα.
    Το εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε τέσσερις κατηγορίες ενδιαφερομένων (νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 19, ποδοσφαιριστές άνω των 19, διαιτητές και προπονητές) αποτελεί έναν διαδραστικό οδηγό ενημέρωσης για τα «τρία άλφα» της πρόληψης του φαινομένου: Αναγνώριση, Αντίσταση, Αναφορά.

    Η ΕΠΟ, αφού έλαβε τη σχετική άδεια από τους παραπάνω φορείς, δημιουργεί μία μόνιμη ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει ευκολότερη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, που προσφέρεται αρχικά σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά), ενώ αναμένεται σύντομα η απόδοσή του στην ελληνική γλώσσα.
    Ενότητα 1: Ποδοσφαιριστές κάτω των 19 (http://seriousgame.integrityinsport.info/LAUNCHER/)

    Ενότητα 2: Ποδοσφαιριστές άνω των 19 (http://www.interpol.int/ipsgapp/integrityinsport/elearning/module01/index.htm)

    Ενότητα 3: Διαιτητές (http://referees.integrityinsport.info/LAUNCHER/)

    Ενότητα 4: Προπονητές (http://manager.integrityinsport.info/LAUNCHER/)

    Οι παραπάνω ενότητες είναι φυσικά προσβάσιμες και μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τόσο της FIFA (http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/footballgovernance/FIFA-security/index.html), όσο και της Interpol (http://www.interpol.int/Crime-areas/Corruption/Integrity-in-sport/E-learning2). 

    Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

    ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

    ΠΡΕΒΕΖΑ: Μια ποδοσφαιρική βραδιά με πολύ άρωμα γυναίκας!

    Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο είναι μια καθαρά ανδρική υπόθεση. . . Ωστόσο η ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας βάλθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2014 να ανατρέψει αυτό το δεδομένο! Στην κοπή της πίτας λοιπόν που πραγματοποιήθηκε Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Margarona Royal παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή και πλήθος παραγόντων κυρίως από το χώρο του ποδοσφαίρου η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας αποφάσισε να τιμήσει την γυναικεία προσφορά στο Ποδόσφαιρο. Τίμησε τις γυναίκες προέδρους και αντιπροέδρους των ομάδων των Νομών Πρέβεζας και Λευκάδας που ανήκουν στην Ένωση με αναμνηστικές πλακέτες, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως δεν ασχολούνται μόνο οι άνδρες με το Ποδόσφαιρο . . . Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μόνος άνδρας που τιμήθηκε στην Βραδιά ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην ομάδα του Αμβρακικού Βόνιτσας η οποία κέρδισε το βραβείο που ήταν 5 μπάλες ποδοσφαίρου! Τα υπόλοιπα στις εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν!
                               

                                    





    Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 

                                 
                             
    Αλλά ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πίτες γιορτές και ενενήντα λεπτά στο γήπεδο, να άλλη μια ομορφιά που έγινε εκεί :





    Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

    ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑ NUMBER 2

    ΣΑΡΡΗΣ: Τους... έκοψε τον αέρα!

