Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Και εδώ με το καλό!!!


Από την Κυριακή το ποδόσφαιρο αλλάζει!

 
Το γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κόντρα στη Γερμανία δεν μέτρησε ποτέ. Εγινε όμως η αφορμή για τον ερχομό του Hawk Eye, το οποίο πλέον θα αποφασίζει για το πότε η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Την Κυριακή κάνει ντεμπούτο στο Community Shield και το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πλέον δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία, από κανέναν!
 
Στα 380 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, στα παιχνίδια του Κυπέλλου αλλά και στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουίγκαν, η τεχνολογία αναλαμβάνει δράση. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν σε όλα τα γήπεδα και πλέον οι διαιτητές μπορούν να είναι ήσυχοι όσον αφορά τις δύσκολες φάσεις για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από την επίμαχη φάση, το ειδικό ρολόι που θα φορά ο διαιτητής θα δίνει την ένδειξη Goal ή No Goal. Αυτόματα, μέσα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα θα δημιουργείται ένα γραφικό με τη φάση, η οποία θα παίζει στα μάτριχ των γηπέδων έτσι ώστε και οι θεατές να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία.

Το σύστημα τοποθετήθηκε σε όλα τα γήπεδα ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά στο «Γουέμπλεϊ» με τις ομάδες να πληρώνουν το κόστος, το οποίο άγγιξε τις 250,000 λίρες.

Πηγή: England365.gr

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Κύπελλο Γ' Εθνικής - Προσθήκη στον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

Κύπελλο Γ' Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

          
        
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι ομόφωνα το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 2/8/2013 αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διοργάνωση Κυπέλλου Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Η προσθήκη που έγινε στο αντίστοιχο άρθρο του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, είναι η ακόλουθη:

«Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Άρθρο 38, παρ 3

α. Κάθε έτος, είναι δυνατό, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., να διοργανώνεται πρωτάθλημα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, στο οποίο η συμμετοχή των ομάδων είναι υποχρεωτική

β. Το σύστημα τέλεσης των αγώνων του Κυπέλλου αυτού καθώς και κάθε άλλη κανονιστική διάταξη καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη που εγκρίνει το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

γ. Οι λοιπές διατάξεις του κεφαλαίου του παρόντα κώδικα που αφορούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ισχύουν ανάλογα

δ. Διοργανώτρια του πρωταθλήματος του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι η Ε.Π.Ο., η οποία κατέχει και τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

ε. Το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφόσον προκηρυχθεί και το Κύπελλο Ελλάδος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, διεξάγεται κανονικά με τις ομάδες των Ε.Π.Σ., εκτός αυτών που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στην πρώτη φάση από τις Ε.Π.Σ. και στις υπόλοιπες από την Ε.Π.Ο.

στ. Μετά την ανακήρυξη του Κυπελλούχου του Κυπέλλου των Ε.Π.Σ. και του Κυπελλούχου του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγεται ο τελικός (Super Cup) αγώνας για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
Πηγή : Ε.Π.Ο.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ

                                                                 

Στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. από σήμερα  ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ομοσπονδίας.
http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/PEI8ARXIKOS_KODIKAS_EPO_IOYNIOS_2013.pdf
Τα πρόστιμα παραμένουν τα ίδια και μια αλλαγή που "ευνοεί" τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές είναι  ότι για τον αρχηγό της ομάδας δεν υπάρχει πλέον διπλασιασμός της ποινής ( για ποινή πάνω από 1 αγωνιστική ) αλλά επιπλέον μια αγωνιστική,άρθρο 10 παρ. 3.
Αξίζει να προσέξουν οι παράγοντες που τους αρέσουν οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις  το άρθρο 25.