    sarris-giorth100
    «Ποτέ λεφτά η ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά σωματεία» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ- «Στείρα» περιγραφή, θεωρητικολογίες και ευχολόγια, η ομιλία του. – Είδε... αξιοποίηση του Euro 2004!
    *
    «Στήριξη της ΕΠΟ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία», ήταν το καθολικό αίτημα της κερκυραϊκής ποδοσφαιρικής κοινωνίας (δια μικροφώνου ή μη, επισήμως ή μη) προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, με αφορμή τη σημερινή (Παρασκευή, 7/2) παρουσία του στο νησί για την 5η Γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ. Αλλά η (τουλάχιστον, ειλικρινής) απάντηση του επικεφαλής της Ομοσπονδίας, μάλλον έκοψε απότομα τα... πόδια!
    «Υποσχέσεις δεν μπορώ να δώσω, δεν είμαι πολιτικός. Ούτε έχω μάθει να λέω ψέματα», τόνισε κατ’ αρχήν, ο κ. Σαρρής, πριν περάσει στο... παρασύνθημα: «Άκουσα κι εδώ κι από ανθρώπους που είναι θεσμικοί και κατέχουν το άθλημα, να ζητούν η ΕΠΟ να επιχορηγήσει τα σωματεία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: να δώσει η ΕΠΟ λεφτά για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Ούτε θεσμικά, ούτε μ’ άλλους τρόπους. Η υποχρέωση είναι μόνο της Πολιτείας. Η ΕΠΟ δίνει αγώνα για τη δική της επιβίωση και την επιβίωση των Ενώσεων...».
    «Υπάρχουν τρόποι, δεν υπάρχει θέληση...»
    Επί της ουσίας, τα μόνα... «προς βοήθεια», που κατέθεσε ο κ. Σαρρής, ήταν ένα πρόγραμμα «που σύντομα θα φέρουμε και στις Ενώσεις», «κάποιοι τρόποι, που είπα πριν και στο ΔΣ της ΕΠΣΚ, με τους οποίους μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα και στις Ενώσεις και στα σωματεία».
    Προσθέτοντας, πάντως, ότι, ακόμη και ως προς αυτά, «πρέπει να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, αλλά πρέπει να έχουμε και τη συμπαράσταση της Πολιτείας. Αλλά με τις σημερινές συνθήκες το βλέπω λίγο δύσκολο. Στο οικονομικό, μόνο υποσχέσεις παίρνουμε και τίποτε άλλο». Ή, όπως τόνισε αλλού, «υπάρχουν τρόποι, αλλά δεν υπάρχει θέληση».
    Η σούμα; Επί της ουσίας, στάχτη! Παραδοχή αδυναμίας και από εκεί και πέρα, τίποτα σαφές, τίποτα συγκεκριμένο, χειροπιαστό, αλλά αοριστίες, θεωρητικολογίες, ευχολόγια («εμείς θα είμαστε κοντά στις Ενώσεις, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν οικονομική αυτοτέλεια...»), ρίψη του συνόλου ευθυνών και υποχρεώσεων στην Πολιτεία, αλλά... dont miss your hope! To «πώς;», αδιευκρίνιστο. Πάντως, το... ηρωικό «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση –ίσως, δε, να ήρθε η ώρα να πιέσουμε και με κινητοποιήσεις- ώστε να επιχορηγηθούν, επιτέλους, τα ερασιτεχνικά σωματεία», μάλλον δεν έκανε τους ανθρώπους των ομάδων μας να... κοιμηθούν πιο ήσυχοι!
    Περιέγραψε τα... γνωστά!
    Είναι χαρακτηριστικό πως, από το σύνολο των είπε ο κ. Σαρρής στην ομιλία του, ένα γερό «κομμάτι» εξαντλήθηκε στη στείρα περιγραφή του (προ πολλού) γνωστού τοις πάσι, ζοφερού σκηνικού στο ερασιτεχνικό ποδοσφαίρου (αν μη τι άλλο, από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, περίμενες κάτι περισσότερο). «Ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ενώσεις, όπως η ΕΠΣΚ», τόνισε.
    «Ξέρω τον πόνο των σωματείων. Είμαστε καινούργια διοίκηση, αναλάβαμε πριν από 1,5 χρόνο, σε συνθήκες που δεν είναι καλές γενικότερα για τη χώρα. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια στην τύχη του. Είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας η επιχορήγηση του αθλητισμού και ειδικότερα του ερασιτεχνικού. Τα σωματεία έχουν να πάρουν επιχορήγηση πάρα πολλά χρόνια. Και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Η ΕΠΟ έχει να πάρει από το 2004. Στις Ομοσπονδίες γενικότερα, δε, άρχισαν να δίνονται από το 2009 και σταδιακά μειώνονται. Εμείς από το 2009 φύγαμε από τις επιχορηγήσεις του κράτους και είπαμε πως ό,τι αναλογεί στο ποδόσφαιρο θα το παίρνουν οι Ενώσεις. Και φθάσαμε φέτος, αυτό το ποσό να έχει φθάσει στις 850.000 ευρώ. Για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή, η επιχορήγηση της Πολιτείας είναι 850.000 ευρώ!».
    «Μηδενιστές όσοι λένε ότι δεν αξιοποιήθηκε το 2004!»
    Το «κλου»; Η άποψή του ότι η εκτίμηση πολλών (σ.σ. για την ακρίβεια, πάρα πολλών) πως η κατάκτηση του Euro του 2004 έμεινε αναξιοποίητη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι εσφαλμένη! «Κάποιοι που μηδενίζουν τα πάντα, λένε ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την επιτυχία του 2004. Κάνουν λάθος. Αυτή η επιτυχία και όσες ήλθαν στη συνέχεια, (πλην του Μουντιάλ του 2006), με την Ελλάδα να μετέχει σε όλες τις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, τουλάχιστον δείχνει ότι υπήρξε μία πρόοδος» είπε.
    Και συνέχισε: «Αυτές οι επιτυχίες φέρνουν και χρήματα στην Ελλάδα. Στην Ομοσπονδία. Τη συντηρούν και μαζί και τις Ενώσεις. Χωρίς να επιβαρύνουμε δεκάρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε έναν, λοιπόν, βαθμό, θεωρώ ότι η επιτυχία του 2004, αξιοποιήθηκε. Θα μπορούσε, ακόμη περισσότερο, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να οργανώσουμε πολλά περισσότερα...». Αλλά αξιοποιήθηκε... Κυρίες, κύριοι, καλό σας βράδυ... 

    ΠΗΓΗ:http://www.corfusports.gr

    Υ.Γ. Καλώς Πρόεδρε, λεφτά δεν υπάρχουν  . Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει τα σωματεία; Μια δυο δωρεάν διαιτησίες ας πούμε, ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών; 
    Πάντα για τη Χίο μιλάμε γιατί αλλού αυτά και άλλα πολλά γίνονται.
    Καλό Σ/Κ σε όλους. 

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:21 

    Επειδή εδώ λέμε και τα κακά και τα καλά δεν μπορούμε να μην πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο για την παρακάτω κίνηση:


    ΕΠΣΚ: 5.000 ευρώ από την ΕΠΟ, για τον Παναγιώτη!


    Η είδηση της Γιορτής του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, ήταν η δέσμευση Σαρρή για οικονομική βοήθεια στον αγώνα του μικρού από την Ομοσπονδία (κατόπιν σχετικής «πρόσκλησης» της ΕΠΣΚ).

    Υπήρξε ίσως, η πιο ουσιαστική «είδηση» εκ των όσων, είτε «βγήκαν», είτε... φλέρταραν με τον όρο, στη σημερινή  Γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ, στην Ιόνιο Ακαδημία, παρουσία (και) του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.
    Ο λόγος για τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της Ομοσπονδίας, περί παροχής, μέσω της ΕΠΣΚ, ποσού 5.000 ευρώ, για τη στήριξη του μικρού Παναγιώτη Γεωργοτά και του αγώνα ζωής που συνεχίζει να δίνει, υπό τη σταθερή «αιγίδα» (και) της ευρύτερης ποδοσφαιρικής, αλλά κι εν γένει, της αθλητικής κοινωνίας του νησιού.

    Το θέμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, Ανδρέας Προβατάς, ζητώντας, δια βήματος, από τον κ. Σαρρή (επικαλούμενος, μάλιστα, και την ιατρική του ιδιότητα), να παράσχει τη δική της έμπρακτη βοήθεια προς το παλικάρι. Με τον επικεφαλής της ΕΠΟ να κάνει την... αποκάλυψη λίγο αργότερα, στη δική του ομιλία, υπό το θερμό χειροκρότημα του συνόλου των παρισταμένων.

    Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

    ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑ


    Ελπίζοντας πως αν κάποιος  βρεθεί κατά κει  να πάρει και καμιά ιδέα.

    Καθότι Κέρκυρα χωρίς τραγούδι δεν λέει, αφιερωμένο:



    Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

    ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΤΕΛΙΚΑ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


    Νέα εποχή στις σχέσεις ΕΠΣΗ - ΕΠΟ

       
    Στο παρελθόν φαίνεται ότι ανήκει η κόντρα της ΕΠΣΗ με την ΕΠΟ. 

    Οι σχέσεις της Ένωσης με την Ομοσπονδία περνούν σε μία νέα πολύ καλύτερη εποχή, όπως διαπιστώθηκε στην κοπή της πίτας της ΕΠΣΗ. Μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ζεστό και αρκετά φιλόξενο χώρο του «Envy» με άψογους οικοδεσπότες την Ένωση και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και πρόεδρο του ΠΑΟ Κρουσώνα Δημήτρη Πιτσικάκη Κούτουλο.
    Αυτή τη φορά η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ με επικεφαλή τον πρόεδρό της Γιώργο Σαρρή έδωσε το «παρών» και της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους Γιώργο Σαρρή, Νίκο Τζώρτζογλου οι οποίοι έβαλαν τέλος σε μία μεγάλη διαμάχη.
    Στην κοπή της πίτας της ΕΠΣΗ παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της SuperLeagueΓιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, οι Βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης, οι πρόεδροι των ΠΑΕ ΟΦΗ και Εργοτέλη όπως και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κρήτης.
    Στην κοπή της πίτας της Ένωσης βγήκαν και αρκετές ειδήσεις, Όπως το αίτημα και ο πλήρης φάκελος που κατέθεσαν ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με την ΕΠΣΗ στον πρόεδρο της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου σεμιναρίου της ΦΙΦΑ το 2016 στο Ηράκλειο το 2016.
    Ο Γιώργος Σαρρής θα τον παραδώσει στους επικεφαλείς του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου Πλατινί και Μπλάτερ.
    Ο Νίκος Τζώρτζογλου πήρε  τη διαβεβαίωση από τον Σταύρο Αρναουτάκη  για την παραχώρηση άμεσα χώρου και τη δημιουργία γηπέδου για τα άστεγα σωματεία του Ηρακλείου.
    Ο πρόεδρος της Ένωσης έλαβε επίσης τη διαβεβαίωση από ΕΠΟ και Super League για οικονομική ενίσχυση στην Ελένη Καλομοίρη.
    Παράλληλα υπήρξε η δέσμευση του προέδρου της Γ’ Εθνικής Μιχάλης Τζανόπουλος ότι θα καλυφθούν οι μετακινήσεις των ομάδων της Κρήτης και των νησιών, τονίζοντας ότι περιμένει την επιχορήγηση από την ΟΥΕΦΑ για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ.
    Ένα μέρος της επιχορήγησης θα πάει στον συγκεκριμένο σκοπό.
    Οι τιμές της ΕΠΣΗ
    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ένωση τίμησε σημαντικά πρόσωπα με προσφορά στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
    Το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον πρόεδρο του ΠΟΑ Γιάννη Καλέμπουμπα, τον Γιώργο Μιχελεκάκη από τη Χερσόνησο, τον Μίμη Παπαδάκη από τον ΑΟ Καμινίων, τον Μανόλη Μαθιουδάκη παλαίμαχο ποδοσφαιριστή από τη Μεσσαρά, τον πρώην διαιτητή Γιώργο Λαδουκάκη, το Νικολιό από τις Αρχάνες, που εισέπραξε πολύ ζεστό χειροκρότημα.


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ 24/1  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.



    http://www.epskavalas.gr/index.php?cid=728&sec=


    Ε.Π.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ                                                     ΚΑΒΑΛΑ 24-1-2014
      ΚΑΒΑΛΑ


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    1. Καλούνται όλοι οι παράγοντες ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές
    διαιτητές, προπονητές και φίλαθλοι να τιμήσουν με την παρουσία
    τους, την πρωτοχρονιάτικη κοπή πίττας που θα γίνει την Παρασκευή
    31-1-2014 και ώρα 9.μ.μ. στο κέντρο « ΜΙΧΑΛΗΣ» που βρίσκεται
    στο περιγιάλι Καβάλας.
    Τα τρία τυχερά σωματεία που θα τύχουν το φλουρί, θα πάρουν ως
    δώρο από μία στολή ποδοσφαίρου.
    Κατά την εκδήλωση που θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γεώργιος
    Σαρρής θα τιμηθούν οι καλύτεροι για την ποδοσφαιρική περίοδο
    2012-2013 που είναι
    α) παράγοντας ποδοσφαίρου (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΕΔΑΚΗΣ –ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ)
    β) ποδοσφαιριστής ( ισοψήφησαν ΝΑΝΟΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ –ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ και ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΑΓΓΑΙΟ)
    γ) προπονητής (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ-ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ )
    δ) διαιτητής (ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
    Επίσης θα τιμηθούν οι πρώην ενωσιακοί προπονητές κ.κ. Απαζίδης
    Κων/νος και Ιωάννης Καγιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
    μικτών ομάδων 2007-2008 στην κατηγορία των προπαίδων αλλά και
    την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ευρώπη, στην ίδια κατηγορία